Σήμερα η Έκτακτη Γεν. Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας
Έτος ιδρύσεως 1987
Δεμιδερσίου 121 έναντι.ΤΚ 14233 – Νέα Ιωνία (3ο Λύκειο)
e-mail: enosigoneon@gmail.com

 

Προς:
Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων & τους εκπροσώπους τους στην Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Ν. Ιωνίας Αττικής.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε
Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Αγαπητοί γονείς μετά την απογοητευτική, σε αριθμό συμμετεχόντων μελών,  αποφασίσαμε την εκ νέου διενέργεια έκτακτης γενικής συνέλευσης με τα φλέγοντα θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητάς μας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής καλεί τα μέλη της, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου -3ου Γυμνασίου (Σαλαμίνος & Καλλίπολης – Περισσός) Ν. Ιωνίας με θέματα:

  1. Ανάδειξη Προεδρείου Γ.Σ.
  2. Προγραμματισμός δράσης του Δ.Σ. για το σχολικό έτος 2019-20.
  3. Ενημέρωση του σώματος για την προσχολική αγωγή των παιδιών (έλλειψη αιθουσών – νέων κτηρίων για την στέγασή τους- μετακινήσεις στα παραρτήματα – ασφάλεια κτηριακή και όχι μόνο). Η Δίχρονη προσχολική αγωγή τελικά, με τη δημιουργία παραρτημάτων δεν λειτούργησε όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα ακόμα να μην έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών από τον τόπο κατοικίας στα παραρτήματα. Πρέπει οπωσδήποτε αυτές οι προσωρινές λύσεις του δόθηκαν αυτή τη χρονιά, να λυθούν και να εξασφαλιστούν νέοι κατάλληλοι χώροι για να στεγαστούν τα νήπια.
  4. Είναι φλέγον θέμα η καθαριότητα στα σχολεία μας μετά την αποχώρηση τον καθαριστών. Πρέπει να δοθεί άμεση λύση στο τόσο σοβαρό πρόβλημα αυτό και να αναληφθούν πρωτοβουλίες τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και από την Κυβέρνηση και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
  5. Ελλείψεις εκπαιδευτικών τόσο στην πρωτοβάθμια (λείπουν τμήματα υποστήριξης –ένταξης) όσο και στην δευτεροβάθμια (καθηγητές, οι ειδικότητες των οποίων καλύφτηκαν με Β και Γ αναθέσεις στο τέλος Νοεμβρίου).
  6. Ελλείψεις σε κτηριακές εγκαταστάσεις με απαίτηση από την πολιτεία και τον δήμο για εύρεση χώρων και ανέγερση νέων σύγχρονων σχολείων. Αναγκαία η παρουσία μας στις 19 Φεβρουαρίου 2020 στην ΚΤΥΠ για να απαιτήσουμε να βρεθεί λύση για νέα και ασφαλή κτίρια.
  7. Δράσεις-κινητοποιήσεις – παραστάσεις και συνεργασία με θεσμικούς & κοινωνικούς φορείς για τις πρόσφατες εξελίξεις στην παιδεία, τις ελλείψεις σ’ εκπαιδευτικούς, στην υλικοτεχνική υποδομή, στη συντήρηση και την ασφάλεια των σχολικών κτηρίων.
  8. Λήψη σχετικών αποφάσεων για τον τρόπο δράσης μας (παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ)
  9. Ψηφίσματα.
  10. Κλείσιμο εργασιών Γενικής Συνέλευσης.

Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα την 12η Φεβρουαρίου 2020.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται απολύτως αναγκαία γιατί τα θέματα, που απασχολούν τα σχολεία μας και τα παιδιά μας, είναι κρίσιμα και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση. Ζητάμε επιτακτικά να στηρίξετε με την παρουσία σας την προσπάθεια αυτή, μέσα από την Ένωση συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας. Ελάτε να αποφασίσουμε τους τρόπους αντίδρασης και δράσης για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Νέα Ιωνία 28 Ιανουαρίου 2020

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Ν. Ιωνίας
Ο Πρόεδρος                                Η Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Τσεκούρας                         Μαρία Ζαχουδάνη

 

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here