Ηρακλής Γκότσης: Απειλείται η επιβίωση, χρειάζονται περισσότερα μέτρα για την Οικονομία

Το ζήτημα της πανδημίας του κορωναϊού και στη χώρα μας είναι λογικό να απασχολεί και να ανησυχεί όλον τον κόσμο, καθώς καθημερινά ανακοινώνονται νέα κρούσματα και ανάλογα με τις εξελίξεις, οι οποίες είναι ραγδαίες, λαμβάνονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

Έτσι, συνεχίζοντας την καθημερινή προσπάθεια ενημέρωσής σας, μιλήσαμε με τον Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Ηρακλή Γκότση ρωτώντας τον «πώς αντιμετωπίζει την πανδημία», «αν θεωρεί πως έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και στον Δήμο μας», «αν ανησυχεί για τα τρία κρούσματα κορωναϊού, που εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα»(ενός γιατρού, μίας νοσηλεύτριας και ενός διοικητικού υπαλλήλου)», και ακόμη του ζητήσαμε να απευθύνει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα προς τον δοκιμαζόμενο Ιωνιώτικο λαό.

Είναι θετικό το ότι η κυβέρνηση δεν υιοθέτησε τη νεοφιλελεύθερη θεωρία περί «ανοσίας της αγέλης» και ακολούθησε μια πιο ανθρώπινη πολιτική, που έχει σαν κέντρο την υγεία όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από το κόστος που θα απαιτηθεί.

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ
Ηρακλής Γκότσης (Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία): «Κατ’ αρχήν, θα ήθελα να σας πω (και λόγω ειδικότητας) ότι συμφωνώ με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της πανδημίας του κορωναϊού. Προσωπικά, προσπαθώ να είμαι συνεπής απέναντι σ’ αυτά. Είναι θετικό το ότι η κυβέρνηση δεν υιοθέτησε τη νεοφιλελεύθερη θεωρία περί «ανοσίας της αγέλης» και ακολούθησε μια πιο ανθρώπινη πολιτική, που έχει σαν κέντρο την υγεία όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από το κόστος που θα απαιτηθεί. Δεν ακολούθησε την πολιτική της αγγλικής κυβέρνησης, που όταν το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη έμπαινε σε καραντίνα, οι βρετανοί πολίτες, ανυποψίαστοι, συμμετείχαν σε μία συναυλία, την ώρα που η χώρα τους είχε 1500 κρούσματα και θρηνούσε 55 νεκρούς. Πρόκειται για μία απάνθρωπη κυνική λογική, γιατί για τους ειδικούς, για να λειτουργήσει η «ανοσία της αγέλης» πρέπει να υπάρχει και το εμβόλιο, που δεν υπάρχει σήμερα. Τυχεροί, επίσης, είναι κάμποσα εκατομμύρια Αμερικάνοι, γιατί ο Τραμπ άλλαξε άποψη, πιθανά λόγω των εκλογών, και δεν τόλμησε να ακολουθήσει αυτή την πολιτική. Είναι θετικό, επίσης για μας ότι κάποια από τα κυβερνητικά στελέχη ανακάλυψαν τώρα τη σημασία του δημόσιου τομέα της Υγείας και πιστεύουν πως είναι ήρωες οι γιατροί και οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός για τη Δημόσια Υγεία πριν από λίγους μήνες. Όμως, η υγεία της κοινωνίας είναι πολύ ευρύτερη. Έχει σχέση με την εργασία της επιβίωσης, που σήμερα απειλείται. Πιστεύω ότι η σειρά μέτρων είναι πολύ μικρή για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Χρειάζεται να αποφασιστούν η παράταση και για τα δάνεια όλων, και όχι μόνον των επιχειρηματιών, και οι ρυθμίσεις για τους λογαριασμούς (Δ.Ε.Η., Ε.Υ.Δ.Α.Π. κ.λπ.). Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να διασφαλιστούν και οι θέσεις εργασίας. Και κλείνοντας, αναρωτιέμαι αν υπάρχει καμία δήλωση ή θέση της Γ.Σ.Ε.Ε. και του Ε.Κ.Α.. Δεν είδα τίποτα και δεν διάβασα πουθενά τις θέσεις τους.

Πιστεύω ότι η σειρά μέτρων είναι πολύ μικρή
για να αντιμετωπιστούν
τα προβλήματα των εργαζομένων
και των επιχειρήσεων

Επίσης, απευθυνόμενος στον Ιωνιώτικο λαό, θα έλεγα να ακολουθήσουν τα μέτρα αυτά για τις ημέρες που ζητάει η κυβέρνηση και να κάνει υπομονή. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο όσον αφορά στο θέμα της υγείας, σε σχέση με άλλες χώρες.

Τα δε κρούσματα που πληροφορηθήκαμε πως παρουσιάστηκαν στο «Κωνσταντοπούλειο» Νοσοκομείο, θεωρώ πως ήταν αναμενόμενα, γιατί οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι στην πρώτη γραμμή και είναι λογικό να υπάρχουνε κρούσματα σε αυτόν τον χώρο.».

*Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ μίλησε με την Δήμαρχο και τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων. Διαβάστε τις δηλώσεις της Δημάρχου κ. Θωμαϊδου, του επικεφαλής της «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Μανούρη και του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Κατιμερτζόγλου. Θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις του κ. Κουκουλάρη (Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη-21ος αιώνας) και της κ. Βάσιλα (εκτός σχεδίου)

Παναγιώτα Σούγια, Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ