Ασπασία (Σίσσυ) Βελισσαρίου, υπ. βουλευτής με το ΜέΡΑ25

ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ (ΣΙΣΣΥ)
Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ
Υποψήφια Β1 Αθήνας (Βόρειος Τομέας) του ΜέΡΑ25

Είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.

Από το 1974 είναι ενταγμένη στην Αριστερά αρχικά ως μέλος της ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ενώ από το 1995 συμμετείχε στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ στον οποίον υπήρξε γραμματέας της Οργάνωσης Πανεπιστημιακών από το 1997 έως το 2000 οπότε εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και συμμετείχε στην Ομάδα Παιδείας του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού και της Επιτροπής Κυβερνητικού Προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίον αποχώρησε μετά το Δημοψήφισμα του 2015.

Για πολλά χρόνια ήταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ της Φιλοσοφικής Σχολής.

Η υποψηφιότητά της με το ΜέΡΑ25 εκφράζει την ανάγκη το μαχητικό φρόνημα του Ελληνικού λαού και οι αγώνες του κατά τη διάρκεια του Μνημονιακού Μεσαίωνα με κορύφωση το ηρωικό Δημοψήφισμα του 2015 να βρουν την πολιτική εκπροσώπηση που τους αξίζει στη Βουλή.

Πιστεύει ότι το ΜέΡΑ25 θα αποδείξει ότι «όλοι δεν είναι ίδιοι», διότι αποτυπώνει τη γραμμή της αντίστασης που ακόμα διατρέχει την ελληνική κοινωνία σε πείσμα του Μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου.


Γαλατικό χωριό στην Ελλάδα; Κι όμως…

«Βρισκόμαστε στο 50 Π.Χ. Όλη η Γαλατία είναι κάτω από Ρωμαϊκή κατοχή…
Όλη; Όχι! Ένα χωριό που το κατοικούνε αδιόρθωτοι Γαλάτες αντιστέκεται ακόμα και θ’ αντιστέκεται πάντα στο καταχτητή.» (Αsterix)

«Βρισκόμαστε στο 2019 Μ.Χ. Όλη η Ελλάδα είναι κάτω από Μνημονιακή κατοχή… Όλη; Όχι! Ένα χωριό που το κατοικούνε αδιόρθωτοι Έλληνες αντιστέκεται ακόμα και θ’ αντιστέκεται πάντα στο καταχτητή»: Αυτό εκπροσωπεί το ΜέΡΑ25 για μένα, και για αυτό αποφάσισα να συστρατευθώ σε αυτό το εγχείρημα μετά από 25 περίπου χρόνια στην Αριστερά, από το ΡΦ και τη Β’ Πανελλαδική των φοιτητικών μου χρόνων έως τη συμμετοχή μου στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίον αποχώρησα μετά «το ΟΧΙ πού έγινε ΝΑΙ».

Γιατί «Μνημονική κατοχή»; Πώς αλλιώς να πεις αυτό που ζούμε τα τελευταία 10 χρόνια στη χώρα μας; Μιλάμε για την απώλεια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας εφόσον οι εκάστοτε μνημονιακές κυβερνήσεις είναι απλοί εκτελεστές των δυνάμεων κατοχής που έχουν κομψά βαφτιστεί «θεσμοί». Οι αρμοδιότητες της Βουλής είναι πολιτικά συρρικνωμένες έως και ανύπαρκτες εφόσον το παιχνίδι παίζεται αλλού, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κυρίως σε μη θεσμικά όργανα, όπως το Eurogroup όπου απαγορεύεται να κρατούνται ακόμα και πρακτικά! Στις συνθήκες αυτές της πλήρους αδιαφάνειας, των σκοτεινών διαδικασιών και του ακραίου αυταρχισμού αποφασίζεται όχι απλώς το μέλλον μιας χώρας αλλά και η ίδια της η επιβίωση.

Όπως η Γερμανική κατοχή οδήγησε στο λιμό του 1941 με ίδιο τρόπο η τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού καταδίκασε τη χώρα μας στην αέναη λιτότητα φυλακίζοντάς την στο φαύλο κύκλο του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων. Αποτέλεσμα είναι συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό της Γερμανίας στο Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η εξόντωση των ανθρώπων και η μαζική μετανάστευση των νέων επιστημόνων μας στις χώρες-δυνάστες. Η έξοδος από τα Μνημόνια, «το μεγάλο επίτευγμα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διαιωνίζει την κατοχή έως το 2060 δια του καθεστώτος επιτήρησης.

Γιατί το ΜέΡΑ25 είναι το «Γαλατικό χωριό» με τους αδιόρθωτους Έλληνες; Δεν υπάρχουν άλλοι ανυπότακτοι κάτοικοι; Βεβαίως και υπάρχουν. Είναι όσοι/ες συμμετέχουν στα κινήματα, σε αριστερές συλλογικότητες και κόμματα και έχουν δώσει μάχες. Επειδή όμως, δεν πίνουν το «μαγικό φίλτρο» ενός συγκροτημένου και ρεαλιστικού προγράμματος τομών στην οικονομία, το περιβάλλον και τη δημοκρατία, σαν και αυτό που συσπειρώνει το χωριό του το ΜέΡΑ, δεν μπορούν να συγκροτήσουν κίνημα ανατροπής. Αυτό το πρόγραμμα θετικών εναλλακτικών προτάσεων αλλά και η δεδηλωμένη πρόθεση, αν αυτές δεν γίνουν δεκτές σε πιθανές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, να προχωρήσουμε σε ρήξη είναι ακριβώς η δύναμη αυτού του εγχειρήματος. Και το ΚΚΕ, το κοινοβουλευτικό αντιμνημονιακό κόμμα;

Στην ασφάλεια της ακινησίας που του παρέχει ο διαρκής αρνητισμός του και στην αυτάρκεια του σταθερού ποσοστού του δεν απειλεί το μνημονιακό τόξο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ διότι μεταθέτει τη λύση σε ένα φαντασιακό σοσιαλιστικό μέλλον.

Το ΜέΡΑ είναι η μόνη αντιστασιακή δύναμη στο νέο δικομματισμό ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ και αυτή που σπάει την επαπειλούμενη παντοδυναμία της ΝΔ. Για να δούμε μια άσπρη μέρα και να ξαναγιορτάσουμε, όπως τότε με το μεγαλειώδες ΟΧΙ, χωρίς αυτήν τη φορά το φόβο της συνθηκολόγησης και υποταγής στις λεγεώνες των δανειστών.

Ασπασία (Σίσσυ) Βελισσαρίου
Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ
Υποψήφια Β1 Αθήνας (Βόρειος Τομέας) του ΜέΡΑ25

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ