Σπρωξίματα, πίτες και η Ιωνία που πνίγεται από το κυκλοφοριακό

Την επικαιρότητα της πόλης μας απασχόλησε και δικαίως η συμπεριφορά μελών ΚΑΠΗ στον κ. Μανούρη που ασφαλώς είναι απολύτως καταδικαστέα, όπως και με επιστολή τους αναγνωρίζουν μέλη του ΚΑΠΗ. Αυτό το περιστατικό είναι ευκαιρία για όλες τις παρατάξεις να αποθαρρύνουν εμπράκτως κάθε πολιτικό ή προσωπικό bullying που θα μπορούσε να γίνει από μέλη ή φίλους τους και να αναλαμβάνουν την ευθύνη. Και το λέω αυτό γιατί τέτοια περιστατικά είχαμε τον προηγούμενο χρόνο και δεν αντέδρασαν. Βέβαια για το συγκεκριμένο περιστατικό οφείλει η δημοτική αρχή να πάρει ξεκάθαρη θέση χωρίς μισόλογα.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η στάθμευση γίνονται κορυφαίο πρόβλημα για την πόλη μας με πολλές και σοβαρές επιπτώσεις. Ελάχιστοι πλέον οι χώροι στάθμευσης, έργα για οπτικές ίνες σε κεντρικούς δρόμους, συζήτηση για υπογειοποιήσεις λόγω του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, μετακίνηση της Εφορίας από την Ελ. Βενιζέλου (δίπλα στο ανοικτό δημοτικό parking) σε νέο κτίριο σε εμπορικό κέντρο στη Λ. Ηρακλείου με το εκατοντάδες προσωπικό της και πάει λέγοντας. Οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι που έρχονται από δύσκολες συγκοινωνιακά περιοχές αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα, η εμπορική κίνηση έχει πέσει γιατί το αγοραστικό κοινό έχει δυσκολία πρόσβασης και δυστυχώς το μέγεθος του προβλήματος δεν έχει γίνει αντιληπτό. Θεωρώ ότι άμεσα πρέπει να συγκροτηθεί σχετική Επιτροπή από τον δήμο με εκπροσώπους δημ. παρατάξεων, επαγγελματικών φορέων και ειδικών επιστημόνων για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Πίτες, πίτες, πίτες, κάθε σύλλογος κόβει τη δική του και οι πολιτικοί παράγοντες της πόλης μας (και εμείς δημοσιογραφικά) πηγαινοερχόμαστε σε πάνω από 30 αυτό τον μήνα. Αναρωτιέμαι δεν θα μπορούσαν κάποιοι σύλλογοι με κοινά ενδιαφέροντα να κόβουν σε μεγαλύτερο χώρο από κοινού την πίτα τους; Λίγα λόγια από τους προέδρους, ένας γραπτός απολογισμός δραστηριοτήτων στα μέλη, περιορισμένος χαιρετισμός από τους επισήμους, έτσι λέω μήπως εξοικονομηθεί κάποιος  χρόνος από δημοτική αρχή και Αντιπολίτευση να δούνε τα σοβαρά προβλήματα της πόλης.

Πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο παρουσιάστηκε μια μελέτη για την πολιτική προστασία στον δήμο μας. Εγώ ακούω συνεχώς για σεισμούς γύρω μας και θα ήθελα να ξέρω αν όλα τα δημοτικά κτίρια και τα σχολεία είναι ασφαλή με πρόσφατους ελέγχους. Μήπως πρέπει να το δει το θέμα άμεσα η δημοτική αρχή;

Και για να μην ξεχνιόμαστε, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν μας έχουν στείλει τα τηλέφωνα και τα email τους, ώστε να επικοινωνούμε δημοσιογραφικά μαζί τους. Επίσης δεν έχουν αναρτηθεί στο site του δήμου για να μπορεί ο δημότης να επικοινωνήσει με τον δημοτικό σύμβουλο που επιθυμεί. Σχετική εμπλοκή που δημιουργήθηκε από αίτημά μας στις υπηρεσίες του δήμου οφείλεται όπως μας είπαν στα προσωπικά δεδομένα των συμβούλων και χρειάζονται την έγκρισή τους για να μας δωθούν, αν είναι δυνατόν. Ένα ζήτημα δημοκρατίας, η απρόσκοπτη επικοινωνία του πολίτη με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του αντιμετωπίζεται με αδιαφορία. Εμείς θα το υπενθυμίζουμε συνεχώς γιατί είναι αδιανόητο αν οι δημ. σύμβουλοι δεν θέλουν να δώσουν τα δικά τους να μην έχουν έστω ένα δεύτερο αριθμό και email για να επικοινωνούν μαζί τους οι δημότες. Τι λένε οι επικεφαλής των παρατάξεων;

Τελικά στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει και για ένα ποδοσφαιρικό ζήτημα κόντεψε να γίνει πόλεμος Βορείων με Νοτίων, ακόμα ένας εθνικός διχασμός όπως τόσο πολύ μας αρέσει εμάς τους Έλληνες. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο στη χώρα μας νοσεί βαθύτατα γιατί εμπλέκονται πολλοί άλλοι παράγοντες όπως χρήμα, δύναμη, πολιτικοί, φιλοδοξίες και γενικώς συμφέροντα που μετατρέπουν τον κόσμο από φιλάθλους σε οπαδούς με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι επιπτώσεις στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή είναι τεράστιες και γιαυτό ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να εξυγιανθεί ο χώρος, να διακοπεί το πρωτάθλημα για όσο χρόνο χρειάζεται και την ιδιοκτησία και τη διοίκηση των ομάδων να την πάρουν οι φίλαθλοι κάθε ομάδας μέσω πολυμετοχικών σχημάτων που θα θέτουν χαμηλό όριο στην απόκτηση αριθμού μετοχών από κάθε ενδιαφερόμενο.

Μας προέκυψε ακόμα ένας ιός ο Κοροναϊός και ο κόσμος ψάχνεται πως θα τον αντιμετωπίσει. Αυτό που είναι φανερό είναι ότι μια τέτοια απειλή μπορεί να ανατρέψει οικονομικά και πολιτικά δεδομένα και να επηρεάσει βαθύτατα  το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Κάποιοι λένε ότι είναι τεχνητός, δηλαδή ένα υπερ-όπλο βιολογικού πολέμου, άλλοι ένα πείραμα και κάποιοι μιλάνε για εκδίκηση της φύσης.

Ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό ότι ο κατώτατος μισθός θα ανέβει κατά 50 ευρώ σε βάθος τριετίας. Εγώ ρωτώ με τέτοιο συρρικνωμένο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων πως θα έρθει η ανάπτυξη; Και το λέω γιατί προεκλογικά οι σημερινοί κυβερνώντες μιλούσαν για δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Πότε θα καταλάβουμε ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και το αντιμετωπίζουμε μυωπικά σε τελείως λανθασμένη βάση; Και για να εξηγούμαι, η φτώχια, οι πόλεμοι, η πολιτική καταπίεση, η εκμετάλλευση του τρίτου κόσμου από τις ανεπτυγμένες χώρες είναι οι αιτίες των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών. Θα πρόσθετα και την κλιματική αλλαγή που όπως λένε 40 εκατ. κλιματικοί πρόσφυγες μόνο από την Αφρική ετοιμάζονται κατά Ευρώπη.

Συνεχίζεται η κρίση στα μαγαζιά καφεστίασης που ο νόμος για τα κάπνισμα τους έχει μειώσει αισθητά τον τζίρο. Και θα μου πείτε αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Ναι δεν αντιλέγω, αλλά εκεί πίνουν ένα καφέ σε 15′ και φεύγουν δεν κάθονται με τις ώρες και τα βράδια κλείνονται στα σπίτια τους. Και το λέω εγώ ως μη καπνιστής γιατί πρέπει να βρεθεί μια καλύτερη λύση που θα ικανοποιεί όλους καπνίζοντες και μη και δεν θα τινάξει τα μαγαζιά στον αέρα.

Πιπεράτα σχόλια: Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ