Κώστας Κατιμερτζόγλου, υπ. βουλευτής με το ΚΚΕ

Ο κ. Κώστας Κατημερτζόγλου, επικεφαλής της δημ. παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας"

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ  ΙΟΥΛΗ

Προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών μας

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, φίλοι και φίλες

Συμμετέχοντας ως υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σας καλώ στη δυναμική εκλογική του ενίσχυση και στην αυριανή μας συμπόρευση και συστράτευση.

Επειδή αυτό που στην πραγματικότητα κρίνεται, στις 7 του Ιούλη, δεν είναι το αν η ΝΔ και με πόση διαφορά, μόνη της ή με ποιον συνέταιρο θα παραλάβει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει την υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών δεσμεύσεων που απαιτούν και τα τρία μνημόνια, ο ΣΕΒ, η ΕΕ και οι δανειστές για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Επειδή το παραμύθι της «μεταμνημονιακής εποχής» και της «δίκαιης ανάπτυξης», που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή της «βιώσιμης ανάπτυξης» που προβάλλει η ΝΔ, δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού, αφού παραμένουν όλες οι αιτίες που μας έφτασαν έως εδώ.

Επειδή τα διλήμματα «πολιτική αλλαγή και σταθερότητα», που προβάλλει η ΝΔ, και «πρόοδος ή παλινόρθωση της συντήρησης», που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάλπικα, αφού και οι δύο υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική.

Επειδή μπροστά στη μάχη της κάλπης το ερώτημα για μας τους εργαζόμενους δεν μπορεί να είναι… «ποιος θα μας γδάρει καλύτερα;»..

Επειδή στο χέρι σας είναι να καταδικάσετε και αναπαλαιωμένες δυνάμεις όπως το ΚΙΝΑΛ γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δώσετε συγχωροχάρτι σε μια δύναμη που έχει τα χέρια της λερωμένα με μια πολιτική που τσάκισε τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα,που οι δυνάμεις της στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι ταυτισμένες με την εργατική αριστοκρατία, τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό και σήμερα λέει ανοιχτά ότι θέλει να παίξει ρόλο κυβερνητικού εταίρου στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Επειδή οι συνδικαλιστικές δυνάμεις αυτών των κομμάτων έδειξαν τη «χάρη» τους και στην τελευταία 88η Γ.Σ της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ), υπερασπιζόμενες όλο το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (4547/18) πατώντας πάνω στους νόμους για την αξιολόγηση των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και απορρίπτοντας το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Επειδή στο  χέρι σας είναι να μην  σκορπίσετε  την  ψήφο σας σε κόμματα μιας χρήσης, πάντα υπάκουα στις διαταγές του κεφαλαίου, όπως το ακροδεξιό κόμμα της «Ελληνικής Λύσης» του Βελόπουλου, που προετοιμάζεται να παίξει τον ρόλο  μιας δήθεν «σοβαρής Χρυσής Αυγής» ή όπως το ΜΕΡΑ 25 του Βαρουφάκη, που ο επικεφαλής του δοκιμάστηκε το πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και επί ημερών του, η τρόικα (ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ) έγινε «θεσμοί», τα μνημόνια μετονομάστηκαν σε «συμφωνία» και η επέκταση των μνημονίων «παράταση της δανειακής σύμβασης» κ.ά.

Επειδή αυτό που τελικά κρίνεται είναι το πώς θα οργανωθεί η αντίσταση στο δεδομένο αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης, η αντεπίθεση μέσα και έξω από τη Βουλή, πώς θα μπουν εμπόδια σ΄αυτή την πολιτική, τότε…

Η μόνη κερδισμένη ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, που θα κατατεθεί την επόμενη μέρα στην οργάνωση αυτής της αντεπίθεσης, και θα δώσει δύναμη στην οργάνωση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στην πάλη για την ανάκτηση απωλειών και τη διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών, στην απόρριψη της ζωής με ψίχουλα στα όρια των «αντοχών» της οικονομίας του κράτους των μονοπωλιακών ομίλων.

Η μόνη κερδισμένη ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, που θα αποδυναμώσει περισσότερο το ενιαίο μπλοκ των κομμάτων που και στην επόμενη Βουλή μαζί θα ψηφίζουν όπως ψήφιζαν για να αυξηθούν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Κερδισμένη είναι η ψήφος μόνο στο ΚΚΕ, η ψήφος που στέλνει μήνυμα εναντίωσης στον αναβαθμισμένο και επικίνδυνο ρόλο της χώρας ως «καλύτερου συμμάχου» των ΗΠΑ και «μεντεσέ» του ΝΑΤΟ  στην περιοχή.

Κερδισμένη είναι η ψήφος μόνο στο ΚΚΕ, γιατί δεν θα αξιοποιηθεί στα διάφορα σχέδια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, αλλά θα δώσει δύναμη στον αγώνα για ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και στα διάφορα σχέδια ανασυγκρότησης του ακροδεξιού χώρου. Γιατί μόνο το ΚΚΕ χτυπά την αιτία που γεννά τον φασισμό και τον ναζισμό.

Κερδισμένη είναι η ψήφος μόνο στο ΚΚΕ, για να δυναμώσει η ελπίδα ότι υπάρχει διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση, για να αποκτήσει ο λαός μεγαλύτερη πίστη στη δύναμή του, στην προοπτική ότι ο ίδιος μπορεί και πρέπει να πάρει στα χέρια του την εξουσία, με κοινωνική ιδιοκτησία της παραγωγής και του πλούτου που παράγει, για να μπορεί να ζήσει με βάση τις δικές του σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Είναι ψήφος ενίσχυσης του αγώνα για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού.

  Ιούλιος 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΚΕ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΑΣ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ