Αυξάνονται οι δικαιούχοι με τα νέα βαφτίσια του ΚΕΑ σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – Ευκαιρίες εργασίας μέσω ΟΑΕΔ

Αυξάνονται οι δικαιούχοι για το Ελάχιστικο Εγγυημένο Εισόδημα - ΚΕΑ καθώς ο αριθμός τους θα ανέρχεται πλέον σε 450.000. Το επίδομα θα ξεκινήσει να καταβάλλεται μέσα στο 2020.

Πέρα από την αύξηση, στόχος της κυβέρνησης είναι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος – KEA να έχουν περισσότερα μόρια για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας που θα προκηρυχθούν.

Ειδικότερα όπως εξήγησε χθες η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου σε ραδιοφωνικό σταθμό «το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – ΚΕΑ αποτελεί κριτήριο επιλεξιμότητας για τα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης του ΟΑΕΔ έτσι ώστε οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος να μην αισθάνονται αποκομμένοι από την αγορά εργασίας».

Διευκρίνισε δε ότι η πολιτική για την πρόνοια θα εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης και κάπως έτσι σχεδιάζεται αυτό το διάστημα και ο β’ κύκλος της κοινωφελούς εργασίας.

Όπως είπε, «Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αυτόματα είναι δικαιούχοι προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης στον ΟΑΕΔ και μοριοδοτούνται για αυτό έτσι ώστε να βοηθήσει το κράτος να ενταχθούν στην αγορά εργασίας».

Γι αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της κυβέρνησης είναι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα να διευρυνθεί, να ενισχυθεί και να απευθυνθεί στους αδύναμους και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, παρέχοντας όχι μόνο οικονομική στήριξη αλλά και εγγυημένες ευκαιρίες επανένταξης στην κοινωνία και την εργασία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το 0,5% του ΑΕΠ να διατίθεται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – ΚΕΑ. Έτσι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα συνδυαστεί και με πρωτοβουλίες για εργασία.

Ειδικότερα θα συνδυαστεί με οικονομικές πρωτοβουλίες, όπως η χορήγηση μικρών δανείων, μέτρο που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Γαλλία.

Εκεί, κατόρθωσαν να κινητοποιήσουν ανθρώπους που είχαν βρεθεί στο περιθώριο, και παρόλα αυτά δημιούργησαν πολύ γρήγορα οικογενειακές ή προσωπικές, μικρές επιχειρήσεις.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ