Θερινά μαθήματα προετοιμασίας της Γ’ Λυκείου

Κάλεσμα στα θερινά μαθήματα προετοιμασίας της Γ’ Λυκείου
τηλ: 6973089911

Η εργατική λέσχη Ν. Ιωνίας “Υδραγωγείο” κλείνει τα 6 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της και συνεχίζει να παρέχει ενισχυτικά μαθήματα χωρίς χρηματικό αντίτιμο σε μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου.

Στην Εργατική Λέσχη έχουμε επιλέξει να παρέχουμε εκπαιδευτικό έργο με σκοπό όχι μόνο την επιτυχία των παιδιών στις εξετάσεις τους, αλλά πολύ περισσότερο την -όσο μπορούμε- πιο πολύπλευρη ανάπτυξή τους ως χαρακτήρων. Γιατί θέλουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, την εναντίωση σε κάθε καταπίεση, την σύγκρουση με την μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Πιστεύοντας πως η διδασκαλία των σχολικών μαθημάτων δεν πρέπει να περνάει από τον καταναγκασμό και την επιβολή πειθαρχίας, αλλά από την ελεύθερη επιλογή των μαθητών και μαθητριών στο να συμμετέχουν, να παρακολουθούν και να μελετούν τα μαθήματά τους. Συνεχίζουμε πάνω στην ίδια επιλογή συνεργασίας με τις μαθήτριες και τους μαθητές μας, ελπίζοντας πως και αυτή τη χρονιά θα καταστήσουμε το μάθημα μια (αρκετά πιο…) ευχάριστη διαδικασία.

Πέρα όμως από αυτό, το εκπαιδευτικό μας έργο έχει και σκοπό να σπάσει, στον βαθμό που μπορεί, και τους ταξικούς φραγμούς που βάζει το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα. Ένα σύστημα, που παρά τις προσπάθειες της μεγαλύτερης μερίδας των εκπαιδευτικών, δεν δίνει την δυνατότητα στα παιδιά του όλο και διογκούμενου κομματιού της κοινωνίας που φτωχοποιείται, να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Και φέτος το καλοκαίρι λοιπόν θα λειτουργήσουν τμήματα προετοιμασίας, ειδικά για την Γ’ λυκείου, που θα ξεκινήσουν τέλη Ιουνίου .

Όσοι/-ες μαθητές/-τριες επιθυμούν να εγγραφούν, παρακαλούμε, για τον καλύτερο προγραμματισμό της διάρθρωσης και των ωρών κάθε τμήματος, να μας ενημερώσουν το συντομότερο δυνατόν στο τηλέφωνο 697 308 9911. 

Επίσης στα ίδια στοιχεία επικοινωνίας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και όσοι καθηγητές ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή.

Η Ομάδα Καθηγητών της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»
www.ydragogeio.gr,   elni.ydragogeio@gmail.com  Τηλ: 697 3089911

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ