ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229, συμμετέχει από το σχολικό έτος 2018-2019 στο διετές σχέδιο “SLAM – STEMLearning Activities and Methods που εκπονήσαμε και υποβάλαμε μαζί με τους εταίρους μας από την Κροατία, Κύπρο και Εσθονία. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές προσεγγίζουν την Επιστήμη μέσω πειραμάτων και ψηφιακών εφαρμογών, ασκούνται στη Ρομποτική ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούν και βελτιώνουν τις γνώσεις τους στις νέες τεχνολογίες, τις ξένες γλώσσες, την ιστορία του τόπου μας, αλλά και της Ευρώπης, οικοδομώντας παράλληλα τόσο την εθνική όσο και την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει 8μελής παιδαγωγική ομάδα εκπαιδευτικών που αποτελείται από τους:

 • ·Αποστολίδου Ανθή, Σύνδεσμος του Προγράμματος και Συντονίστρια της Ελληνικής ομάδας, Φυσικός
 • Καλδάνης Κωνσταντίνος, Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, Πληροφορικός, Οικονομικός Υπεύθυνος του προγράμματος
 • Ταστάνη Ελπινίκη, Υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, Φιλόλογος
 • Φραγκόγιαννη Ευσταθία, Γαλλικών
 • Γώγου Γεωργία, Αγγλικών
 • Καίσαρη Μαρία, Μουσικής
 • Κάτρη Μαρία, Οικιακής Οικονομίας
 • Κοντόκωστας Δημήτριος – Νεκτάριος, Μαθηματικός

Kick Οff Teachers’ Meeting (Joint Staff Training), DrnjeKoprivnica, Κροατία: Η πρώτη συνάντηση καθηγητών – συντονιστών και συμμετεχόντων από τις χώρες-εταίρους πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2018 (4-7/12/2018) στην Κροατία. Στη συνάντηση πήραμε μέρος 15 καθηγητές από όλες τις συμμετέχουσες χώρες. Η ευρύτερη ομάδα του προγράμματος έθεσε το πλαίσιο εργασίας, ενώ οι εταίροι Κροάτες μάς ξενάγησαν στην παλιά και τη σύγχρονη πόλη του  Ζάγκρεμπ όπου μεταξύ άλλων επισκεφθήκαμε και το Μουσείο Ψευδαισθήσεων, στη μεσαιωνική πόλη Varazdin και το Μουσείο εντόμων αλλά και στην όμορφη πόλη τους.

Συμμετοχή στο 2ο μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, 30/11-2/12/2018: Οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος στην ελληνική μαθητική και επιστημονική κοινότητα μέσω της συμμετοχής τους στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης που πραγματοποιήθηκε στις 30/11-2/12/2018 στο Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος» στην Αθήνα.

Συμμετοχή στο Athens Science Festival 2019: Το σχολείο μας, επελέγη να λάβει μέρος στο Athens Science Festival 2019 που θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο διάστημα από 3-7/4/2019. Οι μαθητές μας,  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ229 «SLAM – STEM Learning Activities and Methods», θα παρουσιάσουν μία σειρά ιστορικών πειραμάτων επίδειξης, ταξιδεύοντας μαζί με τους επισκέπτες στο μυστηριώδη κόσμο των Επιστημών.

1st LearningTeaching and Training Activities Meeting, Κύπρος 18-22/2/2019: Το χρονικό διάστημα 18-22 Φεβρουαρίου 2019 φιλοξενηθήκαμε στην πανέμορφη Λεμεσό από την παιδαγωγική ομάδα  του προγράμματος από την Κύπρο. Η εβδομάδα (18/2) ξεκίνησε με την τελετή υποδοχής στο σχολείο της Κύπρου, ξενάγηση στο campus, ομιλίες από διακεκριμένους κυπρίους επιστήμονες και επίσκεψη στο εργοστάσιο της Engino. Η πρώτη μέρα έκλεισε με περίπατο και δείπνο στην παλιά πόλη της Λεμεσού.

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου οι παιδαγωγικές ομάδες παρουσίασαν την επιστήμη στη χώρα τους καθώς και σημαντικούς εκπροσώπους της. Σε αυτό το πλαίσιο, ο μαθητής μας Αλέξανδρος Χατζόπουλος της Α΄ τάξης επελέγη να συμμετάσχει στο Διεθνή Διαγωνισμό EuroMATH μαζί με την Κυπριακή και την Κροατική ομάδα όπου το Σάββατο 16/3/2019 θα παρουσιάσει την ανακατασκευή του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.           

Την Τετάρτη 20 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες πραγματοποίησαν σειρά δραστηριοτήτων προγραμματισμού στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου ενώ ξεναγήθηκαν και στο χώρο του τρισδιάστατου εκτυπωτή.      

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου και στο παραδοσιακό χωριό Όμοδος ενώ την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου οι παιδαγωγικές ομάδες των χωρών-εταίρων συμμετείχαν σε εργαστήριο animation και ενημερώθηκαν για τις εφαρμογές Τηλεϊατρικής και Τηλερομποτικής από τον Δρα Βοσκαρίδη. Ακολούθησε το αποχαιρετιστήριο γεύμα και η εβδομάδα έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις, την υπόσχεση και την προσμονή ότι, θα ξανασυναντηθούμε στην Κροατία για να συνεχιστεί η εποικοδομητική μας συνεργασία. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα λαξεύτηκαν πολύτιμες φιλίες, τόσο για εμάς όσο και για τη χώρα μας! 

Η Υπεύθυνη του προγράμματος Ανθή Αποστολίδου

Η Παιδαγωγική Ομάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229, συμμετέχει από το σχολικό έτος 2018-2019  στο διετές σχέδιο “Lost in Space που εκπονήσαμε και υποβάλαμε μαζί με τους εταίρους μας από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Κροατία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Αστρονομία το οποίο οι μαθητές μας προσεγγίζουν με τρόπο διαθεματικό και διεπιστημονικό, με αναφορές εκτός της Φυσικής και των Μαθηματικών, στην Ιστορία, τη Μουσική, την Αρχαία και τη Νεοελληνική Γλώσσα, την Οικιακή Οικονομία. Ταυτόχρονα ασκούνται, αξιοποιούν και βελτιώνουν τις γνώσεις τους στις νέες τεχνολογίες και τις ξένες γλώσσες, οικοδομώντας παράλληλα τόσο την ταυτότητά τους ως Έλληνες αλλά και Ευρωπαίοι πολίτες.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει 8μελής παιδαγωγική ομάδα εκπαιδευτικών που αποτελείται από τους:

 • ·Αποστολίδου Ανθή, Σύνδεσμος του Προγράμματος και Συντονίστρια της Ελληνικής ομάδας, Φυσικός
 • Καλδάνης Κωνσταντίνος, Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, Πληροφορικός, Οικονομικός Υπεύθυνος του προγράμματος
 • Ταστάνη Ελπινίκη, Υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, Φιλόλογος
 • Φραγκόγιαννη Ευσταθία, Γαλλικών
 • Γώγου Γεωργία, Αγγλικών
 • Καίσαρη Μαρία, Μουσικής
 • Κάτρη Μαρία, Οικιακής Οικονομίας
 • Κοντόκωστας Δημήτριος – Νεκτάριος, Μαθηματικός

Kick Οff Teachers’ Meeting (Joint Staff Training), Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Η πρώτη συνάντηση καθηγητών – συντονιστών και συμμετεχόντων από τις χώρες-εταίρους πραγματοποιήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2018 (8-10/11/2018) στο Λονδίνο. Στη συνάντηση πήραμε μέρος 11 καθηγητές από όλες τις συμμετέχουσες χώρες. Η ευρύτερη ομάδα του προγράμματος έθεσε το πλαίσιο εργασίας, συζητήθηκαν όλα τα διαδικαστικά θέματα του προγράμματος ενώ επισκεφθήκαμε το Μουσείο Επιστήμης στο οποίο υπήρχε αφιέρωμα στην εξερεύνηση του διαστήματος

Συμμετοχή στο Athens Science Festival 2019: Το σχολείο μας, επελέγη να λάβει μέρος στο Athens Science Festival 2019 που θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο διάστημα από 3-7/4/2019. Οι μαθητές μας,  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ229 «Lost in Space», θα παρουσιάσουν δράσεις σχετικές με την εξερεύνηση του διαστήματος, πραγματοποιώντας μαζί με τους επισκέπτες ένα ταξίδι στο μυστηριώδες Σύμπαν.

Η πρώτη συνάντηση εργασίας (LearningTeaching and Training Activities) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την εβδομάδα 18-22/3/2019. Το σχολείο μας βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες προκειμένου να υποδεχθεί τους φιλοξενούμενους, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες!

Η Υπεύθυνη του προγράμματος Ανθή Αποστολίδου

Η Παιδαγωγική Ομάδα

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ