Διαμαρτυρία αναγνώστριας για την ΕΥΔΑΠ

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ δημοσιεύει επιστολή αναγνώστριας που καταγγέλλει την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το υπόγειο στο σπίτι του γείτονα, που βρίσκεται Κων. Ωραιοπούλου και Κασταμονής εδώ και σχεδόν 15 χρόνια όποτε βρέχει γεμίζει με λύματα, για την απάντληση των οποίων έρχεται πότε η ΕΥΔΑΠ, πότε η Πυροσβεστική, όπως σήμερα π.χ. που ήρθε η Πυροσβεστική.

Ο άνθρωπος έχει απευθυνθεί σε μηχανικούς της ΕΥΔΑΠ και στο Δήμο. Οι υπεύθυνοι της  ΕΥΔΑΠ για  το μόνο που τον έχουν ενημερώσει  είναι πως πρόκειται πολύ μεγάλο το έργο που πρέπει να γίνει. Όμως ποτέ δεν έγινε.

Πριν από κανένα μήνα, επειδή πλημμύριζε μέρα παρά μέρα, έκαναν ένα έργο στο σημείο που είναι το φανάρι της Ωραιοπούλου με την Κατσαμονής. Από εκείνη τη μέρα άρχισε να μυρίζει πολύ άσχημα η γειτονιά. Όχι καθημερινά,  αλλά μερικές μέρες η μυρωδιά είναι ανυπόφορη. Επιστρέφουν οι γείτονες από τη δουλειά τους κι αηδιάζουν να μπουν σπίτια τους.

Σήμερα με τη βροχή πλημμύρισε κι ο δικός μας μηχανοσίφωνας. Ευτυχώς είναι στην αυλή αλλά ενώ έβρεχε βγήκαμε έξω, ανοίξαμε τα φρεάτια και διώχναμε τα νερά/λύματα. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά και οφείλεται σαφώς στο πρόσφατο έργο…

Ήρθε συνεργείο της ΕΥΔΑΠ και μας είπαν οι άνθρωποι πως με τόσο μικρό όχημα δεν γίνεται δουλειά. Πως σαφώς ο αγωγός λυμάτων θέλει αλλαγή (έργο που επειδή είναι μεγάλο και θα πρέπει να κλείσουν οι δρόμοι, αρνείται πεισματικά να κάνει η ΕΥΔΑΠ).

Επίσης μας είπαν πως τραβάει με πολύ αργό ρυθμό τα νερά και γι΄αυτό πλημμύρισαν οι μηχανοσίφωνες και πως βέβαια θα ξαναπλημμυρίσουμε, αυτό είναι σίγουρο.

Οι γείτονές μου που έχουν εδώ και χρόνια το πρόβλημα δεν έχουν κρατήσει φωτογραφίες, γιατί όπου πήγαιναν κι έλεγαν για το πρόβλημά τους τους κορόιδευαν κι ουσιαστικά οι άνθρωποι έχουν απελπιστεί.

Πέρα από το οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί αυτή η κατάσταση να δημιουργήσει σε ένα σπίτι που το υπόγειό του συνεχώς πλημμυρίζει με λύματα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και για την υγεία μας. Καθώς στα λύματα υπάρχουν βακτηρίδια και μικροοργανισμοί, τα κουνούπια που ζουν σε ακάθαρτα ύδατα/λύματα και μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους κ.ά…

*τα στοιχεία της αναγνώστριας είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιου να λύσει το πρόβλημα

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ