Στον… χορό του rapid test μπήκε και πάλι η Νέα Ιωνία

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ενημέρωσε προ ημερών για τον δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στον πεζόδρομο της Παλαιών Πατρών Γερμανού, από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00.

Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια φαίνεται πως στάθηκε και ο καιρός, μιας και οι 20 βαθμοί Κελσίου σε ωθούν – αν μη τι άλλο – να βγεις έξω, έστω για να κάνεις ένα rapid test. Από την άλλη, η λαϊκή στο κέντρο της Νέας Ιωνίας επί της οδού Κ. Βάρναλη είναι από τις πιο πολυσύχναστες της πόλης μας, γεγονός που αύξησε περαιτέρω τη συμμετοχή των πολιτών.

Απ’ ότι φαίνεται, πολλοί έστειλαν με sms τον κωδικό 1 και στήθηκαν υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να εξεταστούν. Να θυμίσουμε πως προκειμένου να υποβληθεί κάποιος σε rapid test πρέπει υποχρεωτικά να έχει μαζί την ταυτότητά του και να γνωρίζει το ΑΜΚΑ του. Τα αποτελέσματα βγαίνουν αυθημερόν και οι… αρνητικοί ενημερώνονται με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr μίλησε με συμπολίτες μας που περίμεναν στην ουρά και καταγράφουμε την αγωνία των συμπολιτών μας για θέματα υγείας, αλλά και την κούρασή τους από την καραντίνα. Αυτή τη φορά ανακοινώθηκε ότι τα tests ανήλθαν σε πάνω από 600, περισσότερα δηλ. σε σχέση με τα επίπεδα Δεκεμβρίου όταν στο drive through rapid test που έγινε στην πόλη μας εντοπίστηκε μόλις 1 κρούσμα σε 317 ελέγχους σε οδηγούς αυτοκινήτων, δικύκλων και ποδηλάτων.

Δήλωση δημάρχου Ν. Ιωνίας κας Θωμαΐδου

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid covid-19 test) σήμερα το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2021 στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού, από τον Δήμο Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, διενεργήθηκαν περισσότερα από 600 rapid test.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ, καθώς και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και τους εθελοντές μας που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Στο σημείο του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού, παραβρέθηκα μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Παναγιώτη Βλασσά, την Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου, τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνη Καρβουνιάρη, την Πρόεδρο του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. Ελένη Γρίβα, με εκπροσώπους σωματείων και πλήθος πολιτών.

Δήλωση επικεφαλής “Δημιουργία Αλληλεγγύη” κ. Μανούρη

Ως επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» αλλά και ως Γενικός Γραμματέας του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) παροτρύνω και υποστηρίζω την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας να διενεργήσει σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ τεστ ανίχνευσης Covid – 19 στους δημότες της πόλης μας.

Η θωράκιση της δημόσιας υγείας είναι διαρκές ζητούμενο για την παράταξή μας και έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να ληφθούν μέτρα στην πόλη, είτε με απολυμάνσεις που πρέπει να γίνονται με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους δημόσιους χώρους και τα σχολεία, είτε με απόλυτη και αυστηρή τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης στις Δημοτικές Υπηρεσίες και στην πόλη.

Χαιρετίζουμε τη σημερινή παρουσία του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Νέα Ιωνία και την πρωτοβουλία για διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων. Επισκέφθηκα τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ, μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής μας Βασίλη Χριστοδούλου και Φώτη Τσομπάνογλου και ενημερώθηκα για τη διαδικασία που ακολουθείται.

Με την ευκαιρία αυτή για μία ακόμη φορά θέλουμε ως παράταξη,  να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλο το υγειονομικό προσωπικό,  που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, από την αρχή της πανδημίας. 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ