ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης”: Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών

kids-writing-classroom-while-wearing-medical-masks

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ. πρωτ. 174

Ν. Ιωνία 25/1/2021      

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο, τους γονείς

ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ… ΤΩΡΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ακόμα κι αν οι δύο μαθητές του 4ου Δ.ΣΧ. Ν. Ιωνίας ευτυχώς δεν είναι ασθενείς από κορονοϊό, όπως πληροφορηθήκαμε από νεώτερη ανακοίνωση του συλλόγου γονέων, δεν εκλείπουν οι λόγοι να ληφθούν από την κυβέρνηση όλα εκείνα τα μέτρα που 10 μήνες τώρα οι συνδικαλιστικοί φορείς εκπαιδευτικών – γονιών – μαθητών -φοιτητών απαιτούν για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς:

α) Τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου με τα τμήματα που κλείνουν καθημερινά το ένα μετά το άλλο σε όλη τη χώρα αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος, πριν την εξέλιξη ακόμη του τρίτου κύματος.

β) Ένα νέο θετικό κρούσμα κορωνοϊού διαπιστώθηκε σε σχολείο της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας. Αυτή τη φορά συνάδελφος που υπηρετεί σε τρία διαφορετικά δημοτικά σχολεία ( 1Ο -5Ο – 7Ο ) του δήμου Μεταμόρφωσης βρέθηκε θετική σε τεστ covid.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» επικοινώνησε με τις Διευθύνσεις των συγκεκριμένων σχολείων οι οποίες διαβεβαίωσαν ότι προέβησαν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας.

Αποδεικνύεται ότι όλα όσα είχαμε επισημάνει πριν το άνοιγμα των σχολείων και αφορούσαν τα μέτρα προστασίας της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών, που έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση παρά τις απαιτήσεις μέσα από τις κινητοποιήσεις σύσσωμου του εκπαιδευτικού – γονεϊκού και μαθητικού κινήματος δυστυχώς επιβεβαιώνονται.

Το Δ.Σ απαιτεί:

Να σταλεί τώρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να προχωρήσει στα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και σε ευρεία ιχνηλάτηση των επαφών. Να ξεκινήσουν επαναλαμβανόμενα τεστ σε κάθε σχολείο. Να προταχθεί κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                        ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ