Κατερίνα Δορυφόρου, υπ. βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1 ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΙΝΗΤΟ: 6989 660460
e-mail: doryfo@otenet.gr
fb: Katerina Doryforou

Η Κατερίνα Δορυφόρου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στην Νέα Ερυθραία τα
τελευταία 12 χρόνια. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο (Pierce College).

Την ίδια χρονιά προσλαμβάνεται στον ΟΤΕ με γραπτές εξετάσεις και ταυτόχρονα πετυχαίνει στις εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο και λαμβάνει το πτυχίο Proficiency του
Πανεπιστημίου Cambridge.

Σπούδασε στην Φυσικομαθηματική Σχολή Θεσσαλονίκης – Τμήμα Γεωλογίας. Είναι κάτοχος Μaster of Science από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και Διδακτορικού Διπλώματος από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών με τριετή υποτροφία από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Κατέχει πτυχίο Προγραμματισμού Η/Υ από την Σχολή Ξυνή. Γνωρίζει άπταιστα την Αγγλική Γλώσσα.Μιλά Σουηδικά, Ιταλικά, Γερμανικά. Είναι στέλεχος Εταιρείας Τηλεπικοινωνιών.

Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Οικονόμου, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Οργάνωσης
Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΑΕΑ) και έχει δυο γιούς επιστήμονες που εργάζονται
στην Ελλάδα.


Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον της χώρας.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της
πατρίδας μας σε εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Στα εθνικά μας θέματα επιβάλλεται να σφυρηλατήσουμε μια αρραγή εθνική ενότητα για να
αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, την Κύπρο και την
Ανατολική Μεσόγειο.

Στην οικονομία χρειάζεται μια πολιτική ισχυρής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας για τον περιορισμό των πλεονασμάτων του 3,5%, που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη και στην άσκηση οικονομικής πολιτικής προς όφελος της μεσαίας τάξης και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας.

Η προσέλκυση επενδύσεων, η παραγωγική ανασυγκρότηση, οι αλλαγές
στη Δημόσια Διοίκηση, για ένα κράτος φιλικό προς τον επιχειρηματία και τον
πολίτη, οι μεταρρυθμίσεις σε υγεία παιδεία, αλλά και η ασφάλεια των Ελλήνων
πολιτών, είναι επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθούν σήμερα και αμέσως.

Η αντιμετώπιση της ανεργίας και ιδίως της ανεργίας των νέων ανθρώπων, η ανάπτυξη
καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας με παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού
κράτους και των δομών του, η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και η
κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου πρέπει να
είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας και βέβαια μια οικονομική πολιτική με
προοδευτικό προσανατολισμό που θα σταματήσει την φυγή των νέων στο
εξωτερικό και την δημιουργία συνθηκών για την επιστροφή που πολύτιμου και με
υψηλή μόρφωση παραγωγικού δυναμικού που έφυγε τα τελευταία χρόνια.

Γι’ αυτούς του λόγους είναι επιτακτική ανάγκη η ανασυγκρότηση και το δυνάμωμα της
Δημοκρατικής Παράταξης και η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε αποδείξει
διαχρονικά ότι και θέλουμε και μπορούμε να εφαρμόσουμε προοδευτικές πολιτικές
που θα πάνε την χώρα μπροστά και θα ανακουφίσουν την μεσαία τάξη και τα λαϊκά
στρώματα.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι η μόνη προοδευτική δύναμη που σε συνεργασία με τις προοδευτικές δυνάμεις και την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία
μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στο νεοφιλελευθερισμό και τις συντηρητικές
πολιτικές, αλλά και στο λαϊκισμό και την αδράνεια.

Δεσμεύομαι να υπηρετήσω με τον αγώνα τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία μου και να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην επίλυση των δύσκολων προβλημάτων που απασχολούν τον Λαό και την Χώρα μας.


Eίμαστε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.  Μια εκλογική αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά για την πορεία της χώρας μας και το μέλλον του λαού μας, ιδιαίτερα της νεολαίας μας. Έχουν ακουστεί πολλά αυτήν την προεκλογική περίοδο . ‘Όλοι τάζουν ανάπτυξη, επενδύσεις, μείωση φόρων και πολλά άλλα που ακούγονται ωραία  στους ψηφοφόρους. Καλά όλα αυτά, αλλά όμως υπάρχουν και άλλα ζέοντα  προβλήματα που απασχολούν την χώρα μας και την Ελληνική Κοινωνία, και που ελάχιστα ασχολούνται αυτοί που θέλουν να μας κυβερνήσουν. Αυτά τα προβλήματα έχουν να  κάνουν με την ίδια την ύπαρξη της πατρίδας μας και είναι το δημογραφικό το οποίο εάν δεν αντιμετωπισθεί άμεσα κινδυνεύει να εξελιχθεί σε πρόβλημα συρρίκνωσης και αποδυνάμωσης της  πατρίδας μας. Η ανεργία των νέων ανθρώπων και η έξοδος του πιο παραγωγικού δυναμικού της πατρίδας μας στο εξωτερικό, το λεγόμενο brain drain. H ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και οι δομές υγείας και κοινωνικής προστασίας. Και βέβαια η Παιδεία, η ενίσχυση της  οποίας και η αναβάθμισή της σε όλες τις  βαθμίδες εκπαίδευσης είναι όρος απαραίτητος για την ανάπτυξη των παιδιών μας και της νέας γενιάς σε ένα παγκοσμιοποιημένο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Το Κίνημα Αλλαγής με το «Σχέδιο Ελλάδα» έχει διαμορφώσει συγκροτημένη πρόταση για  την αντιμετώπιση όλων των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν την πατρίδα μας και τον Λαό μας. Και δεν πετάμε φωτοβολίδες όπως ο κύριος Μητσοτάκης για επιδότηση της γέννησης ενός παιδιού, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει το δημογραφικό ζήτημα, αλλά προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις για τη στήριξη των νέων ζευγαριών μακροχρόνια, για την  υποστήριξη της  Ελληνικής Οικογένειας από το Κοινωνικό Κράτος και τις δομές του, (π.χ. βρεφονηπιακοί σταθμοί, ολοήμερα σχολεία, φορολογικές ελαφρύνσεις, ενίσχυση  της οικογένειας και ιδίως της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας).

Ο περιορισμένος χώρος ενός άρθρου δεν μου επιτρέπει να επεκταθώ λεπτομερειακά σε όλα τα ζητήματα, τα οποία ο καθένας, η κάθε μία μπορεί να βρει στο αναλυτικό πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής.

Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το λαό μας  και ιδίως τη νεολαία μας με έμφαση σε όλα τα παραπάνω, και στην είσοδο της νέα τεχνολογίας στην εκπαίδευση και σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας ζωής. Η τεχνοκρατική μου συγκρότηση εγγυάται πως θα δουλέψω με όρεξη αλλά και με πάθος για επιτυχία σ’ αυτούς τους τομείς.

Είναι λοιπόν αναγκαίο να ψηφίσουμε το  Κίνημα Αλλαγής. Γιατί είναι η πιο χρήσιμη ψήφος στις εκλογές της 7ης  Ιουλίου. Γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα δύσκολα προβλήματα που μας απασχολούν. Γιατί είμαστε Πυλώνας Σταθερότητας και Δημοκρατικής  Διεξόδου.

Για όλα αυτά στις 7 Ιουλίου ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΨΗΦΙΖΩ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κατερίνα Δορυφόρου
Υποψήφια Βουλευτής στην Β1 Περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ