Αγγελική Βάσιλα: Ψυχραιμία, αλληλεγγύη και αγώνας

Το ζήτημα της πανδημίας του κορωναϊού και στη χώρα μας είναι λογικό να απασχολεί και να ανησυχεί όλον τον κόσμο, καθώς καθημερινά ανακοινώνονται νέα κρούσματα και ανάλογα με τις εξελίξεις, οι οποίες είναι ραγδαίες, λαμβάνονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

Έτσι, συνεχίζοντας την καθημερινή προσπάθεια ενημέρωσής σας, μιλήσαμε με την Επικεφαλής στο δημ. συμβούλιο της παράταξης «Εκτός Σχεδίου», κ. Αγγελικής Βάσιλα ρωτώντας την «πώς αντιμετωπίζει την πανδημία», «αν θεωρεί πως έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και στον Δήμο μας», «αν ανησυχεί για τα τρία κρούσματα κορωναϊού, που εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα»(ενός γιατρού, μίας νοσηλεύτριας και ενός διοικητικού υπαλλήλου)», και ακόμη της ζητήσαμε να απευθύνει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα προς τον δοκιμαζόμενο Ιωνιώτικο λαό.

Ψυχραιμία, αλληλεγγύη, αλλά και αγώνας,
γιατί έτσι όπως το πάνε θέλουν να μας πεθάνουν όλους.

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ
Αγγελική Βάσιλα (Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εκτός Σχεδίου»): Κατ’ αρχάς, είναι σαφές ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από όσα λέγονται. Επίσης, είναι σαφές ότι το σύστημα και γενικά τα Μέσα Ενημέρωσης ξερνάνε έναν τρόμο, επιδιώκοντας να φοβηθεί ακόμη περισσότερο ο κόσμος, για να κάνουν ό,τι θέλουνε. Εννοείται πως είναι πιο σοβαρή η κατάσταση, ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας, ότι η προσωπική ευθύνη είναι μεγάλη, αλλά στο όνομα της προσωπικής ευθύνης γίνεται πραγματικά ένα τεράστιο πανηγύρι. Θέλω να πω ότι δεν υποτιμώ καθόλου την πανδημία, ιδιαίτερα γνωρίζοντας και το πώς είναι σήμερα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Και, φυσικά, είμαι από την πλευρά που λέει ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν είχες ένα πιο δυνατό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, όπου να μπορούσε να πάει οποιοσδήποτε άνθρωπος να κάνει την εξέτασή του, να μπορεί να τον περιθάλψει, να έχουμε πολύ περισσότερο νοσηλευτικό προσωπικό, πολύ περισσότερους γιατρούς, πολύ περισσότερο εξοπλισμό και όλα αυτά τα σχετικά.

Δεν μπορώ, βέβαια, να μιλήσω ατομικά, γιατί αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου σαν ένα κομμάτι του κοινωνικού συνόλου, και, μάλιστα, της εργατικής τάξης, που αυτή είναι η οποία θα βιώσει χειρότερα τα μέτρα.

Σαφώς πρέπει να προσέχουμε. Αυτά τα κάνουμε. Και ο κόσμος νομίζω έχει δείξει μεγάλη υπευθυνότητα σε αυτό. Όμως, αυτό όταν δεν συμβαδίζει μαζί με μια σειρά από άλλα πράγματα, που δεν υπάρχουν, τα πράγματα θα χειροτερέψουν πάρα πολύ. Και, φυσικά, και για την επόμενη ημέρα, που θα είναι ακόμη πιο μαύρη για εμάς τους εργαζόμενους.

Είναι σαφές ότι το σύστημα και γενικά τα Μέσα Ενημέρωσης ξερνάνε έναν τρόμο, επιδιώκοντας να φοβηθεί ακόμη περισσότερο ο κόσμος, για να κάνουν ό,τι θέλουνε

Θα έλεγα στον κόσμο να δείξει μία πολύ μεγάλη ψυχραιμία, να μείνει στο σπίτι του, να ακολουθήσει τα μέτρα ασφάλειας και να μην φοβάται. Όμως, να δείξει και την απαιτούμενη αλληλεγγύη όπου χρειάζεται. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι δίπλα μας, που ανήκουν στη δικιά μας τάξη, των φτωχών, των ανέργων, των καταπιεσμένων, των προσφύγων, των μεταναστών, που είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε ώστε κανένας άνθρωπος να μην μείνει μόνος του και σε αυτή την κρίση. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης μεταξύ μας. Να μην φοβόμαστε, να είμαστε ψύχραιμοι, και να αγωνιστούμε κυρίως, γιατί δεν μπορεί όλα να μεταφέρονται στη δική μας ατομική ευθύνη. Πρέπει και το κράτος, συνολικά, και ο Δήμος και όλοι αυτοί οι έχοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα. Αυτό, λοιπόν, λέω στον Ιωνιώτικο λαό: Ψυχραιμία, αλληλεγγύη, αλλά και αγώνας, γιατί έτσι όπως το πάνε θέλουν να μας πεθάνουν όλους.

Επίσης, σχετικά με τα κρούσματα κορωναϊού, που υπήρξαν σε εργαζόμενους του «Κωνσταντοπούλειου», ανησυχώ όσο ανησυχώ για όλα τα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί σε κάθε νοσοκομείο. Είναι προφανές ότι γενικά και η ίδια η κυβέρνηση δεν φροντίζει για να υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους εργαζόμενους, που δίνουν τεράστια μάχη σε άθλιες συνθήκες και με ελάχιστο εξοπλισμό. Γι’ αυτόν τον λόγο ανησυχώ. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι δίνουν μάχη για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.».

*Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ μίλησε επίσης με την Δήμαρχο και τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων. Διαβάστε τις δηλώσεις της Δημάρχου κ. Θωμαϊδου, του επικεφαλής της «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Μανούρη, του επικεφαλής της «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Γκότση,του επικεφαλής της «Λαϊκής συσπείρωσης» κ. Κατιμερτζόγλου και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη-21ος Αιώνας» κ. Νικόλαου Κουκουλάρη.

Παναγιώτα Σούγια, Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ