Δελτίο τύπου του ΣΕΠΕ “Γ. Σεφέρης”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail:segseferis@gmail.com, gseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Ν. Ιωνία 14/6/2019

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ!!!

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/6/2019  παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, μετά από κάλεσμα των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.Σεφέρης», «Ο Σωκράτης»,  «Ρόζα Ιμβριώτη» και Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών. Στην παράσταση συμμετείχαν και τα σωματεία «Αριστοτέλης» και ΣΕΠΕΕΑ Αττικής.

Στη συνάντηση που έγινε με τον εκπρόσωπο του Υπ. Παιδείας και Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Κασσιανό θέσαμε το ζήτημα του μη αποκλεισμού των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι  ενώ κατέθεσαν εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους και εξασφάλισαν  το ηλεκτρονικό παράβολο ως τις 24/5, δεν το πλήρωσαν εγκαίρως διότι παραπλανήθηκαν από το σύστημα που τους έδινε προθεσμία ως και 1,5 μήνα. Ζητήσαμε να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος εξαιτίας του …παράβολου, γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν αποκλείεται μόνο από τυχόν διορισμούς αλλά ούτε ως αναπληρωτής δεν μπορεί  να προσληφθεί για τρία χρόνια!

Ο κ. Κασσιανός αρχικά  παραδέχτηκε το πρόβλημα και είπε ότι είναι ένα ζήτημα που το σύστημα δέχτηκε την αίτηση, αν και δεν είχε πληρωθεί το παράβολο, αλλά «εξήγησε» ότι αυτό συμβαίνει γιατί το σύστημα αυτό δεν έχει άμεση διασύνδεση με το τμήμα δημοσίων εσόδων! Στη συνέχεια βέβαια, σε ρόλο “Πόντιου Πιλάτου”, δήλωσε ότι το Υπ. Παιδείας δεν μπορεί να παρέμβει, γιατί ο ΑΣΕΠ είναι ανεξάρτητη αρχή!  Πρόσθεσε ωστόσο ότι το Υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με τον ΑΣΕΠ και εκτιμά ότι, επειδή το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και αφορά πολύ κόσμο, και στον ΑΣΕΠ κατανοούν το θέμα αν και δεν έδωσαν ως τώρα σαφή απάντηση.

Στη συνέχεια προέβη σε τεχνικού τύπου παρότρυνση να πληρωθεί άμεσα το παράβολο, ώστε να είναι τακτοποιημένο όταν γίνει ο σχετικός έλεγχος. Στην ερώτηση τι θα γίνει αν τελικά ο ΑΣΕΠ μετά τον έλεγχο δεν κάνει δεκτούς της συναδέλφους που θα έχουν πληρώσει «εκπρόθεσμα» γι’ αυτόν το παράβολο, απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν ένσταση κλπ κλπ.

Επιμείναμε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης να λυθεί το θέμα και η ομηρία των συναδέλφων πρέπει να λάβει άμεσα τέλος. Το Υπουργείο μπορεί να παρέμβει αλλά φαίνεται ότι δεν θέλει να το κάνει – θυμίζει την περσινή κατάσταση με της συναδέλφους του ΕΒΠ και ΕΕΠ, που επειδή δε συμπλήρωσαν σωστά κάποια κουτάκια, έμειναν εκτός πινάκων.

Καλούμε τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό να έρθουν σε επαφή με  τον Σύλλογο  ώστε και να διαπιστωθεί το εύρος του προβλήματος αλλά και για να ετοιμάσουμε συλλογικά της επόμενες κινητοποιήσεις της. Ως τώρα αναδείξαμε αρκετά το πρόβλημα, αλλά αυτό δε φτάνει, χρειάζεται να παρέμβουμε μαζικά και δυναμικά για να επιβάλουμε τη λύση του!

Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει τώρα, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος/ισσα που κατέθεσε κανονικά τα χαρτιά του/της για ένα … παράβολο!

ΤΟ ΔΣ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ