Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης” για την διαδικασία της αξιολόγησης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail:segseferis@gmail.com, gseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ. πρωτ. 180    

Ν. Ιωνία 24/7/2019     

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο, τη ΔΟΕ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ Ν. 4547/2018 ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΑ 1816/ΓΔ4/11-01-2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με βάση:

  • Α) Τις επανειλημμένες αποφάσεις των Γ.Σ. και του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, όπως αυτές επιβεβαιώθηκαν και στην τελευταία Τακτική Γενική Συνέλευση στις 15/5/2019 ενόψει της 88ηςΓ.Σ. του Κλάδου, για μπλοκάρισμα της προωθούμενης αντιδραστικής αξιολόγησης με ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ
  • Β) Το γεγονός ότι η πλειοψηφία του απερχόμενου Δ.Σ. της ΔΟΕ και οι δυνάμεις που τη στήριξαν (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΑΕΕΚΕ-ΕΡΑ) αρνήθηκαν να μπει η συγκεκριμένη πρόταση ως θέμα στην 88ηΓ.Σ. του Κλάδου, αρνήθηκαν την ονομαστική ψηφοφορία πάνω στην δική τους εισήγηση, για εφαρμογή της αξιολόγησης την οποία προωθεί το μέχρι τώρα νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4547/2018 και ΥΑ 1816/ΓΔ4/11-01-2019), στο οποίο θα πατήσει και η νέα υπουργός παιδείας για ακόμη πιο αντιδραστικές κατευθύνσεις (σύμφωνα και με τις δηλώσεις της κατά τη διάρκεια των νέων προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΝΔ), αρνήθηκαν ακόμα και την καταμέτρηση της δια ανατάσεως των χεριών (ενδεικτικής) ψηφοφορίας που έγινε, ώστε να αποτυπωθεί πόσοι και ποιοι ψήφισαν τη συγκεκριμένη εισήγηση…

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας:

Α) Δεν αναγνωρίζει ως απόφαση της 88ης Γ.Σ. του Κλάδου την όποια «απόφαση» παρουσιάσει η πλειοψηφία του τότε απερχόμενου, αλλά και του νέου ΔΣ της ΔΟΕ! 

Β) Θεωρεί ότι ο αγώνας ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση βρίσκεται στα χέρια της βάσης του Κλάδου, στα χέρια των ίδιων των συναδέλφων και γι’ αυτό καλεί τα μέλη του Συλλόγου μας υλοποιώντας τις συλλογικές μας αποφάσεις να μπλοκάρουν όπως έκαναν και στο παρελθόν για 4η φορά την αξιολόγηση συμμετέχοντας καθολικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ! Μπορούμε και θα το καταφέρουμε!

Γ) Προσυπογράφει την παρακάτω πρόταση απόφασης, που κατέθεσε στην 88η Γ.Σ. της ΔΟΕ ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και αναφέρει συγκεκριμένα:

 «Η 88η Γ.Σ. της ΔΟΕ αποφασίζει ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης που προβλέπεται στο νόμο 4547/18 (αξιολόγηση στελεχών, προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων) όπως εξειδικεύεται με την υπουργική απόφαση 1816/ΓΔ4/11-01-2019. Επιπρόσθετα δεσμεύει το νέο ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα (νομικά, οργανωτικά) για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης για την προετοιμασία του κλάδου από την αρχή της σχολικής χρονιάς».

Δ) Καλεί όλους τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ της χώρας να προσυπογράψουν την παραπάνω πρόταση-απόφασης, καθότι η συγκεκριμένη πρόταση απηχεί και τις αποφάσεις δεκάδων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της χώρας, κάτι που δημιουργεί ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης. Επιπλέον τη στιγμή που δεν υιοθετήθηκε από την 88η ΓΣ του Κλάδου, αποτελεί αυτοδίκαια πρόταση απόφασης προς το νέο ΔΣ της ΔΟΕ, έχοντας ιστορική αλλά και ουσιαστική σημασία να προσυπογραφεί όπως κατατέθηκε.

Ε) Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συστρατευτεί με όλα τα εκπαιδευτικά ή άλλα σωματεία του Δημοσίου, που θα κινηθούν στην παραπάνω κατεύθυνση!

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ