Χαρίλαος Κουτσούρης 

«Το καλλιτεχνικό φάσμα της γλυπτικής του Κουτσούρη προβάλλει το δραματικό μεγαλείο του Ελληνισμού από την προϊστορία μέχρι και σήμερα για να φτάσει στην τέλεια αφαίρεση μιας πρωτογενούς κυκλαδικής φόρμας Οι φόρμες του εξαϋλώνονται, λεπταίνουν σε μια προσπάθεια αφαίρεσης και ανεύρεσης ενός «προσωπικού» δρόμου έκφρασης που σηματοδοτείται αλλά δεν τελειώνεται» Β. Βογιατζόγλου.

Ο Χαρίλαος Κουτσούρης γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα και το 1970 αρχίζει τις σπουδές του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Τήνου, γνωστότερης σαν σχολής μαρμαρογλυπτικής. Μετά από 3 χρόνια συνεχίζει με υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας απ’ όπου και αποφοιτά από το εργαστήρι Γλυπτικής. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1973 έως το 1997 έχει πάρει μέρος σε οκτώ ατομικές και εννέα ομαδικές εκθέσεις. Το 1978 συμμετείχε στο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μπουργκάς (Βουλγαρία) και το 1991 στην διεθνή έκθεση μαρμάρου στο San Ambrogio της Ιταλίας με 4 μαρμάρινα γλυπτά.

Έχει φιλοτεχνήσει αρκετά γλυπτά σε μάρμαρο, όπως ανδριάντες και προτομές που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους. Δέκα Δε γλυπτά του έχουν αγορασθεί από γκαλερί της Αγγλίας. Μπορείτε να τον βρείτε στο εργαστήρι του τηλ. 210- 6894210 και 210- 2834692.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ