Νικόλαος Κουκουλάρης: Η πανδημία είναι θέμα οικουμενικό, εθνικό και μετά τοπικό

Το ζήτημα της πανδημίας του κορωναϊού και στη χώρα μας είναι λογικό να απασχολεί και να ανησυχεί όλον τον κόσμο, καθώς καθημερινά ανακοινώνονται νέα κρούσματα και ανάλογα με τις εξελίξεις, οι οποίες είναι ραγδαίες, λαμβάνονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

Έτσι, συνεχίζοντας την καθημερινή προσπάθεια ενημέρωσής σας, μιλήσαμε με τον Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη – 21ος Αιώνας» κ. Νικόλαο Κουκουλάρη ρωτώντας τον «πώς αντιμετωπίζει την πανδημία», «αν θεωρεί πως έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και στον Δήμο μας», «αν ανησυχεί για τα τρία κρούσματα κορωναϊού, που εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» (ενός γιατρού, μίας νοσηλεύτριας και ενός διοικητικού υπαλλήλου)», και ακόμη του ζητήσαμε να απευθύνει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα προς τον δοκιμαζόμενο Ιωνιώτικο λαό.

Θα γίνουν οι άνθρωποι πιο προσεκτικοί,
θα αγαπάνε τους μεγάλους ανθρώπους,
θα προσέχουν τον εαυτό τους,
θα συμπεριφέρονται σαν να νοσούν οι ίδιοι.

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ
Νικόλαος Κουκουλάρης (Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη-21ος Αιώνας»): «Θεωρώ ότι ο κορωναϊός είναι μία ίωση, που χτυπάει συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες. Το πρόβλημα είναι η ταυτόχρονη έξαρση που παρατηρείται. Προσωπικά συμμορφώνομαι με τα μέτρα που λαμβάνονται και ακολουθώ τις οδηγίες σχετικά με τους κανόνες υγιεινής. Πέρα από το ότι θα έχουμε απώλειες ηλικιακά μεγάλων ανθρώπων, πιστεύω σαφώς πως θα είναι και μια τεράστια ζημιά για την οικονομία. Προφανώς το Σύστημα Υγείας προσπαθεί να αμυνθεί, με όλα τα μειονεκτήματα του μνημονίου που πέρασε. Γενικά, καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες. Οι πολιτικοί μιλούν για το ανθρώπινο κόστος, το οποίο σαφώς έχει πρωτεύονται ρόλο. Από εκεί και πέρα, όμως, είναι και η επόμενη ημέρα. Προσωπικά πιστεύω ότι θα διαλυθεί η οικονομία μας. Δηλαδή, τα μέτρα τα οποία ανακοινώσανε είναι κατά τη γνώμη μου αστεία (σημ.: η δήλωση του κ. Κουκουλάρη στην εφημερίδα μας έγινε την προηγούμενη εβδομάδα). Για παράδειγμα, λες σε ένα μαγαζί ότι θα σου πληρώσω το 40% του ενοικίου και θα πληρώσεις εσύ το 60%. Μα, τα μαγαζιά δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα ενοίκια όταν ήταν ανοιχτά, θα τα πληρώσουν τώρα;

Προσωπικά πιστεύω ότι
θα διαλυθεί η οικονομία μας

Επίσης, απευθυνόμενος στον Ιωνιώτικο λαό, θα του έλεγα να είναι αισιόδοξος, να έχει επιμονή και υπομονή. Η ανθρωπότητα έχει περάσει και άλλες φορές δύσκολες συνθήκες. Και δεν αναφέρομαι μόνον σε πολέμους, αλλά και σε πανδημίες. Θεωρώ ότι θα περάσει κι αυτό. Το θέμα είναι πώς θα περάσει. Η ζωή συνεχίζεται. Θα γίνουν οι άνθρωποι πιο προσεκτικοί, θα αγαπάνε τους μεγάλους ανθρώπους, θα προσέχουν τον εαυτό τους, θα συμπεριφέρονται σαν να νοσούν οι ίδιοι. Και από εκεί και πέρα η όλη κατάσταση σαφώς σχετίζεται και με τον κοινωνικό ιστό. Επαναλαμβάνω πως αυτά που πρέπει να γίνουν γίνονται, όσον αφορά στην ασπίδα για την ανθρώπινη ζωή, αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα με τον κοινωνικό ιστό όσον αφορά στο οικονομικό θέμα.

Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στο «Κωνσταντοπούλειο» θα έλεγα πως δεν ανησυχώ, γιατί είναι μέσα στο πλαίσιο της στατιστικής. Εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι, λόγω της ιδιότητάς μας ασχολούμαστε μόνον με τον Δήμο μας. Αλλά το θέμα είναι γενικά οικουμενικό και εθνικό και μετά είναι τοπικό. Απλώς ανησυχώ για τους ανθρώπους, όπου και αν παρουσιαστούν κρούσματα. Το ίδιο είναι. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει γειτονιά.».

*Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ μίλησε με την Δήμαρχο και τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων. Διαβάστε τις δηλώσεις της Δημάρχου κ. Θωμαϊδου, του επικεφαλής της «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Μανούρη , του επικεφαλής της «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Γκότση, του επικεφαλής της «Λαϊκής συσπείρωσης» κ. Κατιμερτζόγλου και της επικεφαλής της «Εκτός Σχεδίου» κ. Βάσιλα.

Παναγιώτα Σούγια, Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ