Ε, ας μιλήσει το δημοτικό συμβούλιο για τον Κορωνοιό, τι περιμένετε;

Θετικές οι εξαγγελίες του δήμου για τα Δημοτικά τέλη (σε συνέχεια παρέμβασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας), δηλαδή να απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις της Ν. Ιωνίας που ανεστάλη η λειτουργία τους του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Αυτό που θα ζητούσαμε από την δημοτική αρχή είναι να επεκτείνει το μέτρο και για όσες επιπλέον επιχειρήσεις πλήττονται και η επαγγελματική τους δραστηριότητα (ΚΑΔ) έχει ανακοινωθεί και επικαιροποιείται συνεχώς από την Πολιτεία. Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν το Κράτος λαμβάνει μέτρα προστασίας και για αυτές τις επιχειρήσεις;

Συμπληρωματικά, τι θα λέγατε κυρία Δήμαρχε να δίνατε κάποιο επίδομα στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα και στην Κοινωνική υπηρεσία, που ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες;

Ενημερωθήκαμε ότι το δημοτικό συμβούλιο στις 30/3 θα συνεδριάσει δια περιφοράς, δηλαδή θα ψηφίσει κάθε σύμβουλος με email, χωρίς συζήτηση των θεμάτων. Και εμείς ρωτάμε γιατί ο δήμος δεν έστειλε, όπως 36 άλλοι δήμοι, αίτημα να προμηθευτεί το δωρεάν σύστημα τηλεδιάσκεψης που εξασφάλισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου; «Πρόκειται για το σύστημα Webex μέσω του οποίου οι Δήμοι μπορούν να οργανώσουν με απλό και αποτελεσματικό τρόπο τηλεδιασκέψεις για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των Επιτροπών». Ας βιαστούμε ευκαιρία είναι.

Θα τρελαθούμε μου φαίνεται. Εδώ όλος ο κόσμος έχει πάθει την πλάκα του με τον κορονοϊό, απολύσεις, ανεργία, κτύπημα τις τοπικής αγοράς, τεράστια ανάγκη υποστήριξης ευάλωτων ομάδων συμπολιτών μας και δεν υπάρχει κάποιο σχετικό θέμα προς συζήτηση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο. Παιδιά κουνηθείτε, που ζείτε; οι συνθήκες είναι έκτακτες και απαιτούν συστράτευση και πολλή συζήτηση για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε, όσο μπορούμε, τα προβλήματα στη Ν. Ιωνία. Εσείς θα μιλήσετε κυρίως για κοπές δέντρων στο δημοτικό συμβούλιο, αν είναι δυνατόν;

Οι επιπτώσεις και στην πόλη μας από την πανδημία θα είναι δυστυχώς πολλές και επώδυνες. Το ελάχιστο που έχει να κάνει η Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων είναι, αφού συζητήσουν, να δώσουν μια κοινή συνέντευξη τύπου γιατί τα ερωτήματα των συμπολιτών μας είναι πολλά. Ας αφήσουμε στην άκρη τις μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και τους εγωισμούς, συνεννοηθείτε κυρίες και κύριοι, ενημερωθείτε, οργανωθείτε και δράστε. Εμείς καταθέτουμε την πρότασή μας και αναμένουμε.

Πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ στους Ιωνιώτες και στις Ιωνιώτισσες που μας εμπιστεύονται για την ενημέρωσή τους. Τα γραφεία μας είναι ανοικτά αρκετές ώρες ημερησίως, πολλά τα τηλεφωνήματα κι εμείς όταν χρειάζεται ήμαστε στο δρόμο για ρεπορτάζ. Θετική έκπληξη είναι η απότομη άνοδος της επισκεψιμότητας της εφημερίδας μας ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr τώρα που ο κόσμος είναι στα σπίτια του και έρχονται μέρες που αυτή κτυπάει ταβάνι. Πρόσφατα για μία μέρα έφτασε τους 5813 μοναδικούς επισκέπτες, πολύ πάνω από τον ημερήσιο μέσο όρο και γενικώς είναι αυτές τις μέρες κατά 22% ανεβασμένη. Παράλληλα μας χαροποιούν και τα 3.000 περίπου likes από Ιωνιώτες στη σελίδα της εφημερίδας μας στο facebook και οι 925 συμπολίτες που είναι μέλη της Ομάδας μας πολιτικού διαλόγου στο facebook και συζητάμε για τα προβλήματα της πόλης μας και άλλα ενδιαφέροντα. Όπως και να το κάνεις είναι μια ηθική ικανοποίηση.

Υπάρχουν προβληματισμοί που μου θέτουν προσωπικά κάποιοι φίλοι με ειλικρίνεια και εκτίμηση προς την εφημερίδα μας. Γιατί λένε δεν αρκείσαι στον δημοσιογραφικό σου ρόλο, δηλαδή να κάνεις κριτική όπου χρειάζεται, αλλά χρειάζονται και προτάσεις για τα ζητήματα της πόλης; Αυτό εννοούν δεν είναι δημοσιογραφία, είναι πολιτική. Ξέρετε αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες, είμαι θιασώτης της δημοσιογραφίας γνώμης και ενεργός πολίτης όσο μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου. Για να κάνεις σωστή κριτική σε κάποιον υπονοείς ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο και δεν το έκανε, άρα έχεις πρόταση. Επειδή βιώνω καθημερινά την πόλη μου, ζω με τους ανθρώπους της και νοιάζομαι όπως και όλοι-ες της ΙΟΝΙΑΝΕΤ για τα προβλήματά της, δεν μπορώ να μην μιλάω, να μην καταθέτω, ιδίως μέσα από το editorial προτάσεις, σε όποιο θέμα έχω βεβαίως άποψη κι όχι επί παντός του επιστητού. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει επιθυμία υποκατάστασης του θεσμικού ρόλου των δημοτικών παρατάξεων. Πιστεύω στην δημοσιογραφία γνώμης και στην περίπτωσή μας της αδέσμευτης κι αυτό πιστέψτε με κάποιοι δεν το πολυγουστάρουν.

Εντάξει τα μέτρα δεν πολυτηρούνται. Έχεις τόσους λόγους να βγεις από το σπίτι, τόσες δικαιολογίες. Θα πρόσθετα, όσοι μπορούν και κάθονται σπίτι, παρά τις φοβίες, να το απολαύσουν, γιατί θα νοσταλγήσουν αυτές τις μέρες ξεκούρασης, ενδοσκόπησης, και οικογενειακής θαλπωρής. Ας μην ξεχνάμε όμως και αυτούς που δεν μπορούν να μείνουν σπίτι γιατί εργάζονται για να μην βάλει χειρόφρενο η κοινωνία και τους συνανθρώπους μας που θα αντιμετωπίσουν θέματα υγείας και επιβίωσης και οφείλουμε ως Πολιτεία, Δήμος, αλλά και όλοι μας, να σταθούμε στο πλευρό τους.

Πιπεράτα σχόλια: Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ