Πλακώματα στο Δ. Σ., η κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και καμπανάκι για την Aγορά

Πλακώματα στο Δ. Σ., η κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και καμπανάκι για την αγορά

Σφοδρή η σύγκρουση μεταξύ παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε με τηλεδιάσκεψη (21-22/4). Για να πάρετε μια γεύση φανταστείτε πολλούς συμβούλους να μιλάνε ταυτόχρονα, συνεχείς διακοπές ομιλιών ιδιαίτερα την πρώτη μέρα, αντιπαραθέσεις για τα αστεία και τα σοβαρά της πολιτικής ζωής της πόλης και προσθέστε και τα κατά διαστήματα γνωστά τεχνικά προβλήματα απώλειας εικόνας και ήχου. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που επίσης έγινε με τηλεδιάσκεψη(27/4) η σύγκρουση δημοτικής αρχής και «Ενότητας» κάποια στιγμή ξέφυγε, αφού ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χατζησαββίδης απασφάλισε και επετέθη με οξείς χαρακτηρισμούς στην «Λαϊκή συσπείρωση» και στην «Ενότητα» κατηγορώντας τους για την αντιπολιτευτική τους τακτική. Αρκετά εκνευρισμένη και η δήμαρχος κ. Θωμαϊδου να «επιστρέφει» ερωτήσεις στην Αντιπολίτευση. Προβληματισμένοι και οι σύμβουλοι των παραπάνω αντιπολιτευόμενων παρατάξεων που μελετούν τις απαντήσεις τους.

Η τακτική της Αντιπολίτευσης στο δημ. συμβούλιο είναι διττή. Ο κ. Μανούρης και οι σύμβουλοί του ασκούν έντονη κριτική, αλλά ψηφίζουν σε βασικά θέματα λευκό, με την αιτιολογία, «ας αφήσουμε τη δημοτική αρχή να κάνει το πρόγραμμά της για να μην λέει μετά ότι την εμποδίσαμε». Οι σύμβουλοι της «Ενότητας» μπαίνουν δυνατά πλέον στην αντιπαράθεση και πρόσφατα ξεκίνησαν να καταψηφίζουν αν και κάποιοι σύμβουλοι ζητούν μια πιο συγκροτημένη αντιπολιτευτική τακτική, αφού τώρα έχουν εικόνα 8 μηνών δημοτικής αρχής της κ. Θωμαϊδου. Από τις υπόλοιπες παρατάξεις η «Λαϊκή συσπείρωση» και η «Εκτός σχεδίου» τα «χώνουν» συστηματικά στην δημοτική αρχή κυρίως από θέσεις αρχής, ενώ η παράταξη του κ. Κουκουλάρη με παρόντα κυρίως τον δημ. σύμβουλο κ. Αποστολόπουλο συντάσσεται κατά κανόνα στα ψηφίσματα και στις αποφάσεις, μαζί με τη δημοτική αρχή.

Από την παράταξη του κ. Μανούρη (Δημιουργία Αλληλεγγύη) κάπως πιο συναινετικός εμφανίζεται τώρα τελευταία ο κ. Λαζαρίδης σε αντίθεση με τον κ. Τσομπάνογλου που στην αναμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού ψήφισε κατά, ενώ οι υπόλοιποι της παράταξής του λευκό.

Διαπαραταξιακή αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο για την ενίσχυση των πληγέντων επιχειρήσεων της τοπικής αγοράς και γενικά όσων συμπολιτών υποφέρουν αυτό το διάστημα από την πανδημία. Στο δημοτικό συμβούλιο ειπώθηκε ότι η διαπαραταξιακή θα καλέσει τοπικούς φορείς να θέσουν τα αιτήματά τους για να δει τι πόρους μπορεί να διαθέσει. Εγώ αναρωτιέμαι, σε ποιους φορείς θα απευθυνθεί το συμβούλιο, μιας και η τοπική αγορά του δήμου στη συντριπτική της πλειοψηφία δεν εκπροσωπείται από κάποιο φορέα. Συμπαθητική η παρουσία του Εμπορικού συλλόγου της Ν.Ιωνίας στο κέντρο μόνο της πόλης με δυστυχώς ελάχιστη συμμετοχή επιχειρήσεων και η Συλλογικότητα μικρεμπόρων της Καλογρέζας, αρκετά αγωνιστική, περιορισμένη όμως τοπικά.

Η πρόταση της εφημερίδας μας που έχει μια πλήρη άποψη της τοπικής αγοράς του κέντρου και όλων των συνοικιών της είναι διαφορετική. Θεωρώ ότι μαζί με τους εκπροσώπους των παρατάξεων και κάποιων φορέων, η επιτροπή πρέπει να στελεχωθεί με ανθρώπους της τοπικής αγοράς που έχουν Ιωνιώτικη συνείδηση, με οικονομολόγους και γνώστες του marketing, καθώς και με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων. Αυτή η επιτροπή δεν θα προτείνει μόνο μέτρα ανακούφισης των πληγέντων επιχειρήσεων, αλλά θα σχεδιάσει ένα πρόγραμμα συνολικής στήριξης και ανάτασης της τοπικής αγοράς. Αυτό έχουν ανάγκη οι έμποροι και οι επαγγελματίες της Ν.Ιωνίας και δυστυχώς δεν το δρομολόγησε το δημοτικό συμβούλιο. Και τώρα όμως δεν είναι αργά αν δεν θέλουμε να κλείσουν πολλές τοπικές επιχειρήσεις (καφεστίαση, λιανεμπόριο, κλπ.) και οι εργαζόμενοί τους να πέσουν στην ανεργία.

Τι διάβασα; Στα ημερήσια ΕΠΑΛ θα μπορούν να φοιτούν μόνο όσοι είναι έως 17 χρονών ; Και τι θα γίνει με μεγαλύτερης ηλικίας σπουδαστές που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πάνε στα Εσπερινά που μπορεί να μην υπάρχουν στην περιοχή τους; Έτσι θα στηρίξουμε την τεχνική εκπαίδευση; Και μια που το συζητάμε δεν βλέπω κάποιο νόημα να μπει χαρακτηρισμός στην διαγωγή των μαθητών, δεν ωφελεί να στιγματίζονται παιδιά για την μετέπειτα ζωής τους, ας ακούσουμε και λίγο τους εκπαιδευτικούς τι λένε για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Μεγάλος καβγάς έγινε στο δημ. συμβούλιο αν θα λειτουργήσει φέτος η δημοτική κατασκήνωση στο Αλεποχώρι που λειτουργεί εδώ και 30 καλοκαίρια φιλοξενώντας μικρές ηλικίες και τα ΚΑΠΗ.Η δημοτική αρχή δηλώνει έτοιμη από μελέτες μόλις πάρει το πράσινο φως από το Υπουργείο να την λειτουργήσει έστω και με λιγότερες περιόδους, ενώ η Αντιπολίτευση, κυρίως η «Ενότητα» έκρινε ότι τώρα πλέον είναι αργά, η δημοτική αρχή καθυστέρησε σε προσλήψεις, διαγωνισμούς προμηθευτών και τεχνικές εργασίες. Η κ. Θωμαϊδου τα θεωρεί όλα αυτά σπέκουλα και είναι σε αναμονή οδηγιών. Νομίζω ότι έστω και με χρονική συμπίεση των διαδικασιών (π.χ. αναθέσεις, προσαρμογή μελετών) κάποιοι περίοδοι μπορούν να πραγματοποιηθούν Ιούλιο και Αύγουστο αρκεί να δούμε πόσοι γονείς ενδιαφέρονται και να γίνει αραίωση των παιδιών για λόγους προστασίας από τον ιό, σε περισσότερες περιόδους. Αυτά όμως πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ.

Καραντίνα τέλος, αλλά με περιορισμούς. Η μάσκα θα γίνει απαραίτητο αξεσουάρ και κάποια μέτρα θα παραμείνουν. Τα Γυμνάσια –Λύκεια θα ανοίξουν και για τα δημοτικά το σκέπτονται. Προσωπικά έχω επιφυλάξεις για αυτή την ενέργεια, δηλαδή τόση αναστάτωση για λίγες μέρες ανοικτά σχολεία;

Πολύ θετικές είναι οι προβλέψεις για το άνοιγμα τη εφημερίδας μας στον κόσμο της Ν.Ιωνίας, ώστε να στηριχτεί πλέον η ΙΟΝΙΑΝΕΤ και με συνδρομές(όχι μόνο με διαφημίσεις τοπικών επιχειρήσεων) για να μην καθυστερήσουν τα πολύ ενδιαφέροντα σχέδια που ετοιμάζουμε στο χώρο της τοπικής αδέσμευτης ενημέρωσης. Συμπολίτες όλων των πολιτικών απόψεων, δημ. σύμβουλοι, στελέχη τοπικών συλλόγων επικοινώνησαν μαζί μας, κάποιοι έστειλαν ήδη την συνδρομή τους ,ενώ οι περισσότεροι τώρα που τελείωσε η καραντίνα θα περάσουν από τα γραφεία μας, έτσι για να τα πούμε και καλύτερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά από μένα (που βγήκα λίγο παχουλός στο σχετικό video) ,αλλά και από όλους τους συντελεστές της εφημερίδας.

Πιπεράτα σχόλια: Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ