Συνέντευξη με τον υποψήφιο Δήμαρχο, κ. Ηρακλή Γκότση

κ. Γκότση, ποιες είναι οι σημαντικότερες προγραμματικές δεσμεύσεις σας που θεωρείτε ότι τηρήσατε στην τελευταία σας θητεία;
Είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι και υπερήφανοι γιατί υλοποιήσαμε τις περισσότερες δεσμεύσεις και προγραμματικές μας δηλώσεις.

Α) Κοινωνική πολιτική στα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Πυξίδα και άξονας ήταν και το πετύχαμε να μείνει η πόλη μας όρθια και ζωντανή. Με την συνέχιση των κοινωνικών δομών που υπήρχαν (Κατασκηνώσεις – ΚΑΠΗ – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί), αλλά και με την δημιουργία νέων (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, στέγαση αστέγων και επανένταξη, Κέντρο Κοινότητας, 3.000 σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων, Επιτροπή για την επανασύνδεση του ρεύματος, μείωση των δημοτικών τελών για όλους, και επί πλέον μείωση για τις ευπαθείς ομάδες (ανάπηρους, πολύτεκνους, άνεργους), μείωση 50% στα τροφεία της Κατασκήνωσης και στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Β)Έργα υποδομής:

Αντιπλημμυρικά έργα κόστους 16.000.000 ευρώ σε όλες τις περιοχές, με αποτέλεσμα την οριστική προστασία του δήμου, με χρήματα της Περιφέρειας.

Απαλλοτριώσεις εκτάσεων στα Πευκάκια (Πλατεία Παπαφλέσσα), στην Καλογρέζα – Αλσούπολη (ανθρακωρυχεία) με στόχο την διατήρηση και δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής, χρηματοδότηση από Πράσινο Ταμείο.

Χώρος στάθμευσης και πλατεία 5 στρεμμάτων στο Ο.Τ. 150. Ήδη εγκαταστάθηκε ο εργολάβος. Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

Γεωθερμία: Ήδη 9 δημόσια κτίρια (Νοσοκομείο «Αγ. Όλα», Στέγη Ανηλίκων, 7ο Γυμνάσιο, 5ο Λύκειο, 6ο δημοτικό σχολείο,  1ος βρεφονηπιακός σταθμός, γήπεδο και Δημαρχείο) έχουν θέρμανση και ψύξη, αξιοποιώντας τα υπόγεια νερά του Δήμου με εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 50%. Χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάϊν).

Αποπεράτωση και λειτουργία του 1ου βρεφονηπιακού σταθμού (Ελευθυερούπολη) και 11ου Νηπιαγωγείου (Ειρήνη), επέκταση 11ου-15ου Δημοτικών (Νεάπολη).

Ανακατασκευή σε γήπεδα: Κατασκευή κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, συντήρηση στα γήπεδα (Δεμιρδεσίου και Ομορφοκκλησιάς, Πλ. Τσαλδάρη, Αγ. Γεωργίου, Πάρσης, Αλσούπολης.

Αναβάθμιση και ανακατασκευή, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά standars, των παιδικών χαρών.

Καθαριότητα – Ανακύκλωση: Ανανέωση του στόλου του Δήμου κατά 14 αυτοκίνητα. Επέκταση της ανακύκλωσης με καφέ κάδους (οργανικά απόβλητα) στην Αλσούπολη. Πειραματική εφαρμογή του συστήματος βυθιζόμενων κάδων σε 3 σημεία.

Γ) Πολιτισμός – Αθλητισμός: Ίδρυση και λειτουργία, επανίδρυση της Φιλαρμονικής, μαθήματα Ζωγραφικής, χορού, τμήματα μαζικού Αθλητισμού, Δημοτικό Θέατρο.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι όλα τα παραπάνω έγιναν με μειωμένα έσοδα πάνω από 60%.

Ποια είναι αυτά που δεν πραγματοποιήσατε ή που σχεδιάζετε και θα θέλατε να τα πράξετε εφόσον επανεκλεγείτε;
Με το τέλος των αντιπλημμυρικών έργων και του πάρκινγκ, θα προχωρήσουμε σε αναμόρφωση του Εμπορικού Κέντρου και των Συνοικιών, με πεζοδρομήσεις, ασφαλτοστρώσεις και ανασχεδιασμό και κατασκευή των πεζοδρομίων, ώστε να γίνουν ασφαλή για όλους και κυρίως τους αναπήρους.

Ριζική επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων.
Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου και Κολυμβητηρίου στο Δημοτικό Στάδιο.
Ανακατασκευή και λειτουργία του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού (οδ. Αγ. Κωνσταντίνου).
Καθιέρωση και ενθάρυνση στη λειτουργία Δημοκρατικών θεσμών, με στόχο την συμμετοχή όλων των δημοτών στη λήψη και εφαρμογή των αποφάσεων.

Πως θα απαντούσατε στους συνδημότες μας αν σας ρωτούσαν γιατί να σας επανεκλέξουν ως Δήμαρχο; Που διαφοροποιήστε έναντι των άλλων υποψηφίων;
Γιατί η ιστορία της Παράταξής μας, η παρουσία μας στη διοίκηση του Δήμου, έχει αποδείξει πως είμαστε κοντά στους δημότες, ακόμα και όταν δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλα τους τα αιτήματα. Γιατί πιστεύουμε στην Αυτοδιοίκηση και την υπηρετούμε με γνώση, εμπειρία, εντιμότητα και ανιδιοτέλεια. Γιατί όταν βρεθήκαμε στην πλειοψηφία, πραγματοποιήθηκαν τα μεγαλύτερα έργα.

Γιατί θέλουμε ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του να παραμείνουν ιδιοκτησία των δημοτών και να μην παραδοθούν σε ιδιώτες. Γιατί φράσεις όπως «έξυπνες πόλεις», «ηλεκτρονικές διακυβερνήσεις» κλπ. κρύβουν «συμπράξεις και συνεργασίες» με ιδιωτικά κεφάλαια.

Δηλώνεται ανεξάρτητος υποψήφιος ή έχετε πολιτικό και κομματικό πρόσημο;
Κάθε πολίτης έχει πολιτικό πρόσημο χωρίς απαραίτητα να έχει κομματική ένταξη.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» έχει αποδείξει στην πράξη ότι αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές ή κομματικές τοποθετήσεις, που όμως έχουν κοινά χαρακτηριστικά: Την αγάπη για την πόλη, την πίστη στην δημοκρατική λειτουργία, την απόφαση να παλέψουν και να διεκδικήσουν ό,τι μας ανήκει, την ανιδιοτέλεια. Γι’ αυτό δεν κρύβουμε από κανέναν ότι η Παράταξή μας υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι όμως που δεν μας σταμάτησε να απαιτούμε από την Κυβέρνηση, ό,τι μας ανήκει και μας πρέπει.

 
Λόγω απλής αναλογικής θα υπάρξουν συνεργασίες παρατάξεων για την διοίκηση του δήμου μας. Με ποιες θα μπορούσατε να συνδιοικήστε;
Είναι αλήθεια, ότι από την επομένη των εκλογών, όλοι θα αντιμετωπίσουμε μια δημοκρατική πρόκληση. Καμία παράταξη δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Άρα θα πρέπει να συνομιλούμε, να συνθέτουμε απόψεις, να συμφωνούμε σε κάποια αποδεκτά θέματα, για να προχωρούν τα ζητήματα της πόλης.

Η Παράταξή μας ήταν ανέκαθεν και είναι και σήμερα υπέρ της απλής αναλογικής. Άρα από την φύση της ιδεολογίας μας αλλά και την πρακτική μας, θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να συνεργαστούμε.

Και αυτό θα το κάνουμε με όλες τις Παρατάξεις που βάζουν υποψηφιότητα στο Δήμο μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα του πετύχουμε.

Τι σημαίνουν για σας: Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αριστερά, Οικονομία της Αγοράς, Ανεργία, Νεολαία, Μετανάστες, Μικρασία;
α)η οικογένειά μου β) Ένωση συμφερόντων γ) ο θάνατός σου η ζωή μου δ)καταπάτηση του δικαιώματος στη ζωή ε) δύναμη, ορμή, θάρρος, αντοχή, ιδέες στ)συνάνθρωπος ζ) τρόπος ζωής.

Αν κάποιος δεν σας γνωρίζει ποια είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά σας ως άνθρωπος;
Είμαι ένας καθημερινός απλός άνθρωπος με προτερήματα και ελαττώματα, ζω όπως όλοι στη Νέα Ιωνία και αντιμετωπίζω τα ίδια προβλήματα με όλους, δεν διαφέρω σε τίποτα με τους συμπολίτες μας. Οι άλλοι με χαρακτηρίζουν ως απλό, προσηνή, ολιγόλογο και σεμνό.

Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;
Όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος (πράγμα πολύ δύσκολο) με την οικογένεια και φίλους, στην Νέα Ιωνία πάντα, και απολαμβάνω τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στη πόλη μου. Ιδιαίτερη αδυναμία το ποδόσφαιρο.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας επιλογές α)συγγραφέας, β)κινηματογραφικό ή θεατρικό έργο, γ)τραγουδιστής ή ηθοποιός, δ)τηλεοπτική σειρά
Κιν/φικό ή θεατρικό έργο: AVATAR, Τραγουδιστής: Βαγγέλης Κορακάκης, Τηλεοπτική σειρά:Peaky Blinders στην ΕΤ1

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ