Συνέντευξη με τον υποψήφιο Δήμαρχο, κ. Κώστα Κατιμερτζόγλου

Ο κ. Κώστας Κατημερτζόγλου, επικεφαλής της δημ. παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας"

κ. Κατιμερτζόγλου, ποια είναι τα σημαντικότερα σημεία της κριτικής σας για τη δημοτική αρχή του κ. Γκότση;
Η Λαϊκή Συσπείρωση παρακολουθεί και εκτιμά συνολικά την πολιτική της Δημοτικής Αρχής. Βασικό κριτήριο αποτελεί, το κατά πόσο αυτή στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα, ανακουφίζει τα λαϊκά στρώματα, από την επίθεση που δέχονται στο εισόδημα και τα δικαιώματά τους από την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ που όλοι μαζί, σε συμφωνία με την Ε.Ε ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο που ενσωματώνει και τα υπόλοιπα. Από αυτή τη σκοπιά η κύρια κριτική που ασκούμε είναι ότι υλοποιεί τα μνημονιακά μέτρα και τους εφαρμοστικούς νόμους προσθέτοντας νέα ακόμη μεγαλύτερα βάρη στους εργαζόμενους της Ν. Ιωνίας.

Υλοποιώντας αυτά τα μέτρα

 • Αποδέχτηκε τις τεράστιες μειώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό στο δήμο και τα σχολεία που ξεπέρασαν το 60%, συμβάλλοντας στη δημιουργία των ματωμένων πλεονασμάτων
 • Για να αναπληρώσει τις τεράστιες περικοπές, προχώρησε βάζοντας σε εφαρμογή τους αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους, Σε κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, και στους αυτοαπασχολούμενους στερώντας τους τη δυνατότητα να μπορούν να παίρνουν φορολογική ενημερότητα.
 • Προχώρησε στην επέκταση της ανταπόδοσης σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου στη λογική, για να έχεις πρέπει να πληρώσεις. Βρεφονηπιακοί σταθμοί, όλοι οι τομείς του αθλητισμού, όλοι οι τομείς του πολιτισμού, ειδικά το ωδείο που πληρώνουν πανάκριβα οι γονείς, κ.ά.
 • Οι εργασιακές σχέσεις σ’ αυτού τους τομείς, στερούν βασικά δικαιώματα των εργαζομένων σε μισθούς, εργασία.
 • Πρωτοστάτησε στην πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα που θα πληρώνονται από τους δημότες φορτώνοντάς τους με νέα βάρη.
 • Στα πλαίσια της πλήρους συμφωνίας του μ’ αυτήν την πολιτική, εγκατέλειψε κυριολεκτικά τα σχολεία. Εκατοντάδες παιδιά κάθε χρόνο μένουν εκτός παιδικών σταθμών. Τα 20 τελευταία χρόνια κτίστηκαν ένας παιδικός σταθμός και ένα νηπιαγωγείο. Η εγκατάλειψη έχει οδηγήσει στο κλείσιμο δύο παιδικών Σταθμών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, ενώ και οι υπόλοιποι έχουν προβλήματα. Αποκορύφωμα αυτής της εγκατάλειψης αποτελεί η απουσία σχολικών αιθουσών και ελεύθερων χώρων για να στεγαστούν τα 250 νήπια της προσχολικής αγωγής (4ρων και 5 χρονών) που ετοιμάζονται να τα στοιβάξουν κυβέρνηση και Δήμος σε αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ.
 • Η φιλομονοπωλιακή πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής και των προηγούμενων που στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη οδήγησε στην παραχώρηση σε μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τράπεζες, ζωτικής σημασίας χώρους που θα μπορούσαν να χτιστούν σχολεία, να γίνουν πλατείες, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι πολιτισμού, που να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων.
 • Η Δημοτική Αρχή με τη σύμφωνη γνώμη και ψήφο των κ. Μανούρη και Θωμαΐδου, αποχαρακτήρισε και παρέδωσε για επιχειρηματική χρήση το ΟΤ 445 στον Περισσό, έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους στην περιοχή.
 • Στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής και των προϋποθέσεων που χρειάζεται για να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, εκτός από όλα αυτά, καταφεύγει σε δανεισμό εκατομμυρίων για να ικανοποιήσει οδηγίες της Ε.Ε που στηρίζει μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, που παράγουν φωτιστικά LED κ.ά. όπως την αγορά λεωφορείων για την τοπική συγκοινωνία μεταφέροντας την αποπληρωμή των 10ετους διάρκειας δανείων στους Δημότες. Οι δημότες δεν ωφελούνται σε τίποτα. Η όποια εξοικονόμηση πόρων προκύπτει από τις LED πηγαίνει για την κάλυψη των ελλειμμάτων από τις περικοπές της Κυβέρνησης.
 • Ειδική αναφορά θέλουμε να κάνουμε στην επίθεση που έχει εξαπολύσει στους εργαζόμενους του Δήμου και στις διεκδικήσεις τους. Απειλές ότι θα τον έχουν απέναντί τους αν συνεχίσουν να απεργούν και να διεκδικούν τη μονιμότητά τους. Απειλές γιατί διεκδικούν μέσα προστασίας που αρνείται δύο ολόκληρα χρόνια να τους τα δώσει, παρά το ότι προβλέπονται από το νόμο για να μην τραυματίζονται και σκοτώνονται την ώρα της δουλειάς Κόψιμο μεροκάματων γιατί σταμάτησαν τη δουλειά τους και είπαν δε δουλεύουμε χωρίς ρούχα και παπούτσια. Μηχανισμοί εκβιασμών και τρομοκράτησης των εργαζομένων να υποταχθούν στους σχεδιασμούς του.
 • Το μεγάλο πρόβλημα της υγείας του λαού που συνεχώς υποβαθμίζεται. Όπως πρόσφατα, που αντικαθιστούν ολοκληρωμένες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αστικού τύπου, που σε ένα βαθμό έπαιζαν αυτό το ρόλο, με τις τοπικές μονάδες υγείας που δεν έχουν τίποτα και στελεχώνονται από δυο γιατρούς.
 • Αυτά και δεκάδες άλλα ‘’σημεία’’ που συγκροτούν την Αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της δημοτικής αρχής Γκότση που συνδέεται άμεσα και εξειδικεύει τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων που προσπαθεί να κρύψει πίσω από τη βιτρίνα που παρουσιάζει.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες προγραμματικές δεσμεύσεις σας που θα πραγματοποιήσετε (κατά προτεραιότητα), εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;
Από όσα ανέφερα σε σχέση με το αρχικό ερώτημα, γίνεται νομίζω κατανοητό και ποιες είναι οι προτεραιότητες που θα παλέψει να δώσει λύσεις η Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με το λαό της πόλης.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια ευρύτατη λαϊκή συμμαχία μέσα στην κοινωνία, να συμπορευτούν μαζί μας λαϊκές δυνάμεις που γυρίζουν την πλάτη στη μιζέρια.

Θα αγωνιστούμε να υπάρχει Δουλειά για Όλους, Δουλειά με Δικαιώματα, να μην υπάρχουν παιδιά στην εξάρτηση. Να μην βγουν στο σφυρί τα σπίτια, η περιουσία λαϊκών ανθρώπων. Να μην υπάρχουν σπίτια χωρίς ρεύμα. Να έχουν οι γειτονιές ζωή, να μην είναι ησυχαστήρια. Να λυθούν τα θέματα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, ασφαλτοστρώσεων, πεζοδρομίων.

Το βασικό που μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε λύσεις στα συσσωρευμένα λαϊκά προβλήματα, να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει και να το φέρουμε στο επίπεδο των σημερινών σύγχρονων αναγκών που έχουν οι εργαζόμενοι.

Θα αντιπαρατεθούμε με τις πολιτικές που θέλουν το λαό να συμβιβαστεί με τη μιζέρια και τα ψίχουλα που του πετάνε θα τον καλέσουμε να διεκδικήσουμε μαζί σε αντίθεση με τις πολιτικές που τον καταδικάζουν, όλα όσα του στερούν, να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν, να ανοίξει τον δικό του δρόμο, που θα ικανοποιήσει όλες του τις ανάγκες βάζοντας τους εκμεταλλευτές του στο περιθώριο.

Δίνουμε προτεραιότητα στην άμεση ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, αντιμετωπίζοντας τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Όπως:

 • Σημαντική μείωση των ανταποδοτικών τελών και αγώνας μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του για την κατάργησή τους, ώστε να στηριχτεί το λεηλατημένο εισόδημα των κατοίκων της πόλης.
 • Σημαντική και ουσιαστική μείωση των τροφείων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και κατάργησή τους στην πορεία.
 • Μείωση των εισφορών σε αθλητισμό πολιτισμό σε όλα τα τμήματα και κατάργησή τους στην πορεία. Κατάργηση της εμπορευματοποίησης που με τη Δημοτική Αρχή Γκότση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Διεκδίκηση των 16 δις ευρώ που προέρχονται από τη φοροληστεία των λαϊκών και παράνομα παρακρατά και δεν αποδίδει η κυβέρνηση στους Δήμους με την ανοχή των δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Χρήματα που αν δίνονταν θα μπορούσαν να καταργήσουν άμεσα, ή θα μείωναν δραστικά τα ανταποδοτικά τέλη, φόρους, τροφεία και άλλα που επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια.

Θα διεκδικήσουμε την άμεση επαναφορά της κρατικής Χρηματοδότησης, που αποτελεί το πρόσχημα στους δημάρχους των αστικών κομμάτων να προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις επικαλούμενοι ότι δεν έχουν χρήματα και προσωπικό.

Στις άμεσες επίσης προτεραιότητές μας είναι η υπεράσπιση και διασφάλιση των όποιων ελεύθερων χώρων έχουν απομείνει, όπως και των παλιών εργοστασίων που παραμένουν κουφάρια δεκάδες χρόνια τώρα για να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες που έχει ο λαός της Ιωνίας σε σχολεία, αίθουσες πολιτισμού ,Γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις, σύγχρονα κτίρια που θα στεγάσουν ξεπερασμένες σχολικές δομές, εργαστήρια για τα ΕΠΑΛ, παιδικούς σταθμούς, την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου κ.ά. για τα οποία ο Δήμος πληρώνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα, για να βολεύονται διάφοροι επιχειρηματίες που τα εγκατέλειψαν.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα των εργαζομένων, εννοείται ότι θα ικανοποιήσουμε άμεσα ότι μας αναλογεί σαν Δήμος ενώ για τα γενικότερα αιτήματα που αφορούν την κυβέρνηση όπως ανεργία μονιμότητα, βαριά και ανθυγιεινά, αξιολόγηση, μισθοί κ.ά. θα είμαστε δίπλα στους αγώνες τους.

Πως θα απαντούσατε στους συνδημότες μας αν σας ρωτούσαν γιατί να σας εκλέξουν ως Δήμαρχο; Που διαφοροποιήστε έναντι των άλλων υποψηφίων;

Το πραγματικό δίλημμα της Νέας Ιωνίας είναι: «Δήμαρχος – υπηρέτης των κυβερνήσεων του κεφαλαίου  ή δήμαρχος που δουλεύει μαζί με τους εργαζομένους, τον λαό της πόλης, από θέσεις διεκδίκησης – αντιπολίτευσης στους ισχυρούς;»

Οι τωρινοί επίδοξοι δήμαρχοι των κομμάτων του συστήματος στη Νέα Ιωνία, Προσπαθούν με πάθος να παρουσιαστούν σαν κάτι το νέο, το ελπιδοφόρο, το σύγχρονο, το φρέσκο… αλλά δεν μπορούν. Και δεν μπορούν διότι αυτό που εκπροσωπούν είναι φθαρμένο, αναχρονιστικό, σάπιο και αντιλαϊκό. Τα κόμματα που τους στηρίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γκότση, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τους κκ. Μανούρη, Θωμαϊδου και Κουκουλάρη είναι αυτά τα κόμματα που όλα αυτά τα χρόνια λεηλάτησαν τα δικαιώματα του λαού μας. Είναι αυτά τα κόμματα που έφεραν τους 400 εφαρμοστικούς νόμους, που έκλεισαν σχολεία και νοσοκομεία, που πετσόκοψαν συντάξεις, που χρεοκόπησαν τη λαϊκή οικογένεια. Όσο κι αν προσπαθούν -όταν στριμώχνονται- να φορέσουν τον μανδύα μιας σχετικής «ανεξαρτησίας», δεν τα καταφέρνουν, γιατί αυτά που λένε, αυτά που προτείνουν, αυτά που κάνουν, αλλά και το ίδιο τους το παρελθόν τούς εκθέτει. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, που μόνο στη Νέα Ιωνία έγιναν πάνω από 70 τοπικές κινητοποιήσεις για την υγεία, για τους παιδικούς σταθμούς, για τα χαράτσια, για το κόψιμο του ρεύματος σε σπίτια, για τις κατασχέσεις της εφορίας, για τα σχολεία, για τους συμβασιούχους του δήμου ήταν απόντες ή στάθηκαν απέναντι.

Κομμουνιστής δήμαρχος, περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Νέα Ιωνία σημαίνει μεγαλύτερη και ισχυρότερη δύναμη στο πλάι του Ιωνιώτικου λαού. Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές.

Γιατί το βλέμμα μας είναι προσηλωμένο σε ένα μέλλον όπου τα παιδιά μας πρέπει να ζήσουν σε μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Επειδή Οι κομμουνιστές, οι κομμουνίστριες, οι συνεργαζόμενοι μαζί μας δεν υποσχόμαστε, δεσμευόμαστε για την ανάπτυξη της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη λαϊκή οικογένεια. Θα µπούμε μπροστά στη λαϊκή πάλη και θα συγκρουστούμε µε την εφαρμοζόμενη πολιτική, µε τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων. Θα διεκδικήσουν μαζί µε το λαό μέτρα στήριξης και ανακούφισης από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί, να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην Προσχολική Αγωγή, έργα και υποδομές αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας, ελεύθερους χώρους για το λαό.

Γιατί ο δήμαρχος και οι δημοτικοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα συγκρουστούν µε το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, δεν θα «κρυφτούν» πίσω από αυτό, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι, µόνο και µόνο για να κρύψουν τις ευθύνες τους και τη συμφωνία τους στην κεντρική πολιτική. Δεν θα πουν ποτέ ότι τα λαϊκά προβλήματα δεν είναι στην «αρμοδιότητά» τους. Θα παλέψουν μαζί µε το λαό για σύγχρονα δικαιώματα. Αυτό απέδειξαν µε τη δράση τους οι 5 κομμουνιστές δήμαρχοι σε Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία, Πάτρα και Πετρούπολη.

Γιατί το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο γεννιέται πάντα μέσα από την αμφισβήτηση, την ταξική σύγκρουση, τον αγώνα, για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, µε το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Γιατί θα μπουν μπροστά, για να απομονωθούν οι φασίστες σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.. Γιατί θα αντιπαλέψουν μαζί με το ταξικό κίνημα το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα θρέφει το φασιστικό ρεύμα.

Γιατί πάει που πολύ να μιλούν για ικανότητα και εμπειρία αυτοί που ανέλαβαν διοικητικές θέσεις στον δήμο και την κρατική διοίκηση και ελέγχονται για κακοδιαχείριση.

Δηλώνεται υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ ή και από άλλες πολιτικές δυνάμεις;
Είμαστε δημοτική παράταξη που δεν κρύβει την κομματική της υποστήριξη. Δεν έχουμε κάνει καμία πολιτική  συμφωνία με κάποιο άλλο κομματικό φορέα ή άλλη δημοτική παράταξη. Όμως αρκετοί συνδημότες μας  έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στο ψηφοδέλτιό μας που στο παρελθόν είχαν άλλη πολιτική τοποθέτηση , όπως υπάρχουν και υποψήφιοι που δεν ανήκουν στο ΚΚΕ. Με όλους αυτούς συναντηθήκαμε σε κοινούς αγώνες και σήμερα  συμπορεύονται και συστρατεύονται μαζί μας  γιατί πιστεύουν ότι το ΚΚΕ αποτελεί σήμερα τη μόνη διέξοδο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από ΕΕ – Κυβερνήσεις και κόμματα που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Απλώνουμε ταυτόχρονα το χέρι σε κάθε τίμιο εργαζόμενο, αγωνιστή ανεξάρτητα από τις προηγούμενες πολιτικές του επιλογές.

Λόγω απλής αναλογικής θα υπάρξουν συνεργασίες παρατάξεων για την διοίκηση του δήμου μας. Με ποιες θα μπορούσατε να συνδιοικήσετε;
Η στάση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων απέναντι στην απλή αναλογική είναι βεβαίως υποκριτική. Τη χρησιμοποιεί για ευρύτερες συναινέσεις και συμφωνίες φανερές ή κρυφές , μεταξύ των δυνάμεων που συμφωνούν στις βασική πολιτικές κατευθύνσεις της ΕΕ και των απαιτήσεων του κεφαλαίου για την εφαρμογή τους και σε επίπεδο τοπικής διοίκησης. Περιθώρια λοιπόν συνεργασίας με δυνάμεις που υπηρετούν μια τέτοια πολιτική δεν υπάρχουν . Χρειάζονται καθαρές προτάσεις  για λύσεις σε φιλολαϊκή κατεύθυνση . Εμείς θα στηριχτούμε στο ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα για να παλέψουμε μαζί διεκδικώντας αυτά που μας στερούν. Και η κάθε παράταξη ας πάρει την ευθύνη της απέναντι στις προτάσεις που θα προβάλουμε και ας λογοδοτήσει για τις αποφάσεις της στον ίδιο τον λαό της Νέας Ιωνίας.

Τι σημαίνουν για σας: Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αριστερά και Σοσιαλισμός, Ανεργία, Νεολαία, Μετανάστες, Μικρασιάτης;
Όποιος χρησιμοποιεί τον όρο σήμερα Τοπική Αυτοδιοίκηση ψεύδεται απέναντι στον ελληνικό λαό. Οι νόμοι Καλλικράτης και Κλεισθένης θέλουν τους δήμους ως το μακρύ χέρι της ΕΕ και του κράτους για την ιδιωτικοποίηση βασικών κοινωνικών λειτουργιών με σκοπό την εμπορευματοποίησή τους . Εμείς θέλουμε τους δήμους για να οργανώσουμε την αντίσταση του λαού απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Η ΕΕ έχει αποδείξει στην πράξη ότι είναι ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός που έχει συγκροτηθεί από τις αστικές κυβερνήσεις για την εξυπηρέτηση των κερδών των μονοπωλιακών επιχειρήσεων και κατά συνέπεια σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων.

Υπάρχει η κυβερνώσα, διαχειριστική κατ΄ όνομα Αριστερά που καμιά σχέση δεν έχει με τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και τον σοσιαλισμό και υπάρχει και η επαναστατική  Αριστερά που εκφράζεται από το ΚΚΕ και παλεύει για την εργατική λαϊκή εξουσία , τον σοσιαλισμό.

Aνεργία είναι η εγκληματική ομηρία ενός τμήματος του λαού και της νεολαίας από το καπιταλιστικό κράτος και τις επιχειρήσεις  για τον εκβιασμό και την τρομοκρατία όσων εργάζονται.

Η Νεολαία είναι τα σημερινά θύματα του εκμεταλλευτικού συστήματος αλλά και η ελπίδα για την ανατροπή του.

‘Όταν τα αφεντικά μιλούν για μετανάστες εννοούν φτηνό, ευέλικτο, απασχολήσιμο, ημιανασφάλιστο δυναμικό, την αφορμή και το άλλοθι για να σπείρουν τον ρατσισμό τον εθνικισμό και τον φασισμό στους ντόπιους εξαθλιωμένους που έφτιαξαν τα ίδια.

Μικρασιάτης πλούσιος: αυτός που περίμενε τον διωγμό κι έκανε επενδύσεις στην Ελλάδα περιμένοντας τους συμπατριώτες του πρόσφυγες να τον κάνουν ακόμα πιο πλούσιο.

Μικρασιάτης πρόσφυγας εργάτης: κατατρεγμένος με λεύτερη καρδιά, θύμα του εθνικισμού, της Μεγάλης Ιδέας, του ιμπεριαλιστικού πολέμου, με αντοχή, περηφάνια, μεγαλείο και ευγένεια ψυχής, πνεύμα αντίστασης και πολιτισμού, με μνήμη ιστορική, συνέπεια ταξική, κι αλληλεγγύη πανανθρώπινη.

Αν κάποιος δεν σας γνωρίζει ποια είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά σας ως άνθρωπος;
Η συνέπεια λόγων και πράξεων, η συναίσθηση του καθήκοντος και του δικαίου , η ευθύτητα και η σταθερότητα στις απόψεις μου, η επιμονή και η υπομονή, η εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, η πίστη μου στα ιδανικά του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, η ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά και τη νεολαία που μου δίνει τη δύναμη να αγωνίζομαι ώστε να ζήσουν σε έναν καλύτερο κόσμο.

Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;
Δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. Αλλά επειδή κοιμάμαι ελάχιστα καταφέρνω να διαβάζω πολύ, να γράφω αρκετά, φροντίζω με κάθε ευκαιρία να παρακολουθώ θέατρο, κινηματογράφο, συναυλίες και όποτε μπορώ δεν χάνω ευκαιρία να ταξιδεύω.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας επιλογές α)συγγραφέας, β)κινηματογραφικό ή θεατρικό έργο, γ) τραγουδιστής ή ηθοποιός, δ)τηλεοπτική σειρά
Α) συγγραφείς:  Καζαντζάκης – Εμίλ Ζολά – Φ. Νοστογιέφσκι- ποιητές: Μπρεχτ – Μαγιακόφσκι – Καβάφης
Β) κινηματογραφικά έργα: 1900 (Μπερνάρντο Μπερτολούτσι) – Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι (Κεν Λόουτς) – Η λίστα του Σίντλερ (Στίβεν Σπίλμπεργκ) – Ταξίδι στα Κύθηρα (Θ. Αγγελόπουλο)
Θεατρικά: « Συγγνώμη» της Μάρτα Μπουτσούκα – Η Αγία Ιωάννα των σφαγείων του Μπ. Μπρεχτ – «Πέτρες στις τσέπες του» της Μαρί Τζόουνς
Γ ) τραγουδιστές: Καζαντζίδης – Μπομπ Ντύλαν – Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Θανάσης Παπακωνσταντίνου συγκροτήματα: Pink Floyd – Rolling stone – Διάφανα κρίνα – κολεκτίβα
Ηθοποιοί: Ρόμπερτ ντε Νίρο – Τζακ Νίκολσον
Δ) τηλεοπτικές σειρές: game of thrones – Σπάρτακος
Ε) ΟΜΑΔΑ: ΑΕΚ

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε  Το Ηλεκτρονικό περιοδικό Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας  

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ