Προβολή της ταινίας “Frida” στο “Πόλις” (22/05)

Στο ξεκίνημα της νέας Εξαιρετικής Λέσχης Κινηματογράφου των νέων ποιοτικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού το Κέντρο Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Κινητικής Έκφρασης “Πόλις” σας προσκαλεί στην 1η Συνάντηση στην Προβολή της υπέροχης ταινίας “Frida” την Τετάρτη 22 Μαίου 2019 (19.00) με Ελεύθερη Είσοδο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση, όπου θα προσεγγίσουμε και θα αναλύσουμε Συναισθήματα απολαμβάνοντας τον υπέροχο Συγκινησιακό Εγκέφαλο μέσα από το μήνυμα της ιδιαίτερης καλλιτέχνιδας Frida Kahlo “Ζήτω η Ζωή, η Δύναμη της Θέλησης” .

Ταυτόχρονα μπορούμε να απολαύσουμε Σπιτική Sangria, Εξαιρετικά Cocktails, Σπιτική Λεμονάδα με Τζίντζερ, Υπέροχo Finger Food & Brunch που ο σεφ του “Πόλις” ετοιμάζει για όλους μας.

“…η Φρίντα Κάλο υπέφερε μεγάλο σωματικό και ψυχικό πόνο, αλλά το γεγονός ότι τον μετέφερε στον καμβά ήταν μια μορφή ξορκισμού. Το έκανε με μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση χιούμορ. Δεν είναι μία σκυθρωπή λυπημένη γυναίκα. Κανένας δεν ζωγραφίζει τον τελευταίο του πίνακα, ενώ γνωρίζει ότι πεθαίνει, δίνοντας του τον τίτλο «Ζήτω η Ζωή». 
Σηκωνόταν το πρωί, περνούσε ώρες στολίζοντας τον εαυτό της για να πάει στην αγορά για να μείνει σπίτι να ζωγραφίσει. Αυτό το πνεύμα να σηκώνεσαι και να μεταμορφώνεσαι σε κινητό έργο τέχνης δεν μπορεί να ανήκει σε μια καταθλιπτική σκοτεινή προσωπικότητα….”

Η ταινία “Φρίντα” είναι η εξιστόρηση της ζωής της σπουδαίας Μεξικανής ζωγράφου του 20ου αιώνα Φρίντα Κάλο

Εστιάζοντας στη σχέση της με το μέντορα και σύζυγό της Ντιέγκο Ριβέρα η οποία τάραξε τα νερά του Μεξικάνικου καλλιτεχνικού κόσμου και όχι μόνο. H Φρίντα Κάλο χτυπήθηκε από τη μοίρα όταν το 1925 ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα άλλαξε τη ζωή της για πάντα. Η αποκατάσταση της υγείας της αποδείχθηκε επίπονη οδηγώντας την Φρίντα στα μονοπάτια της μοναξιάς. Έτσι ξεκίνησε να περνά τον χρόνο της, προσπαθώντας να εκφράσει τα συναισθήματα της μέσα από τη ζωγραφική…

Οι συμμετέχοντες προσεγγίζουν, μέσα από την εκπαιδευτική Προβολή Ταινιών, συζητήσεις, θεωρίες και πρακτικές, που θα συμβάλλουν στην ουσιαστική, αποτελεσματική προσωπική καλυτέρευση τους σε επίπεδο Συναισθημάτων, ΠροσωπικότηταςΣυμπεριφοράς.

“ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΣ”
Ταινία: “FRIDA”
Συζήτηση: “ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ & Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ”
Τετάρτη 22 Μαίου 2019 (ώρα 19.00-22.30)
“Πόλις in Art” Μαρίνου Αντύπα 62-66 14121 Ηράκλειο Αττικής (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ “Ηράκλειο”)

Δήλωσε συμμετοχή πατώντας εδώ

Οι δραστηριότητες της Λέσχης Κινηματογράφου (Προβολές Ταινιών, Συζήτηση, Cocktail, Brunch) πραγματοποιούνται στη σκηνή του “Πόλις in Art” (Μαρίνου Αντύπα 62-66 κοντά στο Σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο Αττικής), προγραμματισμένες Τετάρτες 19.00-22.30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ταυτόχρονα απολαμβάνουμε την Σπιτική Sangria, Εξαιρετικά Cocktails, Σπιτική Λεμονάδα με Τζίντζερ, Υπέροχo Finger Food & Brunch ​που ο σεφ του “Πόλις” ετοιμάζει για όλους μας.

Γίνετε Δωρεάν Μέλος στη Λέσχη Κινηματογράφου

Επιμέλεια: Σταυρόπουλος Νικόλαος (PhD)
Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Περισσότερες Πληροφορίες: τηλ: 210 8000009 – 210 2770181

Agenda – Calendar Πολιτισμού & Εκπαίδευσης
http://polis.edu.gr/calendar

“Πόλις”
Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη
Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Κινητικής Έκφρασης & Επικοινωνίας Ηρακλείου Αττικής
Εκπαίδευση & Πολιτισμός με Στυλ & Αισθητική
Μαρίνου Αντύπα & Φιλοθέης 68Β (ΕΙΣΟΔΟΣ)
14121 Ηράκλειο Αττικής
τηλ.: 210 8000009 – 210 2770181
e-mail: education@polis.edu.gr
Ιστοσελίδα: www.polis.edu.gr
Facebookwww.facebook.com/polis.education

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ