Παρουσίαση του βιβλίου «Οι φύλακες του νομίσματος», της Ίλιας Μέγα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι φύλακες του νομίσματος», της Ίλιας Μέγα, στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, Αίθριο Στοάς Βιβλίου) την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 στις 19:00. Θα μιλήσουν: Σοφία Βούλτεψη (Βουλευτής, πρ. Υπουργός, δημοσιογράφος), Γιάννης Σιδεράτος (Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Union Eurobank).

***

Ένα χρυσό νόμισμα από χέρι σε χέρι. Σ’ ένα ταξίδι από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι τις μέρες μας – από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στην αρχαία Ρώμη κι απ’ την Κωνσταντινούπολη στο Παρίσι της Επανάστασης και στην Αθήνα του 20ού αιώνα. Μία ιστορία για το ελληνικό πνεύμα και τον ελληνικό πολιτισμό μέσ’ από τις περιπέτειες και τις ζωές απλών ανθρώπων που προστάτευσαν την ιστορική μας παρακαταθήκη. Οι «Φύλακες του νομίσματος» μπορεί να είναι μυθοπλασία, όμως, ποιος γνωρίζει εάν τα γεγονότα έγιναν έτσι ή έστω έτσι;

***

Η Ίλια Μέγα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε τη γαλλική γλώσσα. Εργάζεται ως τραπεζική υπάλληλος. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Από το 2014 προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της από τη θέση της διευθύντριας Λόγου και Τέχνης του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ