Οι «Πολίτες της Ριζούπολης» παρουσίασαν τα συγκλονιστικά βιβλία του Φρίξου και της Φιφής Πρωτογερέλλη

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στις παρουσιάσεις των συγκλονιστικών βιβλίων-ντοκουμέντων: «Έλλη» και «Πόρτες», των κ.κ. Φρίξου και Φιφής Πρωτογερέλλη αντίστοιχα, που πραγματοποιήθηκαν το πρωινό της Κυριακής (29/9), στα γραφεία του Συλλόγου «Πολίτες της Ριζούπολης».

Για τα συγκεκριμένα βιβλία, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις «24 γράμματα»,  μίλησαν οι κ.κ. Κατερίνα Μπαλκούρα και Μανώλης Αθανασάκης, οι οποίοι με ιδιαίτερα γλαφυρό λόγο παρουσίασαν την πολυεπίπεδη ιστορία που περιγράφεται στα δύο αυτά βιβλία-μαρτυρίες, ενώ οι κ.κ. Μιχάλης Βάλβης και Πέννυ Καλογεροπούλου διάβασαν χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Αμέσως μετά μίλησαν οι συγγραφείς των δύο ιστορικών μαρτυριών για τα «πέτρινα χρόνια» του 20ου αιώνα στην Ελλάδα, κ.κ. Φρίξος και Φιφή Πρωτογερέλλη, καθώς και η αδελφή του κ. Φρίξου, κ. Έλλη Πρωτογερέλλη, οι οποίοι με τα λεγόμενά τους και τις βιωματικές εξιστορήσεις των παράλληλων διαδρομών δύο ανθρώπων που συναντήθηκαν μέσα στη θύελλα του εμφυλίου, κυριολεκτικά συγκίνησαν όλες και όλους όσοι παραβρέθηκαν στη μοναδική αυτή εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε με ακόμη πιο συγκινητικό τρόπο, και πιο συγκεκριμένα με την από ψυχής ερμηνεία της κ. Νατάσσας Παπαδοπούλου, χήρας του αείμνηστου Πάνου Τζαβέλα, ενός τραγουδιού των κρατουμένων γυναικών στις φυλακές «Αβέρωφ» κατά τη διάρκεια του ελληνικού εμφύλιου πολέμου..

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ