Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας (24/06)

Το βράδυ της Δευτέρας (24/6), μετά από ενάμισι μήνα απραξίας λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, πραγματοποιήθηκαν δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης της Νέας Ιωνίας, το οποίο ως γνωστόν από την 1η Σεπτεμβρίου θα διαθέτει ένα σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανανεωμένο Δ.Σ. και, φυσικά, νέα Δήμαρχο, την κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία ήταν η νικήτρια των επαναληπτικών εκλογών της 2ας Ιουνίου.

14η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Αναλυτικότερα, οι εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησαν με τη διεξαγωγή της 14ης (Ειδικής) Συνεδρίασης, η οποία περιελάμβανε τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης για την «Έγκριση απολογισμού της ταμειακής διαχείρισης του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, οικονομικού έτους 2018».

Πριν από την έναρξη της σχετικής συζήτησης, η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου ανέφερε πως: «Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, θα ήθελα να ευχηθώ καλή αρχή και κυρίως ευδόκιμη και παραγωγική θητεία στη νεοεκλεγείσα Δήμαρχο και στους συνεργάτες της, καθώς, επίσης, και σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Μια θητεία αντάξια των προσδοκιών των δημοτών και των καινούργιων συνθηκών και απαιτήσεων, που δημιουργούνται από την απλή αναλογική. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν διαφορετικές πια απαιτήσεις. Ελπίζω όλοι μαζί σε αγαστή συνεργασία να καταφέρουμε να βοηθήσουμε τον Δήμο να συνεχίσει μια καλή πορεία, καλύτερη αν είναι δυνατόν,. Και πάλι καλή θητεία σε όλους. Και στους καινούργιους και στους παλιότερους, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών.», και αμέσως μετά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ξενοφών Κυριακόπουλος εισηγήθηκε του προαναφερθέντος μοναδικού θέματος της ειδικής συνεδρίασης, και ακόμη ο Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Νέας Ιωνίας, κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ενημέρωσε το Σώμα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολούθως, ερωτήσεις επί του θέματος έθεσαν κατά σειρά οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μιλτιάδης Κανναβός («Δημιουργία Αλληλεγγύη»), Παναγιώτης Τσουκαλάς («Λαϊκή Συσπείρωση»), Δέσποινα Θωμαΐδου (επικεφαλής «Δύναμη προοπτικής») και Φώτης Τσομπάνογλου («Δημιουργία Αλληλεγγύη»), και κατόπιν διεξήχθη η σχετική ψηφοφορία, που είχε ως αποτέλεσμα την έγκριση του υπό συζήτηση θέματος, με 15 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 8 λευκές. 

15η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, ξεκίνησε η 15η (Έκτακτη) Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Νέας Ιωνίας, με τη διαδικασία υποβολής ερωτήσεων των δημοτικών συμβούλων προς τη Δημοτική Αρχή.

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Φώτης Τσομπάνογλου, ο οποίος, αφού επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Τελευταία έχει παρατηρηθεί ότι η καθαριότητα στον Δήμο είναι σε άθλια κατάσταση.», ρώτησε: «Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό;».

Επίσης, ο κ. Τσομπάνογλου, αφού διευκρίνισε μεταξύ άλλων πως: «Ξεκίνησε η κατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Παναγούλη, χωρίς να έχει αποφασίσει το Δ.Σ. πού θα γίνουν οι διάφορες εσοχές του.» και κατάγγειλε μεταξύ άλλων πως: «Ο εργολάβος που έχει αναλάβει τη δουλειά δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.», στη συνέχεια  ζήτησε να συμμορφωθεί ο εργολάβος.

Απαντώντας στο ερώτημα του κ  Τσομπάνογλου για το πρόβλημα στον τομέα της καθαριότητας ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, κ. Χρήστος Κανλής, απάντησε μεταξύ άλλων πως: «Μέσα σε 5 μέρες από την Υπηρεσία αποχώρησαν 83 άνθρωποι (δείτε εδώ σχετική δήλωση), με αποτέλεσμα να γίνει πολύ εμφανές το κενό τους στην πόλη.», ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Σάββας Χατζηκωνσταντίνου, επισήμανε για το σχόλιο του κ. Τσομπάνογλου για την οδό Παναγούλη πως: «Ήδη ο αρμόδιος εργολάβος για την κατασκευή του πεζοδρομίου στην Αλέκου Παναγούλη έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα.».

Αμέσως μετά, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «εκτός σχεδίου», κ. Παναγιώτης Κουτσός έθεσε ερώτημα σχετικά με τη δίχρονη προσχολική αγωγή, που θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, ζητώντας να του γνωστοποιηθούν: «Πόσες επιπλέον αίθουσες θα χρειαστούν στον Δήμο και αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα γι’ αυτό.». Στον κ. Κουτσό απάντησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Σχολικών Επιτροπών, κ. Χρήστος Χατζηιωάννου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Σύμφωνα με έγγραφα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπάρχουν ανάγκες για εννιά αίθουσες.».

Ακολούθως, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου, αφού δήλωσε πως δεν καλύφθηκε από την απάντηση του κ. Χατζηιωάννου, έθεσε με τη σειρά του τα ακόλουθα διευκρινιστικά ερωτήματα προς τον κ. Χατζηιωάννου: «Πού θα μπούνε αυτές οι αίθουσες και τι αίθουσες θα είναι. Θα είναι αίθουσες μέσα σε σχολικά κτήρια; Θα είναι αίθουσες κοντέινερ; Θα είναι μέσα σε προαύλια;», λαμβάνοντας την απάντηση πως: «Θα εξαρτηθεί από την τελική εισήγηση της διεύθυνσης. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις: αίθουσες σε σχολεία, αίθουσες προς ενοικίαση κ.τ.λ.. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.».

Στη συνέχεια, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής» και νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά της από την 1η Σεπτεμβρίου, κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ρώτησε μεταξύ άλλων πως: «Γιατί σταμάτησε το έργο του αγωγού της οδού Αλατσάτων;», λαμβάνοντας την απάντηση του κ. Χατζηκωνσταντίνου πως: «Υπάρχει ένα πρόβλημα με τη μετατόπιση των καλωδίων της Δ.Ε.Η., είναι πολύ κοντά να βρεθεί λύση και το έργο θα ξεκινήσει άμεσα.».

Κατόπιν, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής», κ. Αντώνης Καρβουνιάρης τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Λίγο πριν τις εκλογές δόθηκαν προς χρήση παιδικές χαρές. Υπάρχουν προβλήματα. Και μερικά όργανα είναι πάρα πολύ επικίνδυνα. Και έχουν πάλι μετατραπεί σε εργοτάξια.» ρωτώντας παράλληλα: «Γιατί τόσο σύντομα δημιουργούνται προβλήματα;», λαμβάνοντας την απάντηση του κ. Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Οι παιδικές χαρές έχουν πιστοποιηθεί. Τα όργανα είναι δύο κατηγοριών Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τελευταία υπήρχε ένα πρόβλημα με τις εργασίες φωτισμού, γι’ αυτό μπήκε ταμπέλα ότι γίνονται ακόμα εργασίες. Δόθηκαν προς χρήση. Έλειπαν οι κολώνες φωτισμού, ήρθανε, μπήκανε, και έχουν δοθεί για χρήση.».

Η 15η (Έκτακτη) Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση και την ψήφιση διαδικαστικού χαρακτήρα θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ