Μουσικό πρόγραμμα Ιουνίου στο “Πέραν”

Tο ΠΕΡΑΝ επιτέλους ξανασμίγει με τους παλιούς του φίλους, μετά την άρση της καραντίνας στην εστίαση. Εξαιρετική πολίτικη κουζίνα και όχι μόνο – εξαιρετικές μουσικές προτάσεις στο χώρο της ανοιχτής εξωτερικής σάλας και στην αυλή μας, δημιουργούν μιά υποβλητική ατμόσφαιρα.

Και όλα αυτά τηρώντας όλες τις επίσημες προφυλάξεις και φυσικά τα μέτρα των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζιών.
Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα των προσεχών ημερών:

ΤΕΤΑΡΤΕΣ 3 & 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 
HAIG YAZDJIAN & ΜΑΝΟΣ ΚΟΥΤΣΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η μουσική σκηνή του «Πέραν, του καφέ αμάν της πόλης» φιλοξενεί  τις Τετάρτες 3 & 10  Ιουνίου στις 21.00, το γνωστό δεξιοτέχνη στο ούτι, πολύ ιδιαίτερο συνθέτη, αλλά και ερμηνευτή  Haig Yazdjian μαζί με τον  εξαιρετικό παραδοσιακό ερμηνευτή Μάνο Κουτσαγγελίδη

Την παρέα συμπληρώνουν ο Τάσος Πούλιος στο κανονάκι και ο Γιώργος Κοντογιάννης στη λύρα. 

Τέσερεις  ξεχωριστοί δεξιοτέχνες μουσικοί μας ταξιδεύουν στη μουσική παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου, σε ένα γλέντι όπως γλεντούσαν οι δερβίσηδες παλιά….

Ο Haig Yazdjian θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας μουσικής. Γεννήθηκε στο Χαλέπι της Συρίας, από γονείς Αρμένιους. Στην Ελλάδα ήρθε το 1980. Καθιερώθηκε γρήγορα ως κορυφαίος σολίστ, αλλά και ως ιδιαίτερα εκφραστικός ερμηνευτής, και συνεργάστηκε με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς και τραγουδιστές, μεταξύ των οποίων η Loreena McKennitt, η Ελένη Βιτάλη, ο Theodossi Spasov, η Μαρία Φαραντούρη, ο David Lynch, ο Omar Farouk Tekbilek, η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και πολλοί άλλοι. Ξεχωρίζει για το μοναδικό τρόπο με τον οποίο αναμειγνύει διαφορετικά στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου, αναπτύσσοντας ένα προσωπικό ύφος με χαρακτηριστικά αραβικά και αρμένικα ηχοχρώματα. 

Ο Μάνος Κουτσαγγελίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1976 από γονείς πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα

Η ενασχόληση του με τη μουσική ξεκινά στα οκτώ του χρόνια τραγουδώντας και μαθαίνοντας ακορντεόν. Στα έντεκα του χρόνια βρέθηκε στην Κρήτη, όπου είχε μετατεθεί ο πατέρας του, που είναι αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Εκεί, ο μικρός Μάνος αρχίζει τη μελέτη της βυζαντινής μουσικής, την οποία συνέχισε δύο χρόνια αργότερα στη Μητροπολιτική σχολή βυζαντινής μουσικής Κομοτηνής.

Στο διάστημα αυτό, ο Μάνος γνωρίζεται με τον Χρόνη Αηδονίδη και αντλεί πολλά στοιχεία για την παράδοση της περιοχής του. Παράλληλα, ξεκινά τη λαογραφική έρευνα στα χωριά της Θράκης. Στα δεκατέσσερα του ξεκίνησε μια εργασία για το γυμνάσιο που φοιτούσε, πάνω στην Ιστορία της Θράκης, καθώς και διατριβή πάνω στο μειονοτικό θέμα της Κωνσταντινούπολης, της Ιμβρου και Τενέδου.

Γύρω στα δεκαπέντε του χρόνια γνωρίστηκε με το συγκρότημα “Οι Λαλητάδες” στην Κομοτηνή, όπου μαζί τους αρχίζει την επαγγελματική του καριέρα και γνωρίζει όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Παράλληλα συνεργάζεται πλέον επαγγελματικά και με τον Χρόνη Αηδονίδη, καθώς και με άλλους ντόπιους μουσικούς. Ταυτόχρονα αρχίζει να παίζει καβάλι (ο αρχαίος πλαγίαυλος) και φλογέρα ενώ στα δεκαέξι του χρόνια μαθαίνει μόνος του κανονάκι, το οποίο σε ένα χρόνο κατέκτησε στο έπακρον.

Στα δεκαεπτά του χρόνια, τον συναντάμε να διδάσκει παραδοσιακή μουσική και όργανα στο Ωδείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ ένα χρόνο αργότερα γίνεται μέλος του συγκροτήματος παραδοσιακής μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου δίνει πολλές αξιόλογες συναυλίες. Εκεί, γνωρίστηκε με τις δύο μεγάλες τραγουδίστριες της Μακεδονίας, την Νίτσα Τσίτρα και την Ξανθίππη Καραθανάση, καθώς και με τον Νίκο Αβαγιαννό, με τους οποίους εμφανίζεται σε πολλές εκδηλώσεις και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές.

Η προσφορά του νεαρού καλλιτέχνη έγινε αισθητή από πολλούς φορείς, που του έχουν απονείμει τιμητικές διακρίσεις, όπως το Γενικό Επιτελείο Στρατού (κατά τη διάρκεια της θητείας του), που του απένειμε το “Αριστείο προσφοράς στην πατρίδα”, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος, καθώς επίσης δεκάδες ιδρύματα, δήμοι και σύλλογοι ανά την Ελλάδα

Ερχόμενος στην Αθήνα ο Μάνος Κουτσαγγελίδης μπαίνει δυναμικά στη δισκογραφία αφού σε μικρό χρονικό διάστημα συμμετέχει σε ηχογραφήσεις δεκάδων δίσκων δημοτικού, έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού με επιτυχημένους ερμηνευτές.

επιβάρυνση 5 ευρώ
ελάχιστη κατανάλωση σε τραπέζι 15 ευρώ / σε bar 5 ευρώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ / ΠΕΝΤΑΗΧΟΝ

Ζιαφέτι με το Πεντάηχον

«Η λέξη ζιαφέτι προέρχεται από την τουρκική ziyafet που σημαίνει συμπόσιο, δείπνο, γιορτή κλπ. και παραπέμπει στη ζαγορίσια εκδοχή, στην ευωχία ενός ανταμώματος που περιλαμβάνει φαγοπότι μετά μουσικής…»

Βραδάκι Παρασκευής στο Πέραν, το καφέ-αμάν της Πόλης σε ένα ταξίδι γεύσεων και ακουσμάτων. Ήχοι και έδεσματα βγαλμένα από βεγγέρες, ραβαΐσια, από χάνια και καπηλειά όπως αρμόζουν σε ένα αυθεντικό καφέ-αμάν.

Καλώς να σμίξουμε, φίλοι αγαπημένοι!

Πεντάηχον / Pentaichon
Αγγελική Παρδάλη – Σαντούρι, Τραγούδι
Χάρης Λύγκος – Βιολί
Πάνος Σκουτέρης – Πνευστά, Τραγούδι
Παναγιώτης Σταθάκης – Λαούτο
Κώστας Καραμέσιος – Κρουστά

επιβάρυνση 5 ευρώ
ελάχιστη κατανάλωση σε τραπέζι 15 ευρώ / σε bar 5 ευρώ

ΣΑΒΒΑΤΑ ΙΟΥΝΙΟΥ / ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ

Κάθε Σάββατο για όλον τον Ιούνιο ο ιδιαίτερος και νοσταλγικός τραγουδιστής μας Μπάμπης Τσέρτος με την εξαιρετική ομάδα μουσικών του, θα είναι μαζί μας σε ένα πρόγραμμα με τίτλο “Τα νιάτα τα μπερμπάντικα”.

Ελάτε να διασκεδάσουμε μαζί με τα πιο μερακλίδικα παραδοσιακά, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια του μεγάλου μουσικού μας πλούτου, αλλά και νεότερα που αποπνέουν τον αέρα παλιών όμορφων εποχών, με τον τρόπο που μονάχα ο Μπάμπης Τσέρτος μπορεί να ερμηνεύσει.

Συμμετέχουν η Νόρα Ζαχαριά στο τραγούδι , ο Κώστας Ζαριδάκης στο μπουζούκι, ο Κώστας ο Τσεκούρας στην κιθάρα και ο Γιάννης Τσέρτος στο πιάνο – ακορντεόν. Ενορχήστρωση Γιάννης Τσέρτος.

Ηχοληψία Θράσος Σταμούλης 

Είσοδος: 5 ευρώ/άτομο. ελάχιστη κατανάλωση 15 ευρώ

ΚΥΡΙΑΚΗ  7  ΙΟΥΝΙΟΥ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥΑ

Ένα αφιέρωμα στην ελληνική παράδοση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 21.30΄, στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης».

Ο ξεχωριστός δεξιοτέχνης του κλαρίνου και ενορχηστρωτής Θοδωρής Γεωργόπουλος με την ορχήστρα του, θα μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια της «ψυχής» των παραδοσιακών τραγουδιών.

Μαζί του ο Μιχάλης Ζάμπας που ερμηνεύει με το μοναδικό του τρόπο και η εξαιρετική Μικρασιάτισσα ερμηνεύτρια Μαρίνα Μανωλάκου .

Ελάτε μαζί μας να ευφρανθούμε και να γλεντήσουμε σε μία αυθεντική παραδοσιακή βραδυά.

Θοδωρής Γεωργόπουλος – κλαρίνο, φλογέρα, καλλιτεχνική επιμέλεια
Μιχάλης Ζάμπας – τραγούδι, λαούτο
Μαρίνα Μανωλάκου – τραγούδι
Παναγιώτης Ξυδέας – βιολί
Σάκης Κάκος – κρουστά
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος

Είσοδος: 5,00 ευρώ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ / MANOS SYRIOS TRIO

Το Manos Syrios Trio είναι ένα νεοσύστατο μουσικό σχήμα το οποίο πειραματίζεται με νέους ηχητικούς συνδυασμούς και διασκευές μέσα από τη σύμπραξη 3 καλλιτεχνών, του ερμηνευτή Μάνου Σύριου, του ουτίστα Γιώργου Παππά και του πιανίστα Στέλιου Φραγκούς.
Δύο διαφορετικά μουσικά όργανα (πιάνο και ούτι) έρχονται να δέσουν αρμονικά με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του Μάνου Σύριου σε ένα μουσικό ταξίδι που περιλαμβάνει δημιουργίες σπουδαίων τραγουδοποιών αλλά και παραδοσιακά ακούσματα.

Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο. 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ