Κανένα 4χρονο παιδί στο Ηράκλειο Αττ. εκτός δομών προσχολικής αγωγής

Ο δήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος, με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, κα. Αναστασία Γκίκα

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
Στ. Καραγιώργη 2, Ηράκλειο Αττικής, 14121
2132000102-106
pressirakleio@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κανένα 4χρονο παιδί στο Ηράκλειο εκτός δομών προσχολικής αγωγής: Συνάντηση του δημάρχου Ηρακλείου Νίκου Μπάμπαλου με την ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας.

Την διαβεβαίωση ότι κανένα 4χρονο παιδί δημοτών Ηρακλείου Αττικής δεν θα μείνει εκτός δομών προσχολικής αγωγής πήρε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, από την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα σε συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές στο Υπουργείο.

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην εφαρμοστεί πλήρως στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής (μαζί με άλλους) η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, ο δήμαρχος επεδίωξε την συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για να διερευνηθούν λύσεις ώστε να καλυφθούν οι οικογένειες που δεν θα φοιτήσουν τα παιδιά τους στο προνήπιο των δημόσιων νηπιαγωγείων.

Η κα Γκίκα ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Νίκο Μπάμπαλο ότι εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα δίνονται voucher στους Ηρακλειώτες γονείς που δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο δημόσιο νηπιαγωγείο προκειμένου να τα εγγράψουν, με επιδότηση τροφείων, σε παιδικούς σταθμούς ή στα προνηπιακά τμήματα ιδιωτικών νηπιαγωγείων.

Παράλληλα, ο δήμαρχος ζήτησε από την Γενική Γραμματέα να ενταθεί η συνεργασία Δήμου και Υπουργείου για την κατάλληλη προετοιμασία των νηπιαγωγείων της πόλης προκειμένου το μέτρο της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης να εφαρμοστεί ομαλά από την επόμενη πλέον σχολική περίοδο 2020 – 2021.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ