Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της ΕΣΕΕ για τις 120 δόσεις σε Ασφαλιστικά ταμεία και Εφορία

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H διαδραστική ενημερωτική ημερίδα της ΕΣΕΕ:
«120 Δόσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στην Εφορία: ευκαιρίες και προβλήματα»

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα με θέμα: «120 Δόσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στην Εφορία: ευκαιρίες και προβλήματα», που πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Η Ημερίδα μεταδόθηκε μέσω Live Streaming στο κανάλι της ΕΣΕΕ στο YouTube. Σε όσους την παρακολούθησαν με φυσική παρουσία αλλά και μέσω Διαδικτύου δόθηκε η δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήματα, στα οποία δόθηκαν απαντήσεις από τον νομικό – εργατολόγο κ. Δημήτρη Μπούρλο, και από το φοροτεχνικό κ. Δημήτρη Μουζάκη.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας τόνισε πως η εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ως άμεσο απότοκο της οικονομικής ύφεσης, αποτέλεσε σημείο αναφοράς και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να προκαλεί έντονο προβληματισμό στους φορείς της αγοράς. Και πρόσθεσε: «Οι νέες φορολογικές υποχρεώσεις και οι άδικες ασφαλιστικές εισφορές που επιβαρύνουν επί σειρά ετών τους συνεπείς, κατά κύριο λόγο, επιχειρηματίες, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τον οικονομικό “στραγγαλισμό” της εγχώριας επιχειρηματικότητας, περιορίζοντας δραστικά τα περιθώρια ανάκαμψης και τις προοπτικές ανάπτυξής της».

Αναφορικά με την ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία αναλύθηκαν εκτενώς οι αλλαγές που προκύπτουν από την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επεκτείνεται και για τις επιχειρήσεις με τζίρο έως 2 εκ. ευρώ η δυνατότητα έως 120 δόσεων. Συγκεκριμένα, διευκρινίστηκε πως και για τα νομικά πρόσωπα θα ισχύει ο διαφορετικός υπολογισμός του αριθμού των δόσεων, ανάλογα με το αν τα καθαρά κέρδη ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ. Επισημάνθηκε πως για την εφαρμογή της ρύθμισης είναι απαραίτητη η κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από τη Βουλή σε διάστημα 40 ημερών, όπως και η παραμετροποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ως προς τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, δόθηκαν μεταξύ άλλων απαντήσεις για το αν συμφέρει ή όχι ο επαναϋπολογισμός οφειλών, για το τι ισχύει με τις οφειλές των ήδη συνταξιούχων, για το αν ασφαλισμένος που έχει ήδη ρυθμίσει τις οφειλές του μπορεί να υπαχθεί στη νέα ρύθμιση, για το τι ισχύει στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, καθώς και για το τι προβλέπεται στις περιπτώσεις των ήδη συνταξιούχων.

Τυχόν επιπλέον απορίες για τη διαδικασία υπαγωγής και εφαρμογής των δύο ρυθμίσεων, μπορούν να αποστέλλονται στο email: pressoffice@esee.gr.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιήσει μία σειρά ενημερωτικών ημερίδων σε όλη τη χώρα, στοχεύοντας στην άμεση επικοινωνία με τα μέλη της και στην ενίσχυση του παρεμβατικού της ρόλου σε όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν το εμπόριο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ