Παναγιώτης Μανούρης

Ο Παναγιώτης Μανούρης γεννήθηκε το 1965 και είναι γέννημα θρέμμα της Νέας Ιωνίας. Φοίτησε ως μαθητής στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο, όταν αυτό στεγαζόταν στη συνοικία Ειρήνης. Σπούδασε Φυσικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στο φοιτητικό κίνημα της εποχής.

Έχει εξειδίκευση στη διδακτική της Φυσικής, την Παιδαγωγική Ψυχολογία, την Οδηγητική Εφηβικής & Νεανικής Ηλικίας. Έχει παρακολουθήσει προγράμματα σπουδών για τη Στρατηγική της Διοίκησης, την Καθιέρωση Συστήματος Διοίκησης με Στόχους,ενώ έχει πιστοποιητικό εξειδίκευσης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη «Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων».
Επίσης έχει ολοκληρώσει τα προγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων –“Athens MBA” του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και  «Ανάλυση των Εξελίξεων στην Ελληνική Οικονομία» και «Tourism Management and Marketing».

Σήμερα ολοκληρώνει τη διπλωματική του εργασία στο μεταπτυχιακό με θέμα: “Στρατηγικές διαχείρισης καταστροφών και κρίσεων- Αειφόρος Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση” στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωφυσικής του Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών.

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Καρμίρη και πατέρας δυο παιδιών, της Χριστίνας και του Παντελή. Εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα, ως Συμβουλευτικό Στέλεχος και Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης σε Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς και είναι συγγραφέας σειράς βοηθητικών βιβλίων Φυσικής, της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου.

Ενεργός πολίτης, με άποψη και έντονη παρουσία, ενδιαφέρον και αγωνία για την τύχη της πόλης, αποφασίζει το 1998 να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο της Νέας Ιωνίας και από το 2002 μέχρι σήμερα εκλέγεται συνεχώς δημοτικός σύμβουλος. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Μηχανολογικού, Πρόεδρος 12ης Σχολικής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Έργων και Ανάπτυξης, μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Βρεφονηπιακής Αγωγής του Δήμου Ν. Ιωνίας και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Κ.Ε.Δ.Ε. Με αυτές τις ιδιότητες έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει σημαντικές δράσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη διαχείριση κρίσιμων παραγόντων στην Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Το 2010 αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν). Κατορθώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξορθολογίσει τη λειτουργία του και να εξοικονομήσει πολύτιμους πόρους, μειώνοντας την κρατική χρηματοδότηση και αυξάνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα των υπηρεσιών προς τη φοιτητική και μαθητική νεολαία. Το 2011 υλοποιεί τη συγχώνευση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (Ε.Ι.Ν) με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε) και το Ινστιτούτου Νεολαίας (Ι.Ν), για τη δημιουργία του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ)διασφαλίζοντας το σύνολο των θέσεων εργασίας μέσα στον πυρήνα της οικονομικής κρίσης και εξοικονομώντας εκ νέου πόρους, μέσω των συνεργιών που επιτυγχάνονται από τις οικονομίες κλίμακας. Το 2011 επιλέγεται, κατόπιν ανοικτής πρόσκλησης, Διευθύνων Σύμβουλος του νεοσύστατου οργανισμού (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ). Από τη θέση αυτή είχε την ευκαιρία να σχεδιάσει και να υλοποιήσει δράσεις για τη Δια Βίου Μάθηση, τη Νεολαία και τη Μαθητική και Φοιτητική Μέριμνα. Παράλληλα, με πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα ενισχύει την καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα (Meet Greece, Restart Greece, Ιdea tree και άλλα). 

Τον Οκτώβρη του 2013 ιδρύει την παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη», φιλοδοξώντας η Νέα Ιωνία να μετεξελιχθεί σε κέντρο ανάπτυξης, πολιτισμού, απασχόλησης και δημιουργίας. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 εκλέγεται επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Νέας Ιωνίας.

Έκτοτε, με θέσεις, επιχειρήματα και παρεμβάσεις ουσίας πολιτεύεται με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης και την ανάπτυξή της, συναινώντας σε κάθε σχέδιο που προάγει την ευημερία και στηλιτεύοντας τα κακώς κείμενα και τις αγκυλώσεις που εμποδίζουν τη προκοπή της.

Όραμα και σκοπός του είναι η “ΝΕΑ” Νέα Ιωνία, μια πόλη “έξυπνη”, σύγχρονη και λειτουργική, αντάξια της ιστορίας και των ανθρώπων της.

Ο Παναγιώτης Μανούρης στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές θέτει υποψηφιότητα για Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας.

Γιατί ΞΕΡΕΙ, ΘΕΛΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να προσφέρει στον τόπο μας, στην Ιωνία μας, τη θέση που της ΑΞΙΖΕΙ.

Επικοινωνία: 
Αγνώστων Ηρώων 61, Νέα Ιωνία
τηλ.: 210 2796625
www.neaionia-manouris.gr
e-mail: info@neaionia-manouris.gr

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ