Αρτοποιεία – Ζαχαροπλαστική «ΣΑΜΠΑΝΗ»: θα είμαστε δίπλα στον κόσμο αυτή την δύσκολη εποχή

Αρτοποιεία - Ζαχαροπλαστική «ΣΑΜΠΑΝΗ» στη Νέα Ιωνία _ionianet.gr

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ στην εποχή της καραντίνας, παρουσιάζει ρεπορτάζ και συνεντεύξεις μ’ αυτούς που είναι εκεί έξω, εργαζόμενοι σκληρά στην πρώτη γραμμή, για να αντιμετωπίσουμε το «τέρας» που εισέβαλε και ανέτρεψε την καθημερινότητά μας. Μιλήσαμε με Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους που έργο τους είναι να κρατήσουν την πόλη μας όρθια και να οργανώσουν την επόμενη μετά κορωναϊού μέρα, με γιατρούς και φαρμακοποιούς της Ν. Ιωνίας για τις απαραίτητες συμβουλές, με εργαζόμενο στην καθαριότητα του δήμου μας για να αντιληφθούμε την καθημερινότητά του, με εργαζόμενους σε super market της πόλης, με εκπροσώπους φορέων που συμπαραστάθηκαν στα δίκαια αιτήματα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις κινητοποιήσεις για την πρόσφατη «παγκόσμια ημέρα υγείας» στο «Αγία Όλγα».

Η καθημερινότητα τρέχει και τα ρεπορτάζ της εφημερίδας μας συνεχίζονται. Οι εργαζόμενοι στα Αρτοποιεία – ζαχαροπλαστεία της Ν. Ιωνίας είναι ανάμεσα σ’ αυτούς που ο ιός έχει ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα, μιας και ο κίνδυνος είναι υπαρκτός λόγω της συναναστροφής τους με μεγάλο πλήθος ανθρώπων, μιας και τα βασικά τους είδη είναι πρώτης ανάγκης. Είναι και αυτοί μια κατηγορία συνανθρώπων μας που πολύ συχνά συναντάμε στις αγορές μας, που μας αντιμετωπίζουν με χαμόγελο στα ταμεία, που κάποιες φορές ανέχονται τις παραξενιές μας.

Επισκεφθήκαμε το Αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο «Σαμπάνη» επί της οδού Α. Παναγούλη στη Ν. Ιωνία. Συναντήσαμε τον ιδιοκτήτη του κ. Μάνο Σαμπάνη με τη σύζυγό του οι οποίοι εργάζονται με το γνωστό φορτωμένο ωράριο του επαγγελματικού τους κλάδου και είχαμε μαζί τους μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, απαντώντας από κοινού ή ξεχωριστά στις ερωτήσεις μας.

Αρτοποιεία - Ζαχαροπλαστική «ΣΑΜΠΑΝΗ» στη Νέα Ιωνία _ionianet.gr

Χρησιμοποιούμε ότι καλύτερο υπάρχει στην τοπική αγορά.
Προτιμούμε ελληνικές εταιρείες για να στηρίζουμε την παραγωγή στη χώρα μας, το ελληνικό προϊόν.

Μάνος Σαμπάνης

Κύριε Σαμπάνη, έχετε μια πολύχρονη επαγγελματική παρουσία. Από πότε ξεκινήσατε την επιχειρηματική σας διαδρομή στη Ν. Ιωνία;
Ξεκίνησα από το 1995, στην αρχή στον Περισσό και στη συνέχεια στην οδό Παναγούλη, πάντα προσπαθώντας να είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο μας ο οποίος μας υποστηρίζει και γιαυτό τον ευχαριστούμε.

Ποια είναι τα βασικά προϊόντα που προσφέρετε;
Πέρα από τα κλασικά όπως ψωμί, βουτήματα και τυροπιτοειδή, προσφέρουμε στον κόσμο πολλές προτάσεις σε γλυκά, τσουρέκια, πασχαλινά σοκολατένια αυγά παραγωγής μας που λόγω Πάσχα τα παίρνει ο κόσμος για τα παιδιά του, τα βαφτιστήρια του.

Τι υλικά χρησιμοποιείται;
Χρησιμοποιούμε ότι καλύτερο υπάρχει στην τοπική αγορά. Βασικά προτιμούμε ελληνικές εταιρείες για να στηρίζουμε την παραγωγή στη χώρα μας, το ελληνικό προϊόν.

Τι θα λέγατε σε κάποιον για να προσέλθει και να γευτεί τα προϊόντα σας;
Θα του λέγαμε ότι προσέχουμε πολύ την καθαριότητα των χώρων μας, την ποιότητα και την παρασκευή των προϊόντων μας και εξυπηρετούμε τον κόσμο με το καλύτερο χαμόγελό μας, γιατί ειδικά τώρα που οι περισσότεροι είναι περιορισμένοι στα σπίτια τους, όταν βγαίνουν για τις αγορές τους έχουν ανάγκη ένα χαμόγελο, μια νότα αισιοδοξίας.

Πώς βιώνετε επαγγελματικά αυτή την εποχή της υγειονομικής κρίσης;
Κοιτάξτε, η σχέση με τους εργαζόμενούς μας είναι εξαιρετική οπότε δεν προχωρήσαμε σε κάποια απόλυση, παρόλο που έχουμε μείωση τζίρου, μια και πολλές εταιρείες-πελάτες μας είναι κλειστές. Χρειαζόμαστε τους εργαζόμενους μας και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί όχι μόνο τις καλές μέρες αλλά και τις δύσκολες. Επίσης αποφύγαμε να ξεκινήσουμε delivery γιατί δεν μπορεί η παράδοση ψωμιού να λειτουργήσει έτσι. Θα πρόσθετα επίσης ότι δεν υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι εργαζόμενοι στο delivery και δεν θέλουμε λόγω εποχής να κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις. Αυτό που κάνουμε είναι ότι εμείς οι ίδιοι εξυπηρετούμε ηλικιωμένους ή ασθενείς πελάτες μας που μας τηλεφωνούν και τότε τους προμηθεύουμε την παραγγελία τους στο σπίτι τους, κρατώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Λαμβάνετε στην εργασία σας μέτρα ατομικής προστασίας, για τους εργαζόμενούς σας;
Βεβαίως, ότι έχει προβλέψει η Πολιτεία και επιπλέον απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους εξυπηρέτησης και όπως βλέπετε οι εργαζόμενοί μας κρατάνε και τις αποστάσεις μεταξύ τους και με τους πελάτες, ενώ στα παρασκευαστήρια τηρούμε όλα τα μέτρα και τους κανονισμούς υγιεινής.

Πώς παρατηρείτε τις αντιδράσεις του κόσμου, προσαρμόστηκε στα μέτρα;
Ο κόσμος έχει πολλές εντάσεις, ειδικά τις πρώτες μέρες. Εμείς προσπαθούμε με το χαμόγελό μας, με έναν καλό λόγο να τον κάνουμε να αισθανθεί κάπως όμορφα, να ξεφύγει λίγο από το άγχος και τη φοβία αυτών των ημερών.

Πώς σας αντιμετωπίζει η οικογένειά σας επιστρέφοντας στο σπίτι; Είναι επιφυλακτική ότι μπορεί να μεταφέρετε τον ιό;
Εργαζόμαστε πολλές ώρες και οι δύο στο κατάστημά μας και προσπαθούμε να εναλλάσσουμε τις ώρες εργασίας. Τα παιδιά μας μένουν σπίτι και καθόμαστε κι εμείς μαζί τους όσο μπορούμε περισσότερο. Είναι αλήθεια ότι φοβούνται αρκετά με όλα αυτά που ακούνε, αλλά κι εμείς προσέχουμε πολύ κατά την επιστροφή μας στο σπίτι. Να πούμε με την ευκαιρία ένα μπράβο σε όλους τους γονείς, αλλά κυρίως στα παιδιά που παρόλο ότι τους είναι δύσκολο κατάφεραν να προσαρμοστούν στα μέτρα. Τα δικά μας αν και κάπως μεγάλα δεν τα αφήνουμε πάρα πολύ στην τηλεόραση και στο internet, θέλουμε να διαβάζουν, να παίζουν επιτραπέζια και να αξιοποιούν δημιουργικά τον χρόνο τους. Έχουμε καταφέρει ως οικογένεια να προσαρμοστούμε και να περνάμε καλά.

Η σχέση με τους εργαζόμενούς μας είναι εξαιρετική οπότε δεν προχωρήσαμε σε κάποια απόλυση, παρόλο που έχουμε μείωση τζίρου, μια και πολλές εταιρείες-πελάτες μας είναι κλειστές. Χρειαζόμαστε τους εργαζόμενους μας και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί όχι μόνο τις καλές μέρες αλλά και τις δύσκολες.

Τι θα ζητούσατε ως επαγγελματίας να προσέξει ο δήμος σε σχέση με την τοπική αγορά;
Ο δήμος, αλλά και εμείς οι επαγγελματίες να προσέξουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Εσείς ως επιχείρηση προσφέρετε κάτι, αυτή την εποχή;
Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά γιαυτό, ότι μπορούμε κάνουμε, δίνουμε ψωμί στις δύο γειτονικές μας ενορίες, και όχι μόνο τώρα. Πιστεύουμε ότι μια τοπική επιχείρηση πρέπει να επιστρέφει πίσω στην κοινωνία ότι μπορεί περισσότερο. Αυτός είναι κι ένας λόγος που ως επιχείρηση στεκόμαστε με χορηγίες δίπλα σε αθλητικές ομάδες της πόλης μας όπως η Νέα Ιωνία, η Ελευθερούπολη, αλλά και ο Απόλλωνας, ότι μπορούμε για τα παιδιά, γιατί μεγαλώνουμε κι εμείς εδώ, όπως μεγαλώνουν και τα δικά μας παιδιά.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη το ζεύγος Σαμπάνη μας ξεπροβοδίζει με ένα πλατύ χαμόγελο λέγοντας μας «εμείς θα είμαστε εδώ, δίπλα στον κόσμο μας τον οποίο αγαπάμε και τόσα χρόνια μας αγαπάει.

* Το παραπάνω κείμενο είναι στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής προσφοράς της Αρτοποιείας – Ζαχαροπλαστικής «ΣΑΜΠΑΝΗ»: Κατεβλήθη το συμβολικό αντίτιμο των 70 ευρώ το οποίο θα διατεθεί από την ΙΟΝΙΑΝΕΤ για οικογένεια ατόμου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ