Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου: Είναι πολύ ταξικός ο πόλεμος ενάντια στον κορωναϊό

Το ζήτημα της πανδημίας του κορωναϊού και στη χώρα μας είναι λογικό να απασχολεί και να ανησυχεί όλον τον κόσμο, καθώς καθημερινά ανακοινώνονται νέα κρούσματα και ανάλογα με τις εξελίξεις, οι οποίες είναι ραγδαίες, λαμβάνονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

Έτσι, συνεχίζοντας την καθημερινή προσπάθεια ενημέρωσής σας, μιλήσαμε με τον Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Κωνσταντίνο Κατιμερτζόγλου ρωτώντας τον «πώς αντιμετωπίζει την πανδημία», «αν θεωρεί πως έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και στον Δήμο μας», «αν ανησυχεί για τα τρία κρούσματα κορωναϊού, που εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα»(ενός γιατρού, μίας νοσηλεύτριας και ενός διοικητικού υπαλλήλου)», και ακόμη του ζητήσαμε να απευθύνει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα προς τον δοκιμαζόμενο Ιωνιώτικο λαό.

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ
Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου (Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»): «Προσωπικά, είμαι μέσα στο σπίτι και κάνω ό,τι δουλειά είναι να κάνω, είτε ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης (με όλους τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους μιλάμε τηλεφωνικά και διαδικτυακά) είτε ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» το ίδιο κάνω και με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και με τους συναδέλφους. Έχουμε πει κιόλας ότι θα πρέπει οι συνάδελφοι να είναι σε μία συνεχή επικοινωνία και με το Δ.Σ. και με τους άλλους συναδέλφους, να ανταλλάσσουμε απόψεις, ιδέες, να έχουμε μία επαφή και με τους μαθητές μας και τους γονείς τους, πάλι διαδικτυακά ή τηλεφωνικά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε ως εκπαιδευτικοί τους μαθητές μας ψυχολογικά σε αυτή την ώρα.

Κάποιοι στο τέλος αυτής της τραγωδίας ή της περιπέτειας, ανάλογα πώς θα εξελιχθεί, θα βγάλουνε πολύ περισσότερα κέρδη σε βάρος κάποιων άλλων.

Όλοι θα πρέπει πραγματικά να φροντίσουνε την προσωπική τους υγεία. Παρόλα αυτά, όμως, να μη θεωρήσουνε ότι είναι μόνο προσωπική ευθύνη η υγεία του λαού. Όλοι αυτοί οι οποίοι αυτή τη στιγμή μας ζητάνε να πάρουμε την υπόθεση προσωπικά, έχουν τεράστιες ευθύνες διαχρονικά, λόγω του ότι έκαναν συνεχείς περικοπές κονδυλίων σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Πρόνοια και Ασφάλιση. Δηλαδή, το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία δεν έχουν μόνιμο προσωπικό, έχουν τεράστιες ελλείψεις και σε ιατρικό και σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σε εξοπλισμό. Όταν δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό, οπωσδήποτε θα υπάρχει πρόβλημα. Και όλοι αυτοί τώρα προτάσσουνε το ζήτημα της προσωπικής ευθύνης. Η ευθύνη είναι καθαρά πολιτική ευθύνη. Ακόμη και τώρα, την ύστατη ώρα, θα έπρεπε να μονιμοποιήσουν τους συμβασιούχους, να προσλάβουν και καινούργιους, να ανοίξουν και τα νοσοκομεία τα οποία κλείσανε, να ανοίξουν και τις Μ.Ε.Θ. που είναι κλειστές, να επιτάξουν και ιδιωτικά ιατρεία, παλιά στρατιωτικά κτήρια και οτιδήποτε χρειάζεται, να τα εξοπλίσουν και να τα στελεχώσουν, για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Διότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Κάποιοι στο τέλος αυτής της τραγωδίας ή της περιπέτειας, ανάλογα πώς θα εξελιχθεί, θα βγάλουνε πολύ περισσότερα κέρδη σε βάρος κάποιων άλλων. Και εκείνοι που θα την πληρώσουν αυτή την υπόθεση θα είναι κυρίως οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι ευπαθείς ομάδες κ.λπ., δηλαδή τα χαμηλά λαϊκά στρώματα. Σήμερα άκουγα και συναδέλφους σας δημοσιογράφους στην τηλεόραση, που λέγανε ότι «είναι αταξικός αυτός ο πόλεμος και τώρα πρέπει όλοι μας να καθίσουμε να κοιτάξουμε πώς θα επιβιώσουμε.». Όμως, δεν είναι έτσι. Είναι πολύ ταξικός ο πόλεμος αυτός, ταξικότατος θα έλεγα, γιατί τις ίδιες ευκαιρίες να επιβιώσω έχω εγώ σήμερα με έναν ο οποίος έχει τα χρήματα και μπορεί να φύγει και να πάει σε ένα πολυτελές νοσοκομείο, πλήρως εξοπλισμένο στην Ελβετία; Όχι βεβαίως. Πώς, λοιπόν, δεν είναι ταξικός αυτός ο πόλεμος; Ως εκ τούτου νομίζω ότι πραγματικά βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια περιπέτεια της υγείας κυρίως του εργαζόμενου λαού και των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, γιατί δρέπουμε αυτή τη στιγμή τους καρπούς της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και των περικοπών, όλων των πολιτικών των αστικών κυβερνήσεων και των επιταγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ο.Ο.Σ.Α.. Με ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα.

Όλοι αυτοί οι οποίοι αυτή τη στιγμή μας ζητάνε να πάρουμε την υπόθεση προσωπικά, έχουν τεράστιες ευθύνες διαχρονικά, λόγω του ότι έκαναν συνεχείς περικοπές κονδυλίων σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Πρόνοια και Ασφάλιση.

Είδατε ότι πριν λίγο καιρό και στο δημοτικό Συμβούλιο, πριν ακόμα ξεσπάσει το ζήτημα του κορωναϊού, βάζοντας μπροστά το θέμα της καθαριότητας, της υγιεινής των σχολικών μονάδων, του εμβολιασμού κ.τ.λ., λοιδορηθήκαμε κιόλας γι’ αυτό και κατηγορηθήκαμε ότι επαναφέρουμε προτάσεις οι οποίες είναι ξεπερασμένες δεκαετίες τώρα. Ναι, αλλά δεκαετίες τώρα, όμως, ειδικά στον τομέα της υγείας έχουν γίνει τεράστιες περικοπές και τις πληρώνουμε αυτή τη στιγμή. Και, φυσικά, να μην γίνουν η εξάπλωση του κορωναϊού και τα μέτρα, τα οποία παίρνονται για την ατομική προστασία του καθενός, η αφορμή να μπούνε σε «καραντίνα» τα δικαιώματα του λαού μας. Όπως γράφουμε και στις ανακοινώσεις μας: Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία των δίκαιων δικαιωμάτων και των απαιτήσεών μας. Σε καμία περίπτωση. Το Εργατικό Κίνημα πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση και να βάζει μπροστά τις δικές του ανάγκες. Όχι με τη λογική της «εθνικής ομοψυχίας» και της «εθνικής ενότητας» κάποιοι να κάνουνε «μπίζνες» για να κερδίζουν ασύστολα εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων..

Επίσης, θα πρέπει να αναφερθούμε και στην προστασία της υγείας και των εργαζομένων του Δήμου. Θα πρέπει, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή να λάβει τα μέτρα εκείνα, που θα βοηθήσουν στην προστασία των εργαζομένων. Δηλαδή, τώρα, η έλλειψη των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), που τόσα χρόνια φέρνουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και φωνάζουμε ότι θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία, θα πρέπει οι εργαζόμενοι να προμηθευτούνε όλα αυτά τα πράγματα. Φαίνεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη ότι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να έχουν τα Μ.Α.Π. στα χέρια τους, για να μπορέσουν να προστατεύσουν και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν όλο αυτό το διάστημα. Πρέπει να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων με την πολιτική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Τέλος, η πληροφορία για ύπαρξη κρουσμάτων κορωναϊού στο «Κωνσταντοπούλειο» οπωσδήποτε μας κάνει και ανησυχούμε, καθώς διαπιστώνεται πως δεν πάρθηκαν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων μέσα στο νοσοκομείο, είτε αυτοί είναι γιατροί, είτε είναι νοσηλευτές, είτε διοικητικό προσωπικό.».

*Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ μίλησε με την Δήμαρχο και τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων. Διαβάστε τις δηλώσεις της Δημάρχου κ. Θωμαϊδου, του επικεφαλής της «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Μανούρη και του επικεφαλής της «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Ηρακλή Γκότση. Θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις του κ. Κουκουλάρη (Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη-21ος αιώνας) και της κ. Βάσιλα (εκτός σχεδίου)

Παναγιώτα Σούγια, Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ