Σωματική επίγνωση & Αυτογνωσία στο Κέντρο Δια Βίου Ανάπτυξης “Φιλύρα”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

με τον θεραπευτικό αρχαιοελληνικό χορό.

Το Κέντρο Δια Βίου Ανάπτυξης, Φιλύρα, πρωτοπορεί διοργανώνοντας συναντήσεις για κάθε ηλικιακή ομάδα και κάθε ενδιαφερόμενο χωρίς απαίτηση πρότερης χορευτικής εμπειρίας, όπου μέλη της Ομάδας Μελέτης αρχαίας όρχησης του θεάτρου Δόρα Στράτου, μας μυούν στον αρχαίο ελληνικό χορό, στα βήματα του οποίου πατούν και οι παραδοσιακοί μας χοροί.

Με βάση τους αρχαίους συγγραφείς – ποιητές, φιλοσόφους και τα πορίσματα σύγχρονης επιστημονικής έρευνας που πηγάζουν από την πολυετή έρευνα της ομάδας, διδάσκεται μια νέα μέθοδος, σημαντική για τον ελληνικό πολιτισμό και την ανθρωπότητα.

Ευχάριστα, με ήπια αρμονική κίνηση μαθαίνουμε τους ρυθμούς, τη μελωδία και τη φιλοσοφία που μας δένουν μεταξύ μας και με τη φύση. Διορθώνουμε τη στάση σώματος, εμπεδώνουμε την ανάσα του ελληνικού λόγου που βρίσκεται στην βάση και στις αρχές του χορού των αρχαίων προγόνων και βρίσκουμε τη χαρά της ζωής με ρεαλισμό κι αισιοδοξία που αναβλύζει από τον αρχαιοελληνικό τρόπο ζωής.

Ξεκινάμε τα νέα μας τμήματα την Μ. Τετάρτη στις 6μιση – 8μμ στη Φιλύρα, Αγ. Φωτεινής 57, β’ όροφος. Πολύ κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας.

Τις συνεδρίες συντονίζουν οι Άννα Λάζου (επίκ. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθήνας) & τα μέλη της ομάδας όρχησης με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων. Διανέμεται έντυπο υλικό.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ