“Ριπές Ανέμων”, το νέο βιβλίο της Βούλας Αραμπατζόγλου Τουζοπούλου

«ΡΙΠΕΣ ΑΝΕΜΩΝ»
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΤΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ

«Ο τοίχος που χώριζε μεταξύ τους τις προσφυγικές μονοκατοικίες δεν μόνωνε ούτε τους ήχους, ούτε τις ψυχές. Από μέσα του περνούσε κάθε πρόβλημα του γείτονα.  Οι φωνές, οι εντάσεις, τα πάθη, τα μίση, η οργή, το κλάμα, ο θρήνος, η χαρά, το κέφι, όλα σε ηχητικά κύματα, έφταναν ανεμπόδιστα στα αυτιά των διπλανών. Από εκεί με μία διαδικασία συναισθηματικού αυτοματισμού κατέβαιναν ακαριαία στην καρδιά όπου γίνονταν συμπόνια και κατανόηση, μέσα από μία άτυπη μεταξύ γειτόνων συμφωνία αμοιβαιότητας αφού δύσκολες καταστάσεις υπήρχαν εκατέρωθεν της μεσοτοιχίας»

Έτσι ξεκινάει το νέο της βιβλίο «ΡΙΠΕΣ ΑΝΕΜΟΥ» η Βούλα Αραμπατζόγλου Τουζοπούλου, όπου σε έξη ανεξάρτητα εδάφια ζωντανεύει παλιές ιστορίες, γεγονότα και πρόσωπα. Τους πέτρινους τοίχους των παλιών σπιτιών της προσφυγούπολης η συγγραφέας είτε τους διαπέρασε με τις δικές της αναμνήσεις, είτε τους γκρέμισε με σκαπάνη τις διηγήσεις φίλων. Επιδίωξή της όχι μόνο η καταγραφή της ιστορίας και της νοοτροπίας μιας εποχής, αλλά και η διείσδυση στο συναίσθημα, την ψυχή και τον χαρακτήρα των ηρώων των ανεξάρτητων διηγημάτων του βιβλίου.

Οι ιστορίες λοιπόν: (1) Των καλών γειτόνων που δεν είχαν δικά τους παιδιά, (2) Του δεκατριάχρονου κοριτσιού που ήρθε ξεριζωμένο από τον Πόντο χωρίς την οικογένειά του (3) Της Σμυρνιάς μάνας με τα πικρά στερνά, (4) Του τυφλού παγοπώλη, (5) Του νοσταλγικού ταξιδιού στην χαμένη πατρίδα και (6) Των ταλαίπωρων νοικάρηδων τους ενός δωματίου, ζωντανεύουν στο βιβλίο «ΡΙΠΕΣ ΑΝΕΜΟΥ».

Έρχεται δηλαδή το νέο αυτό βιβλίο να συμπληρώσει την καταγραφή κοινωνικών καταστάσεων, χαρακτήρων και επαγγελμάτων που είχε ξεκινήσει η συγγραφέας με τα προηγούμενα βιβλία της «ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ» και «ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΔΡΟΜΟΙ».

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ