Παρέμβαση – κάλεσμα αναπληρωτών εκλεγμένων αντιπροσώπων από την ΑΣΕ στην 88η Γενική Συνέλευση

ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. – ΑΕΕΚΕ ΚΑΙ ΕΡΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΩΣ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ 88η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

Αποτελεί κυριολεκτικά μελανό σημείο, στις εργασίες της 88ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ,  η στάση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ που αρνήθηκε να μπει ως θέμα το ζήτημα των αναπληρωτών. Κυριολεκτικά οι δυνάμεις αυτές, για μια ακόμα φορά γυρίζουν την πλάτη στου χιλιάδες απολυμένους συναδέλφους αναπληρωτές.

Οφείλουν να απολογηθούν στους συναδέλφους. Η βασική αιτία της άρνησής τους είναι η πλήρη τους συμφωνία με την πολιτική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με τη χρόνια αδιοριστία. Συνειδητά επιλέγουν να κάνουν πλάτες στα κόμματά τους, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου το επόμενο διάστημα, ειδικά μετά τις εκλογές στις 7 Ιούλη. Τώρα οι αναπληρωτές χρειάζεται να καταδικάσουν, να απομονωνόμουν αυτές τις δυνάμεις.

Να μαυρίσουν τα κόμματά της αδιοριστίας, το ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην  κάλπη των εθνικών εκλογών. Να δυναμώσουν στους αγώνες, στα σωματεία, στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών την δύναμη του αγώνα της ελπίδας και της προοπτικής.

Παραθέτουμε την  δήλωση 25 εκλεγμένων αναπληρωτών αντιπροσώπων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στην 88η η Γενική Συνέλευσης της ΔΟΕ.

Όλοι εμείς είμαστε αναπληρωτές, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι για την 88η γενική συνέλευση μέσα από τα ψηφοδέλτια της ΑΣΕ. Είμαστε συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, που όπως και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί μας έχουμε αναλάβει το δύσκολο έργο της μόρφωσης όλων των παιδιών, ζώντας ταυτόχρονα σαν όμηροι μεταξύ ανεργίας και εργασίας, μέσα στην ανασφάλεια για το μέλλον μας, πολλές φορές αφήνοντας τα σπίτια μας και γυρνώντας από τόπο σε τόπο.

Έχουμε βαρεθεί  πια να ακούμε τις υποσχέσεις της κάθε κυβέρνησης. Βαρεθήκαμε κάθε Σεπτέμβρη να ακούμε υποσχέσεις για χιλιάδες διορισμούς, και κάθε Ιούνη να γίνονται τελικά χιλιάδες απολύσεις, στο όνομα των «δημοσιονομικών περιορισμών», που βέβαια εξαφανίζονται όταν είναι να δοθούν χρήματα σε τράπεζες, στο ΝΑΤΟ, σε επιχειρηματίες…

Και τώρα, με τις φετινές εξαγγελίες της κυβέρνησης, το προεκλογικό παιχνίδι της κυβέρνησης συνεχίζεται να παίζεται στις πλάτες μας, αφού οι 4.500 διορισμοί είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις τεράστιες ανάγκες της ειδικής αγωγής, και επιπλέον κανείς δεν δεσμεύεται ότι ακόμα και αυτοί οι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με οποιαδήποτε κυβέρνηση, θα παραμείνει ένα «προσοντολόγιο», που θα πετάει εκτός σχολείων χιλιάδες από εμάς, και θα μας βάζει να σφαζόμαστε για το ποιος θα μαζέψει περισσότερα χαρτιά και «πιστοποιητικά».

Σαν απάντηση, όλο το προηγούμενο διάστημα, εμείς οι συμβασιούχοι παλέψαμε μαζί με τις ταξικές δυνάμεις των σωματείων, βάλαμε μπροστά τις πραγματικές ανάγκες των σημερινών εργαζόμενων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά και τις ανάγκες των παιδιών για ουσιαστική μόρφωση. Δεν επιλέξαμε ποιοι από εμάς θα απολυθούν και με ποιόν τρόπο, διαλέγοντας κριτήρια, αλλά αντίθετα όλοι μαζί διεκδικήσαμε με μια φωνή τουλάχιστον 30.000 μόνιμους διορισμούς, για να σταματήσει το αίσχος της αναπλήρωσης και της ευέλικτης απασχόλησης. Αυτό το αίτημα μας ένωσε όλους στις μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν, όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου που βιώνουν την ίδια κατάσταση και θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι γεγονός ότι το ζήτημα των μόνιμων διορισμών δεν συμπεριλαμβάνεται στην Ημερήσια διάταξη.

Απαιτούμε να παρθεί εδώ και τώρα απόφαση να συζητηθεί το ζήτημα των απλήρωτων και των μόνιμων διορισμων στην ημερήσια διάταξη της Γ.Σ.

Απαιτούμε να γίνει θέση της ΔΟΕ το αίτημα για Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών.

 Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί αποτελούμε το ¼ του κλάδου, καλύπτουμε οργανικές ελλείψεις των σχολείων, χάρη σε εμάς λειτουργούν σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Εμείς οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, μέχρι το δίκαιο αίτημά μας να πραγματοποιηθεί, και καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν το ίδιο! Η δύναμή μας είναι ο αγώνας μας μέσα στα σωματεία μας! Καλούμε επίσης όσους θέλουν πραγματικά να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες μας, να σκεφτούν τι ομοσπονδία χρειαζόμαστε! Καλούμε όσους αντιπροσώπους συμφωνούν με την πρόταση αυτή να συμπαραταχθούν μαζί μας.

Αθήνα, 23 Ιούνη 2019

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ