Δημαρχείο, προσχολική αγωγή και του κουτρούλη ο γάμος…

Πλακώματα στο Δ. Σ., η κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και καμπανάκι για την αγορά

Χαμός και οδυρμός για την είδηση που έβγαλε η ΙΟΝΙΑΝΕΤ ότι η δημοτική αρχή σκέπτεται την κατασκευή νέου δημαρχείου στο χώρο του οικοδ. Τετραγώνου 150, όπου έχουν αρχίσει ήδη οι εργασίες για υπόγειο δημοτικό γκαράζ και πάρκο. Το θέμα συζητήθηκε ευρέως σε όλη την πόλη και οι αντιδράσεις ποικίλουν. Το αυτό συνέβη και στην τελευταία συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου, όπου η αντιπολίτευση ζήτησε εξηγήσεις από την κ. Θωμαΐδου η οποία άρον-άρον τα πήρε όλα πίσω ρίχνοντας την μπάλα στην εξέδρα και συγκεκριμένα στην Αντιπεριφερειάρχη Β. τομέα.

Οφείλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα χωρίς κάποια αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά υπερασπιζόμενοι την εγκυρότητα της δημοσιογραφικής μας εργασίας. Πληροφορηθήκαμε λοιπόν ότι στα αντιπλημμυρικά έργα της οδού Πάρσης θα βρίσκεται η Αντιπεριφερειάρχης με την Δήμαρχο και μηχανικούς. Ενδιαφέρον το θέμα και φτάσαμε στο χώρο για το σχετικό ρεπορτάζ. Αφού ακούσαμε τους τεχνικούς, ρωτήσαμε την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κεφαλογιάννη για την πορεία των έργων που έχει εγκρίνει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια. Στην ερώτησή μας αν προβλέπεται κάποια τροποποίηση των υπαρχόντων σχεδίων η κ. Αντιπεριφερειάρχης παρουσία της Δημάρχου  και άλλων, μας είπε με ικανοποίηση ότι η κ. Θωμαΐδου είχε την ιδέα για ένα νέο δημαρχείο στο Ο.Τ.150 και μάλιστα ότι η Περιφέρεια έχει κατ’ αρχήν θετική πρόθεση για να  χρηματοδοτήσει την κατασκευή του. Σημαντική η είδηση και δικαίως αναρτήθηκε για 3 μέρες πρώτη στην αρχική σελίδα της ΙΟΝΙΑΝΕΤ, ενώ έγινε χαμός από σχόλια στα social media, κυρίως αρνητικά για το σχέδιο της Δημάρχου.

Το παράδοξο είναι ότι το απόγευμα της ανάρτησης του ρεπορτάζ, μου τηλεφώνησε η κ. Δήμαρχος, κατά την κρίση μου με απαράδεκτο τρόπο, διαμαρτυρόμενη έντονα για το δημοσίευμα ότι είναι αναληθές. Της απάντησα ότι είναι ηχογραφημένη η δήλωση της κ. Αντιπεριφεριφερειάρχου (στη διάθεση όποιου το αμφισβητεί) και απορώ για τη διαμαρτυρία της γιατί ήταν παρούσα στη συζήτηση. Η συνέχεια υπήρξε στο δημοτικό συμβούλιο, όπου η κ. Θωμαΐδου επέμενε στην θέση της ότι η ίδια δεν έχει κάνει κάποια τέτοια εξαγγελία, δείχνοντας για τη σχετική δήλωση την Αντιπεριφερειάρχη. Δεν θα σχολιάσουμε όλα τα παραπάνω. Αν για κάποιο λόγο η κ. Δήμαρχος υποστηρίζει ότι όλα αυτά η κ. Αντιπεριφερειάρχης τα έβγαλε από το μυαλό της, εμάς δεν μας πέφτει λόγος, αλλά δεν επιτρέπουμε άμεσα ή έμμεσα να αμφισβητείται η ορθότητα των γραφομένων μας.

Παρερμήνευσε ο πρόεδρος του δημ. Συμβουλίου κ. Κουλούρης τα γραφόμενα στην διαμαρτυρία του δημοσιογράφου της ΙΟΝΙΑΝΕΤ κ. Σαλονικίδη (που όλοι προσυπογράψαμε) για το θεατρικό έργο του Μολιέρου που αναφέρεται στην επιστολή, θεωρώντας ότι τον αφορούν. Ξεκαθαρίζουμε ότι η αναφορά είναι συμβολική για κάθε εξουσία και ουδόλως αναφερόμασταν σε αυτόν ή κάποιο άλλο πρόσωπο της δημοτικής αρχής. Αν ήταν θα το δηλώναμε ευθέως. Παραμένει η ουσία της διαμαρτυρίας για την υποκατάσταση των δημοσιογραφικών θέσεων στο δημ. Συμβούλιο με θρανιάκια νηπιαγωγείου. Και επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε χωρίς σκέψη, μιας και μέχρι τώρα η σχέση του με τους δημοσιογράφους είναι σε ορθή βάση, αναμένουμε επιστροφή στην από 20ετίας χωροθέτηση των 3 δημοσιογραφικών θέσεων.

Κόσμος πολύς στην κηδεία του πατέρα του πρώην δημάρχου κ. Μπουρδούκου. Οικογενειακοί φίλοι, αυτοδιοικητικοί, γνωστά πρόσωπα της πόλης μας, παλιοί γνωστοί που είχαν να βρεθούν από χρόνια, συναντήθηκαν. Ο κ. Μπουρδούκος συγκινημένος μίλησε με πολλούς παρευρισκομένους. Τι κρίμα που η Ν. Ιωνία συναντιέται κυρίως σε δυσάρεστες καταστάσεις…

2,5 ώρες κράτησε η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την προσχολική αγωγή, θέμα που έθεσε ο κ. Μανούρης. Η κ. Δήμαρχος τα έβαλε με όλη την αντιπολίτευση: τον κ. Γκότση για τις καθυστερήσεις, τον κ. Μανούρη για την απουσία από τις τότε συνεδριάσεις, τον κ. Κατιμερτζόγλου για τον επιθετικό τρόπο που θέτει το ζήτημα των σχολείων. Δεν λέμε, σε κάποια από αυτά έχει επιχειρήματα και σίγουρα προσπαθεί να βρει κάποιες λύσεις στην προχειρότητα του θεσμού που φορτώθηκε και ο δήμος μας, αν και κατά τη γνώμη μας χρειάζεται πολλά ακόμα να γίνουν και ότι λύσεις βρεθούν είναι μπαλώματα σε ένα βιαστικό και πρόχειρο μέτρο της Πολιτείας. Προβλήματα στην εφαρμογή υπήρξαν, αλλά τη φιλοτιμία και το τρέξιμο του τ. Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Χατζηιωάννου μπορούμε να τα αγνοήσουμε; Ο άνθρωπος ένοιωσε αδικημένος στο δημ. Συμβούλιο και πήρε το λόγο για να εξηγήσει τα πεπραγμένα. Ούτε η κριτική της αντιπολίτευσης στερείται βάσης, μιας και θίγονται παιδιά και γονείς και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Αντί για την έντονη αντιπαλότητα που επικράτησε χωρίς κάποιο ωφέλιμο αποτέλεσμα, πόσο πιο σωστό θα ήταν να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή με γνώστες του θέματος που θα προσπαθούσε μαζί με τη Δήμαρχο να βρει σχολείο – σχολείο τις καλύτερες λύσεις; Γιατί δεν το κάνουμε;

Έντονος ο προβληματισμός στην ΕΝΟΤΗΤΑ, του πρώην δημάρχου κ. Γκότση, για το μέλλον της παράταξης. Πολλές οι απόψεις, αλλά και οι κόντρες σε προσωπικό και σε πολιτικό επίπεδο. Δύσκολα τα πράγματα και κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο προβληματισμός σύντομα θα οδηγήσει στο ξεπέρασμα της κρίσης και άλλοι βλέπουν ένα νέο ξεκίνημα, με άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Πιπεράτα σχόλια: Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ