Η διαμάχη των δημοτικών παρατάξεων, οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής και ο κορωνοϊός

Θα ήθελα κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω τους συμπολίτες και εκπροσώπους συλλόγων / φορέων που επικοινώνησαν μαζί μας από ενδιαφέρον για την υγεία μας, μιας και λόγω ρεπορτάζ είμαστε αρκετά στους δρόμους. Η υγεία όλων μας είναι πολύ καλά, ωστόσο αυτή την εποχή λειτουργούμε με περιορισμένο δυναμικό. Παρ’ όλα αυτά προσπαθούμε να ανταποκριθούμε όσο μπορούμε καλύτερα στις δημοσιογραφικές ανάγκες της εφημερίδας, βοηθάει κιόλας που έχουν αναβληθεί όλες οι εκδηλώσεις. Τα γραφεία μας είναι καθημερινά ανοικτά 12.00 – 20.00 και τα Σαββατοκύριακα και προσπαθούμε να απαντήσουμε στα δεκάδες τηλεφωνήματά σας για θέματα που αφορούν κυρίως τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης για εργαζομένους και επιχειρήσεις. Μας βοηθάνε σε αρκετές απαντήσεις μας η «Ένωση λογιστών – Οικονομολόγων Ν. Ιωνίας και πέριξ» με την οποία έχουμε επί χρόνια μια αγαστή συνεργασία. Θα βοηθούσε όμως αντί να τηλεφωνάτε να μας στέλνετε email στο info@ionianet.gr και εμείς θα σας απαντάμε πολύ γρήγορα.

Επίσης μας ρωτάτε με ενδιαφέρον για την βιωσιμότητα της εφημερίδας μας, τώρα με την κρίση. Θα απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια, αυτή δεν κινδυνεύει με κανένα τρόπο, απλά επειδή οι πόροι μας είναι κυρίως οι διαφημίσεις επιχειρήσεων της τοπικής αγοράς που θα περάσει για ένα διάστημα μια περίοδο ύφεσης, τα έσοδά μας θα είναι, όπως όλων των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών της πόλης, προβληματικά. Πολλά από τα σχέδια μας μπορεί να καθυστερήσουν, η ανταπόκρισή μας που ήταν πλέρια στην κάλυψη πλήθους εκδηλώσεων παρατάξεων και τοπικών συλλόγων ίσως να περιοριστεί στις πιο ενδιαφέρουσες, όμως η ενημέρωση θα συνεχίσει να είναι καθημερινή, μαχητική και με…απρόβλεπτους τρόπους. Επεξεργαζόμαστε σοβαρές αλλαγές για την επόμενη μέρα και μελετάμε σενάρια για να εξασφαλίσουμε με πλήρη διαφάνεια πόρους, αλλά θα θέλαμε να ακούσουμε γι’ αυτό το ζήτημα ιδέες των φίλων της ΙΟΝΙΑΝΕΤ, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό το δημοσιογραφικό έργο τόσων ετών. Δεχόμαστε προτάσεις στο info@ionianet.gr ή στα 210 2770123 / 6940 682825,έτσι για να δούμε και ποιοι πραγματικά ενδιαφέρονται.

Εγώ με όλα όσα συμβαίνουν μεταξύ των δημ. παρατάξεων της πόλης μας αρχίζω πλέον να τα παίρνω στο κρανίο, αρνούμαι να μπω στον σχολιασμό των αντεγκλήσεων, το θεωρώ προσβολή στη μάχη που δίνουμε όλοι μας απέναντι στην πανδημία, στο δράμα συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν τα μύρια τόσα ζητήματα και κυρίως θέματα επιβίωσης. Αυτή η κρίσιμη περίοδος θα κρίνει απόψεις και συμπεριφορές, όλοι κρίνονται και καλό είναι η δημοτική αρχή που έχει τον πρώτο λόγο να αποφεύγει τα επιθετικά προς την Αντιπολίτευση δελτία τύπου γιατί ακολουθούν σκληρές απαντήσεις και η πόλη αντί να παλεύει ενωμένη, διχάζεται.

Η δήμαρχος κ. Θωμαϊδου και ο πρόεδρος του δημ. συμβουλίου κ. Κουλούρης μιλάνε για συναίνεση, αλλά αυτό πρέπει να το αποδεικνύουν και ιδού η ευκαιρία. Να τείνει τώρα η κ. Θωμαϊδου χέρι συνεργασίας σε όλους, παρατάξεις, φορείς και πολίτες για να δούμε τι θα γίνει σήμερα και την επόμενη μετά Κορωναιού μέρα και εμείς ως ΙΟΝΙΑΝΕΤ έχουμε κάνει προτάσεις. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ενότητα, μια ολόψυχη συμμετοχή, με προτάσεις, με σχέδιο, με δράση, για να στηρίξουμε την πόλη μας, τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, την τοπική αγορά, να διεκδικήσουμε πόρους, να βρούμε έξυπνες λύσεις.

Όσον αφορά τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εντάξει με τις σκληρές απαντήσεις, σε πολλά έχουν επιχειρήματα, αλλά πώς πιέζουν, πώς διεκδικούν αυτά που πρέπει να γίνουν στην πόλη μας που πλήττεται; Αρκούν τα καταγγελτικά προς τη δημοτική αρχή δελτία τύπου; Δεν λέω να μην γίνεται κριτική, αλλά κανείς δεν πρέπει να ενισχύει ένα διχαστικό κλίμα. Εδώ μπόρεσε να συνεννοηθεί ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα, οι δικοί μας δεν μπορούν; Ας αφήσουμε λοιπόν για λίγο στην άκρη ποιος έχει δίκιο, όταν τελειώσει αυτή η περίοδος υπάρχει όλος ο χρόνος να μαλλιοτραβηχτούμε.

Προσωπικά λοιπόν μιλώντας ως πολίτης και εκφράζοντας αρκετούς συμπολίτες-αναγνώστες της ΙΟΝΙΑΝΕΤ, ζητώ να γίνει άμεσα ένα δημ. συμβούλιο δια ζώσης με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων(με όλα τα μέτρα προστασίας) ή με τηλεδιάσκεψη με αντιπροσωπείες των παρατάξεων και με ένα μόνο θέμα: πως θα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο την πανδημία στην πόλη μας. Και αυτό ήταν το βασικό που θα έπρεπε να φέρει η δημοτική αρχή προς συζήτηση στο τελευταίο δημ. συμβούλιο, αλλά και τώρα δεν είναι αργά.

Δυστυχώς δεν ζούμε σε κανονική εποχή και δεν υπάρχει πολυτέλεια να τσακωνόμαστε και να διχάζουμε την πόλη. Θα μου πείτε δεν βλέπεις ποιος έχει δίκιο, θα απαντήσω ελάτε να στρωθούμε όλοι στη δουλειά, να στηρίξουμε τις Κοινωνικές δομές του δήμου, να οργανώσουμε και επιπλέον δίκτυα αλληλεγγύης, να πιέσουμε την Πολιτεία για κονδύλια, να συγκεντρώσουμε χρήματα σε ένα ταμείο αλληλοβοηθείας, να στηρίξουμε ψυχολογικά και βιολογικά όσους έχουν ανάγκη στην πόλη, να προετοιμαστούμε για την δύσκολη επόμενη μέρα. Από αυτά θα κριθούμε όλοι και όχι από τα δελτία τύπου από την ασφάλεια του σπιτιού μας.

Εντάξει, πειράξαμε λίγο τους συμπολίτες μας με το πρωταπριλιάτικο αστειάκι που έσπασε ρεκόρ αναγνωσιμότητας, με άλλους να το πιστεύουν κι άλλους να γελάνε. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την αναφερόμενη Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Σακκαλόγλου για την αποδοχή του αστείου, με την γνωστή καλή της διάθεση που δεν τη χάνει ούτε τώρα που έχει όλη η υπηρεσία καθαριότητας με τους εργαζόμενούς της ένα φορτωμένο έργο και η αλήθεια είναι ότι το συντονίζει με επιτυχία, μόνο να ενισχύσει τα μέτρα ατομικής προστασίας τους για τα οποία όπως λένε οι ίδιοι είναι ελλιπή.

Ένα μεγάλο μπράβο πρέπει επίσης να πούμε στους εργαζόμενους της Κοινωνικής υπηρεσίας η οποία έχει ενισχυθεί και με εργαζόμενους από άλλα νομικά πρόσωπα του δήμου που προσπαθούν για το καλύτερο, καθώς και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Αγ.Όλγας που δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη. Ας μη ξεχάσουμε όμως και τους σκληρά εργαζόμενους της εποχής, τους ντελιβεράδες / courier, τους εργαζόμενους στα super market, στα φαρμακεία, τους ταξιτζήδες, τους οδηγούς στα λεωφορεία και τους ρεπόρτερ που αλωνίζουν στους δρόμους για να ενημερώνεται το κοινό.

Παρακαλώ κάποιους δημοτικούς συμβούλους να μη φωνάζουν ότι τους αδικούμε. Ναι, πήραμε δηλώσεις από τη Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημ. παρατάξεων, από 5 Αντιδημάρχους και αντιπροσωπευτικά από κάποιους δημοτικούς συμβούλους. Δεν χρειάζεται να μιλήσουν όλοι και όλες για το θέμα του Κορωναιού. Σε άλλα θέματα θα μιλήσουν άλλοι. Είναι γνωστό ότι η ΙΟΝΙΑΝΕΤ παρέχει βήμα σε όλες τις απόψεις. Δεν υπάρχουν διακρίσεις. Αυτή βέβαια η ανάρτηση που κυριάρχησε ήταν ιατρών της πόλης μας που παρείχαν χρήσιμες συμβουλές.

Πιπεράτα σχόλια: Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ