Προτάσεις, κριτική και γκρίνιες για την πόλη μας

Πλακώματα στο Δ. Σ., η κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και καμπανάκι για την αγορά

Ολοκληρώνοντας το 2020 θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για την επιμονή τους στο ποιοτικό αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου-αναγνώστες της ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr  και μας ενισχύουν με τη θερμή αποδοχή τους καθημερινά επί 14 χρόνια. Τους διαβεβαιούμε ότι παρά τα προβλήματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όπως η δική μας, η εφημερίδα μας παραμένει δυνατή με χιλιάδες αναγνώστες που συνεχώς αυξάνονται  και με νέα σχέδια για το μέλλον.

Μας ρωτούν δημοτικοί σύμβουλοι, το ποσόν που περιελάμβανε ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2021 που αναφέρονταν σε συνδρομές σε διαδικτυακές εφημερίδες και sites αφορούσε εσάς; Απαντάμε: η εφημερίδα μας από τον Μάρτιο του ’20 έχει και συνδρομητές, συλλόγους, φορείς και συμπολίτες για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση λόγω κορονοϊού που ελαχιστοποίησε τη διαφημιστική δαπάνη των επιχειρήσεων της τοπικής αγοράς απ’ όπου και τα έσοδα της ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr. Σχετικό αίτημά μας προς τον δήμο Ν.Ιωνίας δεν έχει ακόμα απαντηθεί και το συγκεκριμένο κονδύλι δεν αφορούσε την εφημερίδα μας.

Μας ρωτούν επίσης, μήπως τα ποσά που εγκρίνονται από τον δήμο για δημοσιεύσεις και διαφημίσεις σε εφημερίδες αφορούν την ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr; Απαντάμε: μέχρι στιγμής η εφημερίδα μας δεν έχει πάρει κάποιο διαφημιστικό πρόγραμμα από τον δήμο Ν.Ιωνίας.  Αυτά για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες, μιας και η εφημερίδα μας ως η μόνη αποκλειστικά Ιωνιώτικη εφημερίδα κανονικά θα έπρεπε να είναι στις προτεραιότητες. Η ύπαρξη ανεξάρτητου Τοπικού Τύπου είναι απαραίτητο στοιχείο δημοκρατίας και προόδου μιας πόλης ή μήπως όχι;

Εξελίξεις σε δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της «Δημιουργία Αλληλεγγύη»  κ. Μανούρης δήλωσε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ότι σταματάει την περίοδο ανοχής προς τη δημοτική αρχή και αρχίζει σκληρή αντιπολίτευση. Στην «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» συνεχίζονται με γοργό ρυθμό οι διαδικασίες για ανασυγκρότηση που θα περιλαμβάνουν νέο ηγετικό σχήμα και συγκεκριμένες πολιτικές παρεμβάσεις. Αυτά απ’ ότι φαίνεται θα καθοριστούν σε γενικές συνελεύσεις της παράταξης μόλις επιτραπεί λόγω πανδημίας και απ’ ότι λένε σε συναινετικό κλίμα.

Μου λένε, μήπως τα χρήματα που δόθηκαν φέτος από τον δήμο για τον εορταστικό στολισμό θα μπορούσαν να δοθούν για tablets στους μαθητές ή για ενίσχυση οικονομικά πασχόντων συμπολιτών μας; Θεωρώ ότι όλα είναι απαραίτητα. Να αξιοποιήσουμε ως δήμος σχετικά κονδύλια του Υπουργείου για tablets και να καταγραφούν οι ελλείψεις για να καλυφθούν από δημοτικά κονδύλια όλα τα παιδιά που δεν διαθέτουν εξοπλισμό. Από την άλλη και ο στολισμός χρειάζεται γιατί πρέπει να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας και να μην πέσουμε σε κατάθλιψη.

Διαμαρτύρεται η δήμαρχος κα Θωμαΐδου ότι δέχεται άδικη αντιπολίτευση. Από την άλλη η Αντιπολίτευση διαμαρτύρεται ότι παραγκωνίζεται. Οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη δεν δίνουν τη δυνατότητα στον συμπολίτη να κρίνει, γιατί λοιπόν ενώ βιντεοσκοπούνται δεν προβάλλονται από το site του δήμου; Και βεβαίως όταν τα πράγματα ομαλοποιηθούν να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις του δημ. συμβουλίου μέσω διαδικτύου.

Αγόρασε η δημοτική αρχή 3 καινούρια λεωφορεία για τη δημοτική συγκοινωνία. Απαραίτητη η αγορά γιατί πολλοί συμπολίτες μας ταλαιπωρούνταν. Τώρα για τις ενστάσεις δημοτικών συμβούλων για τις διαδικασίες ας συζητηθεί στο δημ. συμβούλιο ως θέμα για να ξεκαθαριστεί.

Στενάζει η τοπική αγορά και η βλακεία του click away ταλαιπωρεί καταστήματα και αγοραστικό κοινό. Αρκετά μαγαζιά δεν άνοιξαν και πολλά που λειτουργούν κάνουν ελάχιστους τζίρους. Είμαι υπέρ των μέτρων προστασίας, αλλά η ξεφτίλα του δειγματισμού στα πεζοδρόμια με εξοργίζει. Με συγκεκριμένη επισκεψιμότητα και ραντεβού πολλά από τα δεινά του συστήματος θα είχαν αποφευχθεί και τα μαγαζιά θα έκαναν κάποιο τζίρο για να επιβιώσουν.

Το έχω ξαναγράψει και δεν έχει υιοθετηθεί. Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα μια επιτροπή στήριξης της τοπικής αγοράς με εκπροσώπους παρατάξεων, ανθρώπων της τοπικής αγοράς και ειδικούς οικονομολόγους, επικοινωνιολόγους και στελέχη του marketing και της διαφήμισης. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει αποτέλεσμα. Καθημερινά μιλάω με τοπικές επιχειρήσεις και όλοι με ρωτούν τι μέτρα θα ληφθούν.

Το εμβόλιο ήρθε στη ζωή μας και όλοι σχεδόν το συζητούν. Διαβάζω για τις ενστάσεις και κατανοώ ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει απορίες και άλλοι μιλάνε για σενάρια χειραγώγησης. Νομίζω ότι μια δημόσια συζήτηση με επιφανείς επιστήμονες όλων των διαφορετικών απόψεων θα βοηθούσε ειδικούς και μη να ξεκαθαρίσουν ερωτήματα.

Δέχομαι κατά καιρούς κακεντρεχή σχόλια από αναγνώστες. Γιατί μου λένε παίρνεις συνέντευξη από τον Μητροπολίτη; Άλλοι μου γράφουν γιατί δημοσιεύω απόψεις της δημοτικής αρχής ή της αντιπολίτευσης αφού κατά την γνώμη τους λένε ψέματα και κάποιοι μας δίνουν «στοιχεία» για υποθέσεις  που αφορούν την προσωπική ζωή ή την πολιτική διαδρομή δημοσίων προσώπων της πόλης μας. Οφείλω να το ξαναπώ για πολλοστή φορά. Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr είναι μια δημοκρατική εφημερίδα ανοικτή σε όλες τις απόψεις που τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας και της δεοντολογίας και δεν δημοσιοποιεί κάτι χωρίς στοιχεία πέραν κάθε αμφισβήτησης. Οι απόψεις της Εκκλησίας, των πολιτικών κομμάτων και παρατάξεων ενδιαφέρουν όχι όλους, αλλά μεγάλο μέρος συμπολιτών μας, πώς να το κάνουμε.

Το έτος που ολοκληρώνεται δέχθηκα μεγάλες πιέσεις και σχόλια από αντιτιθέμενες πολιτικά πλευρές που με κατηγορούσαν για τη δημοσίευση  απόψεων αντιπάλων τους. Στην Ομάδα μας στο facebook  ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ:Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  «πλακώθηκα» με αρκετά μέλη  γιατί δεν διέγραψα τους «κακούς» κάθε πλευράς. Θα επιμείνω και το νέο έτος γιατί ως κοινωνία έχουμε μάθει να μιλάμε μόνο με όσους συμφωνούμε και με τους άλλους  συνήθως με αφορισμούς. Θεωρώ ότι το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης είναι αδιαπραγμάτευτο και όσοι δεν το υπερασπίζονται ονειρεύονται στην ουσία δικτατορίες. Η Ομάδα ανήκει σε όλους τους Ιωνιώτες που σέβονται τους βασικούς όρους του διαλόγου, που δεν υβρίζουν και σέβονται τον συνομιλητή. Κάποιες ακραίες φωνές αντιμετωπίστηκαν  με επιχειρήματα, αλλά τελικά είδαμε ότι δεν υπάρχει διάθεση για σοβαρή πολιτική κουβέντα και αναγκαστήκαμε να αφαιρέσουμε από τη θεματολογία της Ομάδας κάθε αναφορά στην κεντρική πολιτική σκηνή. Το μέλλον θα δείξει.

Πιπεράτα σχόλια: Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ