Πιπεράτες απόψεις για τα επίκαιρα ζητήματα της Ελληνικής κοινωνίας και της Νέας Ιωνίας

Πλακώματα στο Δ. Σ., η κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και καμπανάκι για την αγορά

#metoo και η κοινωνία μας έκπληκτη βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ ένα φαινόμενο που ήταν γνωστό σε πολλούς και κάποιοι κάνουν σαν να πέφτουν από τα σύννεφα. Η σεξουαλική βία ενάντια σε γυναίκες, αλλά και άνδρες, πρέπει να αντιμετωπιστεί υπό ένα διαφορετικό πρίσμα, το σεβασμό σε κάθε άνθρωπο και αυτό είναι ζήτημα Παιδείας. Όταν από μικρά τα παιδιά διδάσκονται σωστά την σεξουαλική αγωγή και αργότερα όταν μεγαλώσουν δημιουργούν υγιείς ερωτικές σχέσεις, όταν διδάσκονται από γονείς και δασκάλους να είναι ελεύθεροι άνθρωποι, με απόψεις και αυτοπεποίθηση, τότε θα μπορούν να αποκρούουν κάθε επιβουλή στην ψυχική και σωματική τους ακεραιότητα. Ειδικά πράξεις κατά παιδιών είναι πολλαπλά εγκληματικές και αναλόγως πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Προσοχή όμως μην φτάσουμε στο άλλο άκρο. Εννοώ την ατεκμηρίωτη καταγγελία, τον μη διαχωρισμό φλερτ και παρενόχλησης, την αυτοπροβολή κάποιων που βρίσκουν αφορμή να ξεπροβάλλουν από την αφάνειά τους.

Θεωρώ ότι η μέθοδος ακορντεόν ως αντιμετώπιση του covid-19 από τα πράγματα είναι αναποτελεσματική και δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο ότι αυτή η περιπέτεια θα τελειώσει σύντομα. Και εξηγούμε: εγκλεισμός, κλείσιμο αγοράς και σχολείων, αποτέλεσμα πέφτουν τα κρούσματα, ανοίγουμε, αυξάνονται τα κρούσματα και τα νεύρα όλων μας έχουν σπάσει. Ερωτώ: πρόκειται να αραιώσει ο κόσμος στα μέσα μεταφοράς, οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες, οι εργαζόμενοι στους μεγάλους εργασιακούς χώρους; Θα ενισχυθεί επιτέλους το ΕΣΥ γιατί με τις μόνο 500 ΜΕΘ που φαίνεται ότι τελικά υπάρχουν, με το αδιαχώρητο στα νοσοκομεία, με γιατρούς στα όρια της τρέλας, όπως κατήγγειλε ο διευθυντής του παθολογικού του Αγ. Όλγα, θα βρεθεί πιστεύετε σύντομα λύση;

Φάρμακα δεν υπάρχουν επίσημα τουλάχιστον, τα εμβόλια έρχονται με αργό ρυθμό και βάλε καλό φθινόπωρο να δούμε κάποια ουσιαστικά αποτελέσματα, δεν γνωρίζουμε ακόμη το ακριβές ποσοστό επιτυχίας τους στις μεταλλάξεις που συνεχώς θα παρουσιάζονται, ούτε για πόσο καιρό μας προστατεύουν και δεν έχουμε επαρκή γνώση για μακροχρόνιες παρενέργειες. Ωστόσο φαίνεται ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν.

Συζήτησα με αρκετούς αναγνώστες μας στο facebook, αλλά και δια ζώσης για το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα. Συνάντησα διαφορετικές απόψεις, τις περισσότερες απόλυτες φορτισμένες με άγνοια του θέματος και με πολύ μίσος. Θεωρώ ότι θα είναι μεγάλο πλήγμα για τη χώρα μας ο θάνατος ενός απεργού πείνας (ο 1ος μετά 40 χρόνια σε ολόκληρη της Ευρώπη) και θα δημιουργήσει πολλά ζητήματα αντεκδίκησης, όπως παρατηρούμε καθημερινά πλέον. Ανεξάρτητα από το νομικό μέρος του αιτήματός του, θεωρώ ότι ένα απλό αίτημα μεταγωγής του στην ειδική υπόγεια πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου πέρασε τα 16 από τα 18 χρόνια φυλάκισής του, θα μπορούσε ν αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο από την Κυβέρνηση στο όνομα του ανθρωπισμού και μιας πολιτικής αντίληψης που προβλέπει καταστάσεις, που δεν φορτώνει την ταλαιπωρημένη κοινωνία μας με προβλήματα. Οι πράξεις του Δ.Κ έχουν κριθεί ως δολοφονίες και επί 18 χρόνια μέχρι σήμερα εκτίει ποινή. Ο ένοπλος αγώνας που πρεσβεύει έχει ηττηθεί και δεν έχει αποδοχή στην μεγάλη πλειοψηφία του λαού, όπως δεν έχουν αποδοχή οι δολοφονίες που διέπραξε ή συμμετείχε ως μέθοδος αλλαγής της κοινωνίας. Ποιος επιδιώκει λοιπόν να τον κάνει συμπαθή με τον θάνατό του σε μερίδα, έστω και μικρή, της κοινής γνώμης;

Κάποιος να συγκρατήσει τους ζωηρούς και ανεκπαίδευτους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές των αστυνομικών. Τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη με τους απρόκλητους άγριους ξυλοδαρμούς νέων πρέπει να καταδικαστούν από όλους γιατί ο κόσμος αγανακτεί και βλέπουμε την αντίδρασή του με τις μαζικές διαδηλώσεις (το Σάββατο 13/3 και στη Ν. Ιωνία). Το κουκούλωμα και η ατιμωρησία είναι το μεγάλο πρόβλημα. Ευνόητο είναι ότι θεωρώ, χωρίς να συμψηφίζω, τραγική την εικόνα διαδηλωτών να κτυπάνε έναν πεσμένο αστυνομικό και απόλυτα καταδικαστέα.

Ομολογώ ότι αισθάνθηκα μεγάλη έκπληξη με την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου της «Δημιουργία Αλληλεγγύη», Βασίλη Χριστοδούλου από την παράταξή του. Έκπληξη αισθάνθηκα και με τους χαρακτηρισμούς που αντάλλαξε με τον επικεφαλής της Δ.Α. Παναγιώτη Μανούρη. Το ρήγμα έγινε μεταξύ τους πολύ βαθύ, ο Β. Χριστοδούλου συνεχίζει ως ανεξάρτητος και αναμένουμε ο χρόνος να δικαιώσει ή όχι συμπεριφορές.

Ανέλαβε και επίσημα ο Χρήστος Κανλής το δύσκολο έργο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα Για τη Νέα Ιωνία» στη θέση του παραιτηθέντος τ. δημάρχου Ηρακλή Γκότση. Ο ίδιος δείχνει σε δηλώσεις του αισιόδοξος ότι θα καταφέρει ως νέος άνθρωπος με γνώση και θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τη βοήθεια των στελεχών της παράταξής του να αναδιοργανώσει την «Ενότητα» και να της δώσει την παλιά της αίγλη, ως μια μεγάλη προοδευτική παράταξη της Ν. Ιωνίας, πλειοψηφούσα στην προτίμηση των δημοτών.

Ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες από τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας. Στην Καλογρέζα έγινε η αρχή από τη Συλλογικότητα των Εμπόρων Καλογρέζας και στην συγκέντρωσή τους εκφράστηκαν τα αιτήματά τους για άμεσα και τολμηρά μέτρα στήριξης, μιας και όσα ήδη έχουν εφαρμοστεί δεν κρίνονται επαρκή. Τα απανωτά lockdown έχουν δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα με αποτέλεσμα να απειλούνται λουκέτα και ανεργία. Παράλληλα οι έμποροι της Αλατσάτων διαμαρτύρονται για τα έργα της Περιφέρειας που τους δημιουργούν τεράστια προβλήματα, ενώ κρίνουν κάποιες υπηρεσίες του δήμου ως ανεπαρκείς και αδιάφορες στα αιτήματά τους.

Επιτέλους μπορούμε να απολαύσουμε τους «διαλόγους» και την «επιχειρηματολογία» στα δημοτικά συμβούλια της πόλης μας που γίνονται με τηλεδιάσκεψη, αφού μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε στο youtube (δείτε εδώ).

Σε προσλήψεις προχώρησε η δήμαρχος κα Θωμαϊδου για ολιγόμηνη απασχόληση εργαζομένων. Η Αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι επιλέχτηκαν ημέτεροι, μιας και ήταν στην απόλυτη δικαιοδοσία της δημάρχου η επιλογή τους. Διάτρητο το σύστημα των προσλήψεων που θεσμοθετήθηκε από την Κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και ο πειρασμός κάθε Αρχής μεγάλος.

Υποστηρίζω το αίτημα που ανήρτησε o πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ και της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Χριστοδούλου να ονομαστεί το 2022 έτος του Μικρασιατικού Ελληνισμού και όχι Ιάκωβου Καμπανέλλη. Έλεος πια, λίγος σεβασμός στον Μικρασιάτικο Ελληνισμό, στις θυσίες του, στην προσφορά του.

Πιπεράτα σχόλια: Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ