Δ. Θωμαΐδου: “Δεν θα ανεχτούμε αήθεις συμπεριφορές” – “Ασπίδα” στην Χρ. Παπαηλιοπούλου

Νέα Ιωνία 15/01/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις που έχουν λάβει χώρα στις πρόσφατες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και αποτέλεσαν αφορμή για την κοινοποίηση σχετικής επιστολής της κας Χριστίνας Παπαηλιοπούλου που διανεμήθηκε στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. έχω να δηλώσω τα εξής:

«Καταρχάς την κα. Παπαηλιοπούλου την γνωρίζω προσωπικά πολλά χρόνια και την εκτιμώ απεριόριστα ως άνθρωπο αλλά και ως μαχόμενη γυναίκα που τόσα έχει προσφέρει στη δημοτική μας παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», αλλά και της προσφοράς της σήμερα μέσω του θεσμικού της ρόλου ως αντιπρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ.

Θέλω να εξάρω το θάρρος και την ακεραιότητά της, να μην κρύψει τα λόγια της και να εκφράσει αυτό που επανειλημμένα γίνεται μέσα και έξω από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, δεχόμενη προσωπικές και αήθεις επιθέσεις από ανθρώπους που η στάση τους αν μη τι άλλο δεν τιμούν ούτε το χώρο του Δ.Σ., αλλά ούτε δείχνουν σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο, τη γυναίκα, το θεσμό και την ιδιωτική μας ζωή!

Με μικρόψυχες και αγοραίες στάσεις και συμπεριφορές η δημοκρατία κύριοι, δεν προχωρά. Ανάλογες στάσεις και συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί και προς το πρόσωπό μου, αναίτια ή με ασήμαντες αφορμές αφού πολλοί εξ υμών, αντιλαμβάνονται ότι στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να συζητούνται τα «πάντα» ανεξάρτητα αν αφορούν τον δημότη και το δημόσιο βίο γενικότερα ή όχι.

Ακολούθως να εκφράζονται με «γηπεδικούς» όρους και βρισιές ανεξάρτητα αν απέναντι τους βρίσκονται γυναίκες τις οποίες θεσμικά η Ιωνιώτικη Κοινωνία επέλεξε να προσφέρουν από ένα διαφορετικό μετερίζι ή όχι. Το πώς οι άνθρωποι αυτοί εμφανίζονται ως πνευματικοί ταγοί, δημοσιογραφικοί λειτουργοί και θεματοφύλακες της δημοκρατικής λειτουργίας του αυτοδιοικητικού θεσμού είναι πράγματι απορίας άξιον!!!

Με τη δήλωσή μου αυτή, εκφράζω κατηγορηματικά τη συμπαράστασή μου στην κα. Χριστίνα Παπαηλιοπούλου τόσο για την ουσία του θέματος όσο και για την πράξη της, να κοινοποιήσει δηλαδή την επιστολή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, διαβεβαιώνοντας όλους σας ότι ανάλογες στάσεις και συμπεριφορές δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβούν μέσα ή έξω από το στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Όλοι μας πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν σήμερα είμαι εγώ Δήμαρχος και η Δημοτική μου Ομάδα. Η καλλιέργεια μιας πολιτικής κουλτούρας αξιών και ενός πολιτικού πολιτισμού απαιτεί σοβαρότητα από όλους και θα περίμενα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις να είχαν δημόσια καταδικάσει την απαράδεκτη και χυδαία συμπεριφορά προς το πρόσωπό της και το πρόσωπό μου!!

Εμείς ως δημοτική αρχή δεν πρόκειται να ανεχτούμε αήθεις και χυδαίες συμπεριφορές από κανέναν και σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να διασφαλίσουμε την εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία των θεσμών με σεβασμό της ιδιωτικότητας και της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου».

Δέσποινα Θωμαΐδου
Δήμαρχος Νέας Ιωνίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»


Σημείωση IONIANET:

Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα πούμε για την ανακοίνωση της κ. Δημάρχου που υπερασπίζεται το πρόσωπο της κ. Παπαηλιοπούλου και το κύρος του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου.

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ στα ΠΙΠΕΡΑΤΑ είχε εγκαίρως (16/12/19) γράψει αναφορικά με τις προσωπικές επιθέσεις και τις ύβρεις που ακούστηκαν εντός του δημ. συμβουλίου: «Και τα παρατράγουδα στο δημοτικό μας συμβούλιο συνεχίζονται. Ζούμε σουρεαλιστικές και πρωτοφανείς καταστάσεις, μαζοχιστικού χαρακτήρα. Πολίτης από τα πίσω έδρανα εξεράγει και σε κατάσταση υστερίας για μια ακόμα φορά έχασε κάθε έλεγχο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, υβρίζοντας δημοτικούς συμβούλους και άλλους πολίτες με χυδαίο τρόπο, φέρνοντας σε αμηχανία τον πρόεδρο του δημ. συμβουλίου που του ζήτησε ευγενικά να αποχωρήσει. Για να δούμε τι θα πράξει συνολικά το δημοτικό συμβούλιο, αν το ανέχεται αυτό που συνέβη για να ξέρουμε ότι πλέον τέτοιες συμπεριφορές είναι επιτρεπόμενες και κανείς σύμβουλος να μην διαμαρτύρεται όταν θα ακούει μπινελίκια από το κοινό που παρακολουθεί τις συνεδριάσεις, να ξέρουμε επιτέλους ότι κάθε σοβαρότητα έχει εκλείψει στη Ν. Ιωνία».

Βέβαια για να πάρει θέση η δημοτική αρχή πέρασε κατά απαράδεκτο τρόπο πάνω από μήνας και αφού η κ. Παπαηλιοπούλου της οποίας είναι στέλεχος έφτασε στα όρια παραίτησης, για να γίνει τελικά το αυτονόητο. Το ίδιο ισχύει όμως και για τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που δεν έχουν ακόμα πάρει θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα και ειδικότερα σε επιστολή της κ. Παπαηλιοπούλου που δημοσιεύσαμε, όπου καταγγέλλει το συστηματικό bullying που δέχεται το πρόσωπό της.

Στην επιστολή της η κ. Θωμαΐδου γράφει «πώς οι άνθρωποι αυτοί εμφανίζονται ως πνευματικοί ταγοί, δημοσιογραφικοί λειτουργοί και θεματοφύλακες της δημοκρατικής λειτουργίας του αυτοδιοικητικού θεσμού είναι πράγματι απορίας άξιον!!!». Η φράση αυτή οφείλει η κ. Δήμαρχος να την διορθώσει ως ατυχέστατη γιατί η παραπάνω επιστολή της απευθύνεται ενάντια μόνο σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που θα έπρεπε να κατονομάζει, που ο ίδιος αποκαλείται blogger και όχι δημοσιογράφος, ενώ το δημοτικό συμβούλιο καλύπτεται από δημοσιογράφους της ΙΟΝΙΑΝΕΤ και όχι μόνο. Συνεπώς ο πληθυντικός για «δημοσιογράφους» είναι ατυχής γιατί δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο και φαίνεται ότι μας περικλείει όλους.

Βασίλης Μαγκαναδέλλης
Εκδότης ΙΟΝΙΑΝΕΤ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ